ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  אלרגי
נושא: רמי שבת שלום, אני אנסה לעזור לך ככול שאוכל.
בתאריך: 8/1/2008  22:41

תוכן ההודעה:

טוב נתחיל מלמעלה?
הנה הפקודה בנוגע לטיפול רפואי בחייל, אני מציע שתקרא אותה טוב טוב ותראה האם נוהגים בך כמו שצריך.
הפקודה היא 610.104 טיפול רפואי בחייל:
http://dover.idf.il/IDF/info/information_resources/pkodot/06.htm
(פקודה ראשונה בדף הזה)

בעקרון, במידה ואתה בבית בחופשה ואתה לא מרגיש טוב עליך לפנות למרפאות ההסדר של הצבא, לדוגמת ביקור רופא.
במידה והמצב חמור אתה רשאי לפנות לטיפול רפואי דחוף, לדוגמת מיון/מרפאה פרטית ואם הצבא, יותר נכון רופא היחידה, ימצא כי אכן המצב היה דחוף הוא יתן לך התחייבות כספית, אחרת אתה נאלץ לשלם מכספך.
במידה ואתה פונה לביקור רופא, הם יכולים לתת לך הפניה למיון אם המצב דחוף, כך אתה לא צריך לשלם ולא נמצא בחוסר וודאות, אומנם שיטה לכאורה מושלמת זו בעייתית היות וביקור רופא ככול מרפאה פועלים על תקציבים, דבר המקשה קבלת הפניה והתחייבות. כמו כן, אתה מכפיל אם לא משלש את זמני הטיפול, דבר אשר לרוב לכשל עצמו עומד בסתירה עם מצב רפואי חמור/דחוף.

לסיכום של עניין, מה המצב הרפואי שאתה עומד בו כעת?האם יש לך סעיף על הבעיה?האם אתה רוצה להוריד עוד פרופיל?
מה הם ההנחיות של המומחים - צבאיים ואם קיבלת חוץ צבאיים לגבי המשך הטיפול בך?
איך מתבטאת חוסר הנכונות של רופא היחידה לעזור?
איך מתבטאת חוסר הנכונות של המפקד?
שים לב כי ישנם מספר סעיפים בפקודה הרלוונטית המסדירים ומנסים למנוע מצבי אפליה וסיכול מצד מפקד, בדוק האם הם לא עוברים על החוקים.

בנוגע להמשך, אני אישית ממליץ לך לקבוע תור לפרופ´ אינגבר בבית חולים הדסה עין כרם, הוא נחשב למומחה בארץ בכל הנוגע למחלות עור (דרמטיטיס).
ניתן לקבוע אליו תור דרך שר"פ - על חשבונך בעלות של 800 שקלים!
וניתן גם דרך התחייבות צבאית - זימון תורים הדסה.
אני מציע שתקבע תור לשניהם, ותנסה להשיג מהרופא התחייבות, במידה ולא תצליח תשקול בכובד ראש לשלם לבד. המלצה שלו בתחום היא כבדת משקל, מה גם שזאת מחלה עמה תצטרך להתמודד כל חייך ועל כן כדאי וצריך לקבל את הטיפול וההמלצות הטובות ביותר.

אנא השתדל לענות לי על כל השאלות, היות ואתה קצר בזמן ואני לא יכול להיות כאן כל היום תפתח את התשובה בחלון נוסף ותענה כמה שתוכל. כמו כן, אנא צור איתי קשר במייל matan130@bezeqint.net

03:54 | 1/8/2008  אפשרויות לקבלת טיפול רפואי. - רמי     
22:41 | 8/1/2008    רמי שבת שלום, אני אנסה לעזור לך ככול שאוכל. - אלרגי