ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  RSF
נושא: נהלים של הגדוד לגבי הפניות - האם זה תקין?
בתאריך: 25/1/2007  20:36

תוכן ההודעה:

עד לא מזמן כל פעם שהייתי צריך ללכת לאיזו הפניה עם בעיה רפואית *חדשה* אז הייתי הולך קודם למסדר חולים אצל רופא היחידה והחובשים היו קובעים לי תור לרופא מומחה בעוד שעם בעיות רפואיות שכבר התחלתי בהן טיפול והייתי צריך לחזור לרופא המומחה לצורך *המשך טיפול* הייתי קובע את התורים לבד דרך מוקד הזימון תורים של המרפאה האזורית ופשוט בא אח"כ למרפאה שלי ולוקח את טופס ההפניה. כמו כן הייתי יכול לקבוע לעצמי תור לכל אחד מימי השבוע על פי נוחיותי ועל פי התאריך הפנוי המוקדם ביותר.

1)באחרונה הפרמדיקית של הגדוד, האחראית על המרפאה ביום-יום (הרופא בא רק פעם בשבוע) הודיעה לי שאני לא אמור לקבוע לעצמי את התורים בשום מצב ושזה עבודה של החובשים ושבפעם הבאה אם אקבע לעצמי תור היא פשוט לא תתן לי את ההפניה - האם יש צדק בדבריה? האם היא רשאית למנוע ממני המשך טיפול רפואי רק בגלל שאני קובע לעצמי את התור לבד? (לצורך העניין - אין לי בעיה להביא לה את הדף מסיכום המפגש הקודם עם הרופא בו הוא מבקש ממני לחזור כעבור חודש בתור הוכחה לצורך שלי בתור אך גם לזאת היא לא מוכנה).

2)דבר נוסף - הרס"פ של הפלוגה בה אני משרת, האחראי בין היתר על המעקב אחר היציאות להפניות הודיע פתאום שאסור לקבוע הפניות לימים ב´,ג´,ד´ ושלמי שתהיה הפניה לימים אלו פשוט לא ייצא אליה - דבר שעשוי לגרום לעיכובים גדולים בהמתנה לתורים שכן בד"כ הרבה יותר קשה להשיג תורים לימים ראשון וחמישי וזה יפגע בטיפול הרפואי השוטף - מה גם שנשאר לי כחצי שנה לשיחרור ככה שאני צריך לסיים את כל ענייני הרפואה כמה שיותר מהר וללא עיכובים מיותרים. האם יש בהנחייה הזאת דבר פסול וסוג של מניעת טיפול רפואי הולם?

הדבר שאני הכי חושש ממנו הוא הצרוף בין 2 ההנחיות החדשות - אם אתן לחובשים לקבוע לי את התורים אז הם ילכו לפי החלטת הרס"פ ובמקום לקבוע תור ל*תאריך* הפנוי המוקדם ביותר הם יקבעו תור ל*יום ראשון/חמישי* הפנוי המוקדמים ביותר דבר שיגרום להגדלה משמעותית בזמני ההמתנה לתור ולסחבת מיותרת.

האם כל ההתנהלות של הגדוד שלי בנושאים הנ"ל היא תקינה ומוצדקת או שיש טעם ללכת איתם ראש בראש ולהתלונן נגדם במקרה הצורך?

20:36 | 25/1/2007  נהלים של הגדוד לגבי הפניות - האם זה תקין?  - RSF     
14:18 | 26/1/2007    תשובה לשאלתך! - ניר חובש