אני כבר כמעט שנה סובל מכאבי בטן ויציאות לא סדירות ועוד רבים מהסימפטומים יש לציין שהתחלתי את השירות כחייל לוחם ביחידה קרבית ועקב בעיה של פיסורה וטחורים עברתי ניתוח וירד לי הפרופיל ל45
כמה חודשיים לאחר הניתוח התחלתי לחוש בסימפטומים ביצעתי בדיקה לשלילת IBD וכן קולונוסקופיה והכל יצא תקין הגסטרולוג שבדק אותי (שהוא גסטרולוג צבאי ) נתן לי את האבחנה למחלה הוצאתי כסף מכיסי האישי וניגשתי לייעוץ דיאטי ושם נבנה לי תפריט
גם דיאטנית וגם הגסטרולוג הסבירו לי שהטיפול בבעיה שלי היא שמירה על תזונה נכונה!!!!1
ולכן הגסטרולוג נתן לי המלצה לארוחות ביתיות !
יש לציין שאני כרגע משרת לא בתפקיד לוחם , נשארו לי 9 חודשים לשרות הצבאי והבסיס שלי לא נמצא במרחק של מעל 100 ק"מ אוירים .
הגעתי עם ההמלצה לרופא יחידה שאמר לי שאני צריך להתחיל בתהליך של הת"ש רפואי וזה ייקח קצת זמן
שאלתי אותו ומה אני עושה כרגע הרי רופא מומחה הסביר לי שאסור לי לאכול בבסיס , אסור לי לאכול דברים מרובי שמן ותבלינים ולהשתדל לשמור על התפריט שהדיאטנית נתנה לי אחרת אני יכול לקבל התקפיים של המחלה וזה סבל רב!!!!
הוא אמר לי ואני מצטט:" לא אתה לא תמות תנבור ותחפש משהו בחדר אוכל תוכל ירקות ..."
תשובה זאת נראתה לי תמוהה כי הרי למה הוא שולח אותי לרופא מומחה מכספי הציבור אם מלחתחילה הוא לא מתכוון לממש את המלצתו ?! בכל אופן אבא שלי התקשר אליו ואחרי שאמר לו שהוא רוצה התחייבות שלו בכתב לגבי הבריאות שלי הרופא כנראה "נבהל" וקרא לי חזרה נתן לי פטור זמני ללינה ביתית על מנת שאוכל לאכול בביתי
וכרגע הטיפול הוא דרך משרד הת"ש יש לציין שהגשתי את הקשה לפני כחודש והיא הומלצה ע"י רופא מומחה רופא יחידה מפקדיי הישירים ומפקד הבסיס , רציתי לדעת :
א. מה הסיכווי שאחרי הכל לא יאשרו לי את ההקלות הנ"ל ואת האפשרות לאכול בביתי ולשמור על הדיאטה שכל כך חשובה בטיפול במחלה?
ב. מה באפשרותי לעשות הלאה אם זה לא יאושר?
אודה לכם אם תענו לי בהקדם