נשלחה על ידי:
אלרגי
נושא: שמירה עם נעליים פתוחות(נעלי אצבע)
בתאריך: 26/4/2008 19:12
|
|
|
תוכן ההודעה:
שלום, אני חייל סדיר מזה 10 חודשים.
אני משרת בבסיס מבצעי עם רמת סיכון א´ ונחשב לתומך לחימה. הבסיס ממוקם באזור הדרום, אזור מדברי.
לאחרונה התגלתה ברגלי אלרגיה לשרף/דבק וסוגי עורות, כולם נפוצים מאוד בתחום ההנעלה ולכן ניתן לי פטור לנעליים פתוחות (נכון לעכשיו פטור זמני עם בקשה לפטור קבוע אשר מטופלת בעצלתיים על ידי רופא היחידה שלי).
ביחד עימי בבסיס יש חייל נוסף וגם לו פטור, קבוע, לנעליים פתוחות משום שיש לו עצם בולטת.
בבסיס יש מצוקת כוח אדם ולכן במסגרת תפקידנו אנו שומרים הרבה, אין אני מתלונן על עצם העובדה שאני עולה לשמור. אך אני עולה לשמור בכל שעות היום עם נעליים פתוחות, עברתי את החורף עם טמפרטורות של מתחת ל0 בעמדות שמירה ללא חימום ופרוצות לרוחות.
כעת משהתחיל הקיץ התמלא בסיסנו בעשרות אם לא מאות עקרבים שחורים (בדקתי באינרטנט והאזור הוא אזור מחייה גם לעקרבים צהובים אך לא נתקלתי בכאלה) ועשרות נחשים מכל הסוגים (חלקם ארסיים).
חברי עלה לשמור ובשני מקרים נפרדים היה מטרים ספורים מנחש, במקרה השני הוא עמד בלילה בשטח פתוח ליד עמדת השמירה ובנס הודלקו אורות טרקטור שעמד מאחוריו וחשפו נחש ארסי מסוג פתן שחור (התאור שלו לנחש היה שחור ודק באורך של כ 1.2 מטר - מבדיקה שלי סוג הנחש ואזור המחייה מתאימים רק לפתן שחור) כ- 5 מטרים ממנו.
פנינו למפקדנו ולמפקד אשר אחראי על לוח התורניות בבקשה שיוציא אותנו מרשימת השמירות ויתנו לנו תורנות אשר פחות תסכן אותנו היות ואנו מאוד חשופים עם הנעליים הפתוחות, תורנות כגון רס"ר, היות והחליטו כי אנו גם לא יכולים לבצע תורנות מטבח בשל סכנת החלקה וחומרים מסוכנים (שמן חם, חומרי ניקוי וכו´) ובצדק.
נענו בשלילה ונאמר לנו כי ההוראה צריכה לבוא ממפקד הגף, אשר בדרגת סרן.
פנינו בנימוס אל מפקד הגף (יש לציין כי מדובר בגף קטן ומבודד והאווירה מאוד חברית וטובה) ולאחר מסכת התעלמויות ומשחקים (שפגעו מאוד בשל האווירה בבסיס) הוא הקשיב למקצת מדברנו תוך כדי עמידה במסדרון (למרות שביקשנו מספר דקות כשיתפנה) ולאחר ששמע אותנו בקצרה סירב לשמוע עוד והחליט כי נעלה לשמור.
הוא החליט כי ליד עמדת השמירה יש מקום עליו אנו יכולים לטפס ולשבת, מסילת ברזל מיוחדת הקשורה לתפקידנו בבסיס (חשוב מאוד לציין כי עם נעליים פתוחות אסור חד משמעית לעלות לשם משום שהמקום מלא שמן, הוא זז במהירות והוא מברזל) וכי שם עלינו לשמור. שוב חשופים לאיתני הטבע.
הוסיף המפקד גם ואמר כי נשמור רק בשעות היום ונפקח עיניים לנחשים וכו´.
הבהרנו בפניו כי אנו מפחדים וכי הפתרון שהציע אינו פתרון הולם!
כעת בפנינו דילמה, אני מתחמק מהגעה לבסיס כבר מספר ימים באמצעות גימלים וזאת משום שאני יודע שיש לי שמירות, אני מפחד בכנות לבריאותי!אני ממש לא רוצה להגיע לבית החולים עקב כך שהוא לוקח אחריות עלי, במשהו שאני לא מוכן לקחת על עצמי אחריות.
דיברתי עם מרפאת הבסיס ומהם נמסר לי כי מרגע עקיצת עקרב ארסי יש לי בין 20-40 דקות להגיע לטיפול רפואי בבית חולים, ואף פחות מכך במקרה של נחש מאוד ארסי!(הבסיס ממוקם למעלה מ40 דקות מאזור באר שבע, קרוב לדימונה).
כמו כן, טרם הפנו אותנו למפקד הגף, ניסו לנפנף אותנו בכך שהצהירו כי עמדת חיפוי והעמדה השניה בה אנו שומרים הם לא עמדות שמירה אלא עמדות תצפית וכי אין תקנה שאומרת שאסור לנו לשמור בהם. הדבר אינו מדוייק שכן מצאתי בקלסר התקנות לשמירה דף שבו רשום כי העמדה היא עמדת שמירה רגילה לכל דבר ובנוסף עליה הוסיפו את תפקיד התצפית.
כשהראתי את הדף לנוגעים בדבר נאמר לי שהוא לא חשוב וכי זה נוהל פנימי, אותו מפקד הגף יכול לשנות בכל עת שירצה!חשוב מאוד לציין כי מועד התקנה הוא טרם הגעתו של מפקד הגף הנוכחי לתפקיד במספר חודשים וכי נכון לעכשיו לא נעשה צעד לשנותה.
אני אובד עצות ורוצה לדעת מה עלי לעשות הלאה, האם לקבול (דבר אשר עלול להכתים את יחסיי המפקדים אלי), האם לסרב פקודה לעלות לשמור ולהשפט בבית דין/מול סגן אלוף - מפקד היחידה?
האם הצדק עימי?האם מבחינה חוקית צבאית עושה המפקד דבר אסור?
שלחתי מייל בקישור הצור קשר באתר בתקווה לתשובה ואני מפרסם זאת גם כאן על מנת שתוכלו לעזור לי ולאחרים שאולי במצבי.
תודה.
|
|
|
|
|
|

|
|
|
| 09:16 | 30/4/2008 | אובד עצות... - אלרגי |
|