נשלחה על ידי: ניר נושא: פציעה במסגרת פעילות פנאי במהלך השירות הצבאי בתאריך: 25/5/2005 22:42
תוכן ההודעה:
פצעתי את הברך בפעילות פנאי במהלך השירות הצבאי. לפני כשנתיים פניתי למרפאה בבסיס בו שרתתי בעקבות כאבים בברך. הברך "יצאה" מהמקום כל הזמן. הרופא הראשון אמר שאין לי כלום ושלח אותי לפיזיותרפיה. הפיזיותרפיסט זיהה מיד שיש לי קרע ברצועה. עשיתי 12 מפגשים של פיזיותרפיה, בדקו אותי בצריפין. הרופא בצריפין איבחן קרע ברצועה והמליץ על MRI וצילומים. מפקד המרפאה ביחידה אמר שאין צורך והצילומים "יקרים מדי" ולא שלח אותי לשום צילומים. הפסיקו לי את הפיזיותרפיה ואמרו שאין יותר צורך בכלום ושהכל "בסדר" וסגרו את הנושא בטופס שאומר שיש לי קרע מדרגה 1 (הדרגה הנמוכה ביותר), המליצו על הורדת פרופיל ל72 וטענו שאין יותר צורך בטיפול. כל זה היה קצת לפני שיחרורי משירות הקבע. לאחר שהשתחררתי הוספתי לסבול מכאבים בברך. כמו כן, לא ביצעתי מאז שום פעילות ספורטיבית שכן אני חש בכאבים עזים והברך יוצאת מהמקום.
פניתי לרופא מומחה שאיבחן אצלי חוסר יציבות בברך בדרגה חמורה והמליץ על ניתוח לשיחזור הרצועה.
מדובר בנזק שנגרם במהלך שירותי הצבאי, ושככל הנראה החמיר כיוון שלא טופל בזמן ע"י הרופא הצבאי שטען ש"אין לי כלום". האם אני יכול לתבוע את הצבא/רופא על רשלנות רפואית או לדרוש פיצויים כדי לכסות את עלויות הניתוח? למי אני צריך לפנות?