ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  אלרגי
נושא: המלצת רופא פרטי קבילה.
בתאריך: 13/7/2008  12:09

תוכן ההודעה:

המפקד שלך מחוייב לקבל המלצת רופא על פי סעיף בפקודת מטכ"ל 610104, בפקודה הזאת גם מפורט שאם ברצונך לפנות לרפואה פרטית, על חשבונך, אתה רשאי..

כאשר תחזור ליחידה צריך רופא היחידה לאשר את הגימלים.
כלומר, לתת את אישורו שהם היו מוצדקים - אם בוצעה עקירה נהוג גם בצבא שתקבל גימלים.
זה יוצר בעיה שכן, מה עושים אם הוא לא מאשר?בדר"כ זה לא קורה, הוא מחוייב לפעול על פי כללים ונהלים של קרפ"ר בנוגע לאישור ימי מחלה ממיון, רפואה פרטית. כך שאם זה נעשה על ידי גמחה של הרופא ולא ידי סיבה ממשית ניתן וצריך לפנות למפקדו - מפקד המרפאה ו/או לפניות הציבור של חיל הרפואה לבירור נוסף.

יש מרפאות ביקור רופא שהם מאושרות על ידי הצבא, כלומר הם מקבלים חיילים, ללא תשלום.
מרפאות אלה מביאות גימלים שהם כבר מאושרים, יש להם חוזה מהצבא ובעקרון זה השרות שהצבא מעניק לטיפול רפואי מחוץ ליחידה.
הגימלים שלהם נרשמים במחשב ומועברים לצבא, לכן הם מאושרים, אתה אפילו מקבל היום טופס 102 מוכן(כשאתה מקבל גימלים ואתה צריך להראות אותם למפקד. יש טופס שבו רק רשום התאריך, מספר הגימלים, שם הרופא והשעה, המפקד לא רשאי אלא אם כן אתה מאשר לו, לדעת את הפרטיים הרפואיים שלך ואת פרטי הבעיה).
בנימה זאת, כאשר מפקד מבקש שתפקסס לו את הגימלים, והוא לא מדבר על ה102 ו/או אין לך 102 עדיין (כמו במקרה של ביקור במרפאה פרטית) אתה לא חייב שכן אם אתה לא רוצה אסור לו לראות את המידע הרפואי שלך (שלא נדבר על זה שלא לכל אחד יש פקס וזה אבסורד לבקש, מפקדי אף העז לשאול אותי כיצד הגעתי לטיפול רפואי ודרש שאותו אדם שלקח אותי יסע לקניון הקרוב ויפקסס אליו את הגימלים!!!)

הפקודה הרלוונטית לעיון נוסף:
http://dover.idf.il/NR/rdonlyres/CD0F14A5-352F-4905-A137-9074F91E7FF8/0/61214.doc

09:40 | 13/7/2008  אם הייתי אצל רופא שיניים פרטי? - פיני     
12:09 | 13/7/2008    המלצת רופא פרטי קבילה. - אלרגי    
17:05 | 13/7/2008       שכחתי להוסיף את התייחסות האתר לנושא -יכול לעזור. - אלרגי