נשלחה על ידי:
מרום
נושא: תשובה
בתאריך: 19/4/2006 20:01
|
|
|
תוכן ההודעה:
היי...
כל הנתונים האזרחיים עליך, המתקבלים באימות הנתונים בלשכת הגיוס ובבקו"ם, והנתונים הצבאיים, הנאספים עליך החל מיום גיוסך לצבא, נשמרים במערכת כוח אדם צבאים. למערכת קוראים שח"ר של"י (בימ"ס לשעבר). אני לא זוכר מה ראשי התיבות אבל זה לא ממש עקרוני לנושא. בכל אופן, ישנו מאגר מידע הכולל את כל המידע השלישותי על חיילי הצבא. לכל זרוע (חיל האוויר, חיל הים, חיל המודיעין, ושאר הצבא ("הירוקים") ) יש התנהלות שלישותית שונה ועצמאית. ישנן אפילו יחידות שמתנהלות באופן שונה לגמרי משאר הצבא, עקב הייחוד שלהן ואופי פעילותן. באופן כללי חשוב להבין שכל יחידה צבאית באשר היא, אוספת את כל הנתונים האישיים והצבאיים על חייליה מהיחידה ששלחה אותם (בקו"ם, יחידת מעבר, בסיס טירונות וכיו"ב), ומוסיפה עליהם פרטים עם התקדמות החייל בעולם הצבאי (משפטים, קורסים, קבלת דרגה וכו´).
כשהיחידה שלך מקבלת נתונים חדשים, למשל אם קיבלת דרגה או חתמת על ויתור מקצוע, היא מעדכנת את מאגרי המידע שלה, ובמקביל, מסתנכרנת עם המאגרים הצבאיים (שחר שלי).
לשאלתך, מה שרשום בבקו"ם זה מה שיהיה רשום לכל מש"ק שלישות עם גישה לשח"ר של"י ביחידה שלך (באופן עקרוני, רק לקציני שלישות ולפעמים לרכזי כוח אדם יש את היכולת לשלוף את הנתונים שלך, אם אתה לא ביחידה שלהם).
בקשר לשינוי הפרטים שלך, שינוי פרטים ללא סיבה, או הסרה או הוספת פריטים שגויים או לא נכונים בכוונה, הם עילה לתלונה ונחשבים עבירה לכל דבר. (אפילו אם מש"ק שלישות סתם רואה איפה אתה גר או איפה למדת בלי סיבה, זו עבירה). זכותך לבקש הדפסת "נגררת" יש כמה סוגי נגררות, ובאופן עקרוני נגררת זה פירוט של פריטים שלישותיים מסוג מסויים. למשל נגררת קורסים זה פירוט של כל הקורסים, ההסמכות, ההכשרות וההשתלמויות שהחייל עבר עד כה, וזו זכותך המלאה לבקש נגררת פרטים אישיים וכו´.
בנוסף, אם יש לך חשבון צה"לנט, אתה יכול לגשת לאתר של אכ"א (אגף כוח אדם) ולצפות בפרטים שלך, כפי שהם מופיעים "בבק"ום" לצורך העניין.
בקשר לקיצור השירות, אני לא בקיא מספיק בפרטים (סלח לי אם לא אכפת לי, אני משתחרר עוד חצי שנה אז גם ככה לא מקצרים לי כלום) בכל אופן, השינוי בזמן שנותר לך לשירות מחושב ברמה הצה"לית ורק אז היחידה שלך מעודכנת בתאריך השחרור החדש שלך, אותו אתה יכול לברר בכל זמן אשר תרצה.
אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לעזור ככל יכולתי.
בברכת חג שמח (ובהצלחה כמובן),
מרום.
|
|
|
|
|
|

|
| 17:03 | 19/4/2006 |
כמה שאלות - חייל
|