נשלחה על ידי:
4U
נושא: לשאלתך
בתאריך: 19/7/2009 04:32
|
|
תוכן ההודעה:
קבלתי פטור מהרמת משקל מעל 5 ק"ג , באחד מהעמדות השמירה בבסיס הציוד עולה על 5 ק"ג (מגיע ל6.2 ק"ג).
ברמת העקרון הייתי אמורה לקבל פטור מעמדה זו אך הגורם האחראי על השמירות בבסיס לא היה מוכן לקבל זאת כפטור לשמירה בעמדה זו.
המפקדים שלי אמרו לי שהם מטפלים בנושא ומנסים לפטור אותו מהשמירה עפ"י הפטור שניתן.
הייתי 3 ימים בגימלים וכשחזרתי הקצינה שלי נתנה לי פטור חדש בו נאמר שמותר לי להרים עד 6 ק"ג, פטור זה לכאורה מאפשר לי לבצע את השמירות בעמדה המדוברת.
מפקד הגף שלי בדרגת רס"ן פנה לרופא מאחורי הגב שלי כשאני הייתי בבית בגימלים ושינה לי את הפטור. אשמח לדעת אם זה חוקי לעשות דבר כזה ? תודה מראש
============================================
> לשאלתך, מאחר ולא ציינת בעיה רפואית, פרופיל, סעיף ליקוי, סיבת הפטור וחשיבותו (עקמת, פריצת דיסק, התעלפויות) הרופאים המומחים שבדקו אותך, יש קושי להשיב לך נקודתית, ולכן צרפתי לך מספר אפשרויות - רחב - לברור ומיצוי זכויותייך .
> בהמשך לפנייתך אני מצרף לעזרתך מידע לברור ואפשרויות לשיקולך:
-----------------------------------------------------------------------
> ראשית נשאלות השאלות הבאות :
> אני מצטט מפנייתך :
..."קבלתי פטור מהרמת משקל מעל 5 ק"ג , באחד מהעמדות השמירה בבסיס הציוד עולה על 5 ק"ג (מגיע ל6.2 ק"ג).
ברמת העקרון הייתי אמורה לקבל פטור מעמדה זו אך הגורם האחראי על השמירות בבסיס לא היה מוכן לקבל זאת כפטור לשמירה בעמדה זו.
1) האם הגורם האחראי על השמירות בבסיס הוא רופא בהכשרתו.
2)על מה הגורם האחראי על השמירות בבסיס מסתמך לביטול הפטור.
3) גם - עם - הגורם האחראי על השמירות בבסיס הוא רופא בהכשרתו
חלה חובה לקבל לביטול הפטור (א) את אישור מקרפ"ר (ב) חוות דעת
רפואית ( גיבוי) מרופא מומחה בתחום שגם הוא עצמו מסתמך על -
תוצאות בדיקות, צילום ct ועוד............
4) נראה, שהגורם האחראי על השמירות בבסיס מחפש שתגישי קבילה
------------------
> אני מצטט מפנייתך :
..."המפקדים שלי אמרו לי שהם מטפלים בנושא ומנסים לפטור אותי מהשמירה עפ"י הפטור שניתן.
> אני מצרף לך את פקודת מטכ"ל בנוגע לחובת המפקדים.....ועוד :
--------------------
מסדר חולים הטיפול הרפואי בחייל (61.0104)
1. כל חייל זכאי לבדיקה רפואית לפי דרישתו, בהקדם, על ידי גורם רפואי צבאי.
2. שירותי רפואה בשגרה.
א. חייל הזקוק לבדיקה רפואית, ייבדק ע"י חובש היחידה בשעות מסדר החולים, ומחוץ לשעות מסדר החולים על פי תיאום עם מפקדיו.
ב. מפקד היחידה אחראי לקביעת מועדים סבירים ומספקים לטיפול בחולים ביחידתו, כך שתתאפשר גישה זמינה לטיפול רפואי לכלל חיילי היחידה.
ג. זכות החייל להיבדק על ידי רופא על פי בקשתו, בהתאם לדחיפות מצבו הרפואי.
ד. ביקש החייל להיבדק על ידי רופא, לא ידחה הטיפול למועד העולה על 24 שעות מהמועד שבו פנה החייל, אלא באישור הרופא.
ה. כל חייל או חיילת ישאלו טרם בדיקתם אם ברצונם להיבדק בנוכחות חובש או חובשת ובהיעדרם בנוכחות חייל או חיילת נוסף או נוספת (בהתאם למין הנבדק).
ו. מפקדי החייל חייבים לכבד את הוראות הרופא כלשונן וללא דיחוי.
ז. החייל יקיים את הוראות הגורם הרפואי. אם סבור החייל כי מפקדו אינו ממלא אחר הוראות הרופא אשר ניתנו בעניינו, ידווח על כך לרופא היחידה.
3. הפניה לרופא מומחה.
א. הפניה לרופא מומחה ניתנת ע"י רופא היחידה ועל פי שיקול דעתו המקצועית.
ב. על מפקדי החייל חלה החובה לוודא כי החייל יתייצב לבדיקה רפואית במועד שקבע הגורם הרפואי המטפל. את תשובת הבדיקה או הרופא המומחה יש להחזיר לרופא היחידה בתוך 48 שעות ממועד קבלתן או מועד חזרתו ליחידה.
ג. ככלל, על רופא היחידה לכבד המלצת רופא מומחה כלשונה. אם סבר רופא היחידה כי אין מקום לקבלה, עליו לפעול כמפורט בהוראת קרפ"ר (הו"ק 305.017).
ד. חייל רשאי לפנות ביוזמתו על חשבון זמנו ועל חשבונו אל רופא שאינו פועל במסגרת חיל הרפואה או מטעמו כדי לקבל חוות דעת רפואית בלבד. חוות הדעת אינה מחייבת את צה"ל, כל עוד לא אומצה על ידי רופא צבאי
4. חופשת מחלה.
הגורם הרפואי המורה על מתן ימי ג´ יקבע את מקום ביצועם ויורה על כך למפקד החייל על גבי טופס 102, הכול בהתאם להחלטתו של הגורם הרפואי. אם לא ציין הגורם הרפואי במפורש את מיקום מתן ימי ה- ג´, יבצעם החייל בביתו בהתאם להו"ק 300.019
5. הקלות רפואיות.
רופא צבאי מוסמך להורות על מתן הקלות בשירות הנובעות ממצבו הבריאותי של החייל לרבות ימי מנוחה (ימי ב´, ג´). רופא צבאי רשאי לבטל, לשנות או להתאים לאופי היחידה המלצה להקלות של רופא מומחה במידה ואינם עולות בקנה אחד עם המלצות המיון הרפואי (הו"ק 305.017).
6. סמכויות המפקד למתן ימי "ד".
מפקד (שהוא קצין בדרגת סגן לפחות, או נגד בדרגת רס"ב לפחות) רשאי לאשר לפקודו, שהוא חייל בשירות החובה (בלבד) להיעדר מהשירות או להקלה בשירות עקב בעיה שהחייל הגדירה כבעיה רפואית. אישור זה ( יום "ד") תקף ליום שבו ניתן, ועד ל-08:00 בבוקר למחרת. המפקד רשאי לתת לאותו חייל, לכל היותר, יום ד אחד, בשבעה ימים רצופים, ולכל היותר 10 ימי ד בשנה קלנדארית.
8. פציעה במהלך שירות.
נפצע חייל במהלך שירותו פציעה העלולה לגרום לו נזק מתמשך, ימלא לו הרופא דו"ח פציעה (טופס 141). החייל ישמור עותק מדוח זה, הואיל והוא עשוי להזדקק לו כדי להגיש תביעה למשרד הביטחון.
9. בעיה רפואית דחופה.
א. בהיות החייל בחופשה או בתפקיד מחוץ ליחידתו, עליו לפנות בכל בעיה רפואית דחופה למרפאה האזורית או מרפאת מיון קדמי (מרפאות "ביקורופא").
ב. החייל רשאי לפנות ישירות לחדר מיון בבית החולים רק במצבי חירום רפואיים הקבועים בחוק ביטוח בריאות ממלכתי ובהוראות הקרפ"ר. לאחר שחרורו מהמיון, עליו לפנות בהקדם לרופא היחידה, שיחליט בהתאם להנחיות משרד הבריאות ובהתאם לתבחינים (קריטריונים) מוגדרים, כמפורט בפ"מ 61.0104. אם החליט כי הפנייה לא הייתה מוצדקת, ייאלץ החייל לממן את עלות הטיפול בחדר המיון. צה"ל ישלם את הוצאות המיון רק כאשר קיימת הצדקה רפואית לכך. זכותו של החייל לערער על החלטת רופא היחידה בפני רמ"ד הרפואה הפיקודי או הזרועי.
-------------------------
> אני מצטט מפנייתך :
..."הייתי 3 ימים בגימלים וכשחזרתי הקצינה שלי נתנה לי פטור חדש בו נאמר שמותר לי להרים עד 6 ק"ג, פטור זה לכאורה מאפשר לי לבצע את השמירות בעמדה המדוברת.
> גם כאן נשאלת השאלה היחידה בעלת המשקל :
> על מה הקצינה מסתמכת כשהיא החליטה לשנות ולבטל את הפטור??
????????????????????????????????????????? על מה ???
> אני מצרף לעזרתך מידע לברור ואפשרויות פנייה - לשיקולך :
> צרי קשר עם מוקד מזו"ר לקבלת - הכוונה ומידע רפואי ומנהלתי :
מוקד התלונות של חיל הרפואה :
המזו"ר הינו מוקד ראשון מסוגו בצה"ל לזימון, ביטול ושינוי מועד תורים למרפאות המומחים לחיילי צה"ל ולמתן מידע רפואי ומנהלתי לחיילים ולבני משפחותיהם בטווח של עד 24 שעות מזמן הפנייה. המוקד פועל בימי א´-ה´ בין השעות 8:00 - 22:00.
-------------
מזו"ר - מוקד זימון תורים ומידע בנושאים רפואיים:
אזרחי - 03-9489999, מטכ"לי -0333-9999.
--------------
מוקד התלונות של חיל הרפואה:
טלפון - אזרחי: 03-9489999, שלוחה 3. מטכ"לי: 0333-9999, שלוחה 3.
פקס - 03-7376348, מטכ"לי- 0304-6348.
> למימוש זכויותייך באפשרותך לפנות בכל שאלה שתרצי למדור פרט של יוהל"ן :
לפניות בנושא סוגיות ייחודיות לחיילות ונשים ואפליה מגדרית, עומד לרשותכם קו פניות במדור פרט / יוהל"ן יועצת הרמטכ"ל לענייני חיילות .
מטכ"לי: 0302-9034/8
אזרחי: 03-5699034/8
ניתן לפנות גם בכתב לפקס שמספרו:
מטכ"לי: 0302-9444
אזרחי: 03-5699444
ה"קו הפתוח", 24 שעות ביממה בטלפון מטכ"לי: 0302-1000,
טלפון אזרחי: 03-5691000
>בנוסף ניתן לפנות לברור :
--------------
>למדור הפיקוח על הדין המשמעתי במפקדת הפרקליט הצבאי הראשי :
הפרקליט הצבאי הראשי (פצ"ר) משמש כיועצם של הרמטכ"ל ושל רשויות הצבא האחרות בכל ענייני חוק ומשפט.
על פי חוק השיפוט הצבאי התשט"ו-1955, סמכות הפיקוח על הדין המשמעתי בצבא נתונה לפרקליט הצבאי הראשי..
בתלונה או שאלה בקשר להליכי דין משמעתי וסמכות השיפוט, ניתן לפנות אל מדור הפיקוח על הדין המשמעתי בפרקליטות הצבאית
טלפון: 03-9573069
פקס: 03-9573077
זכותך לפנות בקבילה אל הנציב במישרין וללא התחשבות בדרגתך או בדרגתו או במעמדו של הנקבל. אינך חייב ליידע את מפקדיך או לקבל אישורם להגשת הקבילה.
> יש אפשרות לשוחח עם קצין בנציבות ולהתייעץ, אם הנושא עליו מלינים מהווה עילה לקבילה ואם הוא מצוי בתחום סמכות טיפולו של הנציב.לשם כך עומד לרשותך קו פתוח כמפורט:
טלפון אזרחי: 03-6977433
בכל יום בין השעות 17.30 : 20.00
יום ו´ בין השעות 8.00 : 13.00
> יש אפשרות לפנות לקצינת פניות הציבור – כפופה לראש אמ"ש
משרד פניות הציבור מסייע לציבור במתן מענה בכל הקשור לשרותו של החייל בצה"ל או בכל תחום אשר באחריות הצבא.
לרשות הציבור הרחב עומד "קו פתוח" - מענה טלפוני הפועל 24 שעות ביממה. מטרתו הינה סיוע לפניות דחופות שאינן סובלות דיחוי, כגון מצוקה על רקע נפשי, שלילת זכויות של חייל או אירועים הדורשים התערבות מיידית .
דרכי תקשורת: טלפון אזרחי 03-5691000
> לצורך מידע כללי : אני מצרף לך קישור לפסק דין על כאבי גב ופריצת דיסק בחיילת.
http://info1.court.gov.il/Prod03/ManamHTML4.nsf/E32D7C9F59D3AAC64225741D00042E49/$FILE/035EA59688ACEE554225741C00275147.html?OpenElement
> המלצה: לפני הכל תתקשרי או גשי לרופאת היחידה ותשתפי אותה
בביצוע הפעולות שאת מתכוונת לעשות בשל היד הקשה שהיא נוהגת כלפייך בכל הקשור לזכויותייך הרפואיים והטיפוליים. תעמדי מולה -
ותקראי את מה שאת מתכוונת לעשות:
1) לפנות לעזרה בקבילה לנציב
2) לפנות לתמיכה מצד מדור יוהל"ן
3) להעביר ולקבל מידע והכוונה ממוקד מזו"ר
4) להעביר פקס מפורט לטיפול הפצ"ר
5) ואם צריך את תפני לעזרה מגורם חיצוני
* תגידי לקצינה שחלילה זה לא איום, להפך, עם כולם שלמים
לגבי דרך הטיפול בך, את זו שחייבת לידאוג בעצמך לבריאותך.
מקווה שעזרתי קצת
>בהצלחה<
|
|
|
|

|
|
04:32 | 19/7/2009 | לשאלתך - 4U  |
|
18:47 | 19/7/2009 | תודה רבה !! - קרן |