נשלחה על ידי:
חייל מבולבל
נושא: ביטול ה"פס" רק בחלק מיחידות הצבא
בתאריך: 22/4/2006 02:19
|
|
|
תוכן ההודעה:
שלום,
ביחידה שלי, כמו ביחידות רבות שאני מכיר, הטופס שהיה קרוי "פס" אמנם לא קיים, אך קיים לו תחליף שמונפק על ידי היחידה.
לכל יחידה יש את הטריקים שלה להתגבר על המכשול בו נתקלו נגדי המשמעת ("רס"רים"), בצורת טופס לא רשמי מבחינה צבאית (לא אושר על ידי הצבא) ומטרתו להחליף את ה"פס" בטופס אחר, ולהעניק לו שם שונה, אך עדיין לשמור על אופן פעולת הטופס.
אצלי ביחידה קיים טופס בשם "כרטיס ביקורת ומעקב", וההבדל היחיד בינו לבין קודמו, ה"פס", הוא שלא צריך לחדש אותו כל חודש.
אבל גם את הכרטיס הזה יש להציג עם הכניסה ליחידה ולקחתו ממשרד הרס"ר בסוף כל יום, וכן להציגו במסדרים של הרס"ר.
אם כרטיס כזה הולך לאיבוד,או מושאר בש.ג בסוף היום ונמצא על ידי מש"קי המשמעת בבוקר, החייל שאיבד אותו עולה לדין ונשפט על "אי קיום חוקים ונהלים בצבא", או סעיף כללי דומה.
לדעתי יחידות צבאיות לא צריכות להתנהל באופן עצמאי, כשפקודות הצבא הנן רק בגדר "המלצה", מצד אחד, אבל מצד שני, אם הרס"ר שלנו יראה חייל בסדיר, בקבע, או אפילו קצין עם אוזניות (לשמיעת מוזיקה למשל), הוא עלול להעמיד אותו לדין בטענה שיש פקודת מטכ"ל האוסרת על חיילים לנוע עם אוזניות.
בקיצור, לא מוצא חן בעיניי שיש יחידות הלוקחות את החוק לידיים שלהן, ומדקדקות היכן שבא להן, בלי תלות בפקודות הצבא, או בהיגיון הפשוט.
שאלתי היא - מה ניתן לעשות בנושא?
כיצד ניתן "לאלץ" את גורמי המשמעת ביחידה שלי ללכת בדרכו של שאר הצבא מבחינת ה"פס"ים" ולא להתייחס לפקודת ביטולם כהמלצה בלבד?
תודה מראש לעונים,
חייל מבולבל.
|
|
|
|
|
|

|
| 02:19 | 22/4/2006 |
ביטול ה"פס" רק בחלק מיחידות הצבא - חייל מבולבל
|