ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  אור
נושא: בעיות ראייה
בתאריך: 23/3/2007  14:17

תוכן ההודעה:

שלום, יש לי 2 בעיות:

1) בעיית ראייה, המספר שלי במשפקיים הוא 5.5 בעין אחת ו5.75 בעין שנייה (בטח היום כבר יותר)... הרופא בבסיס טען שאין עם זה בעיה ושזה נחשב לליקוי ראייה קל כפי שכתוב בנתונים שלי מהצו הראשון (שהמספר שלי היה קטן בהרבה באותו זמן.. בערך 4 בכל עין).

האם מספר כזה במשפקיים אמור להוריד פרופיל? או שזה באמת נחשב לליקוי ראייה קל?

2) יש לי בעיה לראות בלילה, ובאור חלש...(כשאני מרכיב משקפיים או עדשות כמובן)... הרופא שקלט אותי ליחידה לא התרשם מזה ובנתיים לא הפנו אותי לשום מקום אבל לפי מה שהבנתי יפנו אותי בקרוב.
אך בזמנו ששאלתי, אופטמטריסטית אמרה לי שהיא לא יודעת על בעיית עיוורון לילה, ורופא עיניים אחר בדק לי את קרקעית העין ואמר שלפי הבדיקה אין לי עיוורון לילה. אך עדיין אני מתקשה לראות בלילה ויש מצבים שאני אפילו לא נוהג בלילה (בכבישים שלא מוארים באור חזק מספיק).

רציתי לדעת אם ואיפה אני יכול להיבדק בקשר לבעיות ראייה בלילה באופן פרטי... יש איזה מעבדה מיוחדת שמתמחה בזה? כי אני פשוט לא מצליח לראות טוב, ואני לא חושב שאני יכול לשרת ככה בשירות קרבי, ובטח שאני לא רוצה לקחת את הסיכון הזה...

תודה, אור.

14:17 | 23/3/2007  בעיות ראייה - אור     
03:16 | 24/3/2007    תפנה למוקד קצין רפואה ראשי בנושא הם יפנו אותך - מנהל הפורום    
04:00 | 24/3/2007    תשובה - ניר חובש