ניווט מהיר - בחר/י פורום:   נושאים כללים | זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | שיח מילואימניקים

פורום נושאים כללים - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  ישראל
נושא: משטרה צבאית
בתאריך: 28/1/2007  19:00

תוכן ההודעה:

טירונות של חודש וחצי ניתן לסיים אותו גם בשבועיים לא הייתי קורא טירונות הייתי קורא לזה מריחה בזבוז זמן .
משמעת קשה מאוד לא הייתי קורא לזה משמעת ,זה השפלות צעקות ליד האוזניים עד כדי ציפצופים באזניים ,עמידות ישיבות התנכלויות לחיילים ,,פטור משמירות לחיילים לקקנים, אם אתה חולה ישלחו אותך לרופא תקבל אקמול ,רק אם יש לך חום תקבל גימלים.כמו שעשו אחרים חצי מחלקה שתו שוקו חם החום עלה קיבלו גימלים ,והחברה שהיו צריכים לצאת סוף שבוע נשארו בבסיס. "הבן שלי היה לו שפעת שיעולים שקדים נפוחים שלא יכל לבלוע אוכל ,נתנו לו קלגרון ואקמול כל זה קרה בגלל שהאוהל היה מלא חורים וחדר גשם ונרטב לו השק שינה ביקש מהמפקד שק שינה אחר אמר אין והוא היה צריך לישון עם שק שינה רטוב,היה לו תורנות מטבח ורסר המטבח אמר לו תשמור לי על שני שניצלים האלה לחיילים שלא אכלו בא מפקד שכבר אכל ,תקע את המזלג באחד השניצלים הבן שלי התנגד כי הם שמורים אמר בוא לצד אידיוט. הבן שלי מגדל זקן כבר שנה וחצי והתגייס עם זקן ,רצו שהוא יתגלח התנגד, מפקד אחד אמר לו "אני יגלח אותך בעצמי אם לא תתגלח" ,ומאז התנכלו כל המפקדים ,
בשבוע האחרון של הטירונות בא המ"מ אמר לו אתה צריך לחתום לפי החוק על זקן שאתה משאיר אותו לפחות שנה אמר אין בעיה עד היום מחכה עדיין לא החתימו אותו". יש גם יום הורים שמסבירים לך מה זה משטרה צבאית מראים לך סרטון מפחיד על ההתחלה ,פלישות לשטחים כמו בקרבי,מסתערים על בתים,תופסים עריקים,
מה זה להיות שוטר ובסוף מפקד הבסיס נותן דוגמא "שאמא אחת באה בסיום טקס ההשבעה ואומרת לו שלחתי ילד קיבלתי גבר".
אבל הוא שכח לציין שאנחנו שולחים ילדים בריאים,עם בטחון עצמי,ילדים מאושרים, וחוזרים אלינו חולים עם בטחון עצמי ירוד, מפוחדים,אפילו חיוך שהיה להם אתה לא רואה על הפנים שלהם,ושולחים אותם לכלא במקום לעזור להם להבין אותם,לשאול מה הבעיה כלום אתה שולח את הילד שלך לצבא והם מתנהגים אליהם כמו סמרטוטים. והיית צריך לראות את הילד בטקס ההשבעה איזה מאושר שסיים את כל הסבל הזה וקיווה שזה ישאר מאחור וימשיך להיות יותר טוב. למחרת הטקס היה לו תור אצל רופא מומחה,הרופא הביא לו פטור מנעלים מאמצים מסעות והזמנת מידרסים ובדיקת סי טי ברגלים והורדת פרופיל ל 64 על ידי וועדה הרפואית שישלח על ידי רופא הבסיס. חזר לבסיס באותו יום במקום לשאול אותו מה היה איך הוא מרגיש עוד לא הניח את התיק המפקד ישר אמר לו תעלה על ב אתה שומר,לא מספיק טחנו אותו כל הטירונות בשמירות השפלות התנכלויות וזה פעם ראשונה שהוא סירב לפקודה שפטו אותו קיבל שבוע ריתוק. למחרת היו צריכים לפנות אותם לקורסים הודיעו לו שהוא הולך למעברים. "בבקום שהתגייס אמרו לו שהוא הולך למצח ,באמת ילד מוכשר מאוד בעיקר במחשבים, חברים שלו שהתגייסו לממר"ם באים להתייעץ איתו. בטירונות מתוך 80 חיילים בחרו 13 לראיון למצח בינהם גם הוא, היה בטוח שהולך למצח", שיבצו אותו למעברים כנראה זה חלק מהתנכלות, סרב להתפנות, שפטו אותו על סירוב פינוי וגם על הזקן. קיבל 7 ימים מחבוש ו 14 יום על תנאי.
השתחרר לאחר חמישה ימים וסיפר לאחר מה שסבלתי והתנכלויות מצד המפקדים בטירונות, "אני כבר מחוסן" שישבצו אותי 3 שנים בכלא זה לא ירתיע אותי.
28.01.2007 חזר לבסיס ביום ראשון הסמ"פ אמר אתה עדיין באותה גישה אמר לו כן , במשפט אמר למפקד סא"ל מפקד הבסיס "לא איכפת לי להיות אפילו טבח" למרות שיש לו כישורים גבוהים חבל שהצבא יפסיד חייל כמוהו שרוצה לתרום למדינה כנראה שלצבא לא איכפת.קיבל 7 ימים מחבוש והפעיל את ה14 יום .קיבל 21 יום

-הבן שלי לא יודע מה לעשות הוא אומר לי :"אני לא מבין לאן הגעתי אני לא יודע מה אני עושה פה, זה לא הצבא שייחלתי,חשבתי שאני יכול לתרום משהו ושזה יעניין אותי ,וכל כך רציתי להתגייס כרגע אני חושב אחרת" עד היום לא נשלח לוועדה רפואית לבדיקות סי טי והזמנת מידרסים.

19:00 | 28/1/2007  משטרה צבאית - ישראל     
10:04 | 29/1/2007    משתתף בצערך - מ"צ    
21:33 | 2/4/2007       אין לך מושג כמה אני מבין אותך. - דוד