נשלחה על ידי:
מיואש
נושא: וריקוצלה וכאבים
בתאריך: 25/10/2007 20:04
|
|
תוכן ההודעה:
שלום!
התגייסתי לפני שנה, ובטירונות התחלתי לחוש כאבים באשכים, בעיקר לאחר מאמצים. לאחר שסיימתי קורס והגעתי ליחידתי בדקתי את הבעיה אצל רופא
היחידה, לאחר שחשתי החמרה בכאבים.
הכאבים התבררו כ"וריקוצלה" - כלי דם מורחבים באשכים, שבשעת מאמץ זרימת הדם בהם משנה את כיוונה וכתוצאה מכך נגרמים כאבים. הוריקוצלה
הוגדרה בדרגה 3 (הגבוהה ביותר).
עם הזמן החמירו הכאבים והגעתי למצב שבימים מסויימים הייתי לוקח מספר פעמים ביום אקמול/אופטלגין.
אני מבצע תפקיד די פיזי, אך בתפקיד עצמו אין לי בעיות, כיוון שמפקדיי מבינים את הבעיה ולא נותנים לי להתאמץ יותר מדי.
הבעיה האמיתי שלי היא בעבודות רס"ר ותורנות מטבח (עם שמירות אין בעיה). בתורנויות אלה עושים מאמץ פיזי די קשה, ועומדים שעות רבות.
שמתי לב שהכאבים נגרמים לי בין היתר לאחר שאני מרים משאות כבדים, עומד עמידה ממושכת, הולך הרבה, ובכלליות - מבצע מאמץ. קיבלתי לזה גם
"אישור" לאחר שקראתי על הבעיה באינטרנט. כמו-כן היה כתוב גם שעוצמת הכאבים ותדירותם משתנים מאדם לאדם.
יש ניתוח לפתרון הבעיה, אך כרגע הוא לא מומלץ.
רופא מומחה כתב לי המלצה - "הימנעות ממאמצים גופניים קשים". רציתי לדעת אם ניתן להשליך את זה לתורנויות רס"ר ומטבח.
הפטורים היחידים שקיבלתי הם "פטור מקפיצות, ריצות ומסעות" (מה שממש לא רלוונטי לאופי התפקיד שלי), "פטור מהרמת משאות מעל 5 ק"ג" ו"בכל
שעת עמידה מנוחה של רבע שעה".
העמידה וה-5 קילו עוזרים, אבל יש עוד מלא מאמצים שאני מבצע במקומם, כך שזה לא עוזר. עבודה עם תוריה למשל, חרמש, הובלת עגלות עם פיילות
גדולות של אוכל, משיכת עגלות פחים וכו´. אלו דברים שלא מפרים את הפטורים שלי אבל הם מאמצים קשים (מספיק בשביל לגרום כאבים).
הכאבים הם כאבים חדים ביותר וזה גם משפיע נפשית, כאילו שמים עלי פס.
הטיעון במרפאה אצלי הוא שאין שום עילה והצדקה לפי "ספר הפטורים" או משהו כזה לקבלת פטור מהתורנויות המדוברות. אני מרגיש שבגלל שהבעיה
שלי לא גורמת לשום נזק רפואי (חוץ מפגיעה באיכות הזרע - שממילא לא קשור לכמה מאמצים אבצע), אלא רק לכאבים, אז הצבא כאילו אומר "מעניין
ת´סבתא! שייכאב". זאת לא בעיה כל כך חמורה, אבל העניין הוא שעוצמת הכאבים והתדירות שלהם, כמו שאמרתי, משתנים מאדם לאדם, מה גם שיש לי
את הדרגה הגבוהה.
אני לא יודע מה אני יכול לעשות. באמת קשה לי, ואני לא חושב שהפתרון הוא "לחיות על אקמול". אני אומר - לא רוצים לנתח? תנו לי להימנע מהגורמים
לכאבים. אני לא מנסה להתחמק מכלום, וגם המפקדים שלי יודעים את זה ותומכים בי ומנסים לעזור כמה שניתן, אך במרפאה אומרים שאין סיבה.
מישהו יודע מה אני יכול לעשות או לאן אפשר לפנות כדי לנסות לערער על ההחלטה?
תודה רבה
|
|
|
|

|
20:04 | 25/10/2007 |
וריקוצלה וכאבים - מיואש
|
|
23:34 | 25/10/2007 | תשובה - ניר חובש |
|