נשלחה על ידי: אלרגי נושא: אתה צודק, אכן יש סעיף על כך בפקודת מטכ"ל בתאריך: 22/8/2008 14:26
תוכן ההודעה:
610.104 טיפול רפואי בחייל.
פניית חייל לטיפול
11. חייל המעוניין בטיפול רפואי, יפנה למפקדו או למי שהוסמך לכך על ידי המפקד, בהתאם לפקודות הקבע של היחידה.
12. המפקד או מי שהוסמך לכך על ידו, יפנה את החייל לטיפול במרפאה, בשעות פעילותה ובהתאם לפקודות הקבע של היחידה. ההפניה תיעשה כאמור בסעיפים 57 עד 61 להלן, וכמפורט להלן:
א. החובש יטפל בחייל בהתאם לסעיף 38 להלן.
ב. אם נמצא במרפאה רופא, זכאי החייל להיבדק על ידי רופא, בכפוף לאמור בסעיף 13 להלן.
ג. ביקש חייל להיבדק על ידי רופא, או פנה לחובש פעמיים בסמיכות בגלל אותה בעיה (על אף הטיפול שקיבל מהחובש) ייוועץ החובש ברופא, לגבי דחיפות ביצוע הבדיקה, בכפוף לאמור בסעיף 13 להלן.
13. ביקש החייל להיבדק על ידי רופא, לא ידחה את הטיפול למועד העולה על 24 שעות מהמועד שבו פנה החייל, אלא באישור הרופא. ההחלטה לדחות את הטיפול תתועד ביומן.
14. חייל המעוניין בטיפול רפואי שלא בשעות הפעילות של המרפאה, יופנה למרפאה הקרובה או למרפאה האזורית, על-פי פקודות הקבע של היחידה.
אתה לא צריך לקבול אף אחד.
אתה צריך לחזור אליו בנימוס, או לפנות למפקדו ולדרוש לראות רופא.
אני מציע גם שתזכיר לחובש שהמטרה שלו זה לעזור ולטפל.
אני גם חושב שזה מאוד מאוד לא בסדר שאין לכם תורים לרופא, ושאתם צריכים לחכות חודשים או שבועות בשביל לראות רופא!
***שים לב כי יש קאץ´ בפקודה, אם רופא מאשר הם לא חייבים לספק לך רופא תוך הזמן הקצוב אלא יכולים לדחות אותך לתור זמין. אך עליהם לתעד זאת, במקרה זה אני ממליץ שתצלם את התיעוד, כך שאם הבעיה דחופה ו/או מסוכנת שיהיה לך תיעוד שיסרבו לתת טיפול רפואי דחוף.