ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  מישהו
נושא: האם זה חוקי ??
בתאריך: 9/2/2005  10:09

תוכן ההודעה:

שלום
אני סובל מהרבה בעיות בעיניים ברשתית של העיניים בפרט לפני כ5 חודשים הייתי אצל רופא צבאי,שרשם לי פטור מהרמת משקל מעל 7 קילו,מאמצים גופניים קשים ושמירה בעמדה מוארת בלבד בלילה

אחרי חודשיים המצב שלי הדרדר בעיניים והלכתי עוד פעם לרופא עייניים הרופא הבא אמר שיש לי בעיה בעין ושלח אותי לרופא מומחה רשתית,שהגעתי לרופא מומחה רשתית בחר"פ הרופא רשם לי פטור משמירות לילה ויום ,הוא רשם את האבחנה שלו באנגלית ושמה היה רשום:
"suggest exemption from guard duty due to poor vision and poor night vision"

שזה בעצם המלצה לפטור משמירות,הוא גם אמר לי בפירוש שאני לא כשיר לעשות שמירות בבסיס שלי הרופא רשם לי פטור משמירות,עקב זה שעברתי בסיס הייתי צריך לחדש את הפטור מחדש עכשיו המפקדת מרפאה בבסיס החדש אומרת לי שהרופא לא רשם לי פטור משמירות,והביא לי פטורים ממש מוזרים כמו "שמירה בעמדה מוארת בלבד" ו "שמירה עם בן זוג",אמרתי לה שהיא מסכנת את כל התכלית של השמירה,כי הראיה שלי ממש גרועה(למרחק ולילה) וגם הרופא רשם לי פטור משמירות
לפי דעתי היא לא יודעת לקרוא אנגלית,או רק מנסה לא לתת לי פטור מתורנות שמירה,האם זה חוקי מה שהיא עשתה?
כרגע אני נמצא לפני ניתוח לסגירה של קרע בעין,והמצב שלי ממש הדרדר מאז הפגישה עם הרופא הראשון שרשם לי פטור לשמירה במקום מואר
מה אני אמור לעשות עכשיו?,אם אני לא כשיר לשמירות,והיא מנסה להכניס אותי לשמירות עם כל מיני פטורים מוזרים,שכל המטרה שלהם היא שאני יכנס לשמירה למרות שאני לא כשיר ולמרות שיש לי המלצה מרופא מומחה לא לעשות שמירות
האם על דבר כזה אני יכול להגיש כבילה או לסרב לעלות לשמירה ?,ואם לא איך אני פותר את הבעיה הזאת?

10:09 | 9/2/2005  האם זה חוקי ?? - מישהו     
10:46 | 9/2/2005    תגובה - חייל מסכן    
16:04 | 9/2/2005       האם הרופאים בצבא חייבים לקבל המלצות רופא מומחה ? - מישהו    
19:45 | 9/2/2005          בשום פנים ואופן לא לוותר - לב    
22:36 | 9/2/2005             כן אתה צודק - מישהו    
11:06 | 14/9/2005    אתה יכול להגיש קבילה ולפנות למבקר משרד הביטחון  - דויד