נשלחה על ידי: e1988 נושא: האם העונש מוצדק ?? בתאריך: 9/2/2008 02:57
תוכן ההודעה:
אני חייל כ שנה וחצי במהלך שירותי הצבאי נקלטתי לבסיס מז"י -מחלקת סדיר , במהלך השירות בבסיס זה עברנו השתלמות קצרה שבסיומה נבחנו על תפקוד המחלקות שם ( מבחן פשוט למדי לא רמה גבוה ) במהלך המבחן ישב לידי עולה חדש אשר אינו מבין את השפה ונכשל במבחן הראשון , חשתי את מצוקתו ושאלתי אם הוא מסתדר ע"מ להפנות אותו אל משגיח או מישו שיסביר לו את השאלות כי חלק מהמבחן היה פתוח וחלק אמריקאי .חייל אשר השגיח עלנו בדרגת סמ"ר הלך למפקדו ואמר כי אנחנו מעתיקים . לאחר ויכוח הורו לי להפסיק את המבחן כי אני פסול , הפסקתי את המבחן והלכתי למשרד לאחר תקופה של 3 חודשים נשפטתי וקיבלתי 7 ימי מכבוש על תנאי וסילוק מהבסיס לבסיס אחר. המשפט נעשה ע"י הרע"ן שלי בדרגת סא"ל אך מי שקבע את העונש באמת הוא רמ"ח סדיר בדרגת אל"מ שאלתי בנושא היא כזאת :האם העונש אכן הגיוני ?? האם על דבר כזה יש צורך להעיף חייל מבסיס ??( אוקיי לא התאמתי למחלקה יש עוד מחלקות חוץ מסדיר יש לוגיסטיקה תכנון וכו´ ..) כי כל מי ששומע את המקרה מזדעזע ואינו מאמין אך היות ומדובר במערכת עם כח עצום אין לי שום יכולת להוכיח את חפותי וגם כאשר דרגות גבוהות באו לעזרתי הם קיפלו את רגליהם כאשר הבינו כי מדובר ברמ"ח סדיר
תודה רבה אשמח לקבל תשובה בנושא