ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  אור
נושא: דברייך ראויים בהחלט!
בתאריך: 4/7/2010  00:42

תוכן ההודעה:

תודה שהקדשת מזמנך להגיב. רשמת דברים ראויים ואני אשמח לאמץ אותם. חשוב ביותר לשמור על הבריאות הגופנית וכמובן בריאות הנפש של הילדים.
כל הכבוד על התמיכה והמון הצלחה לביתך ולמשפחתך.

לצערי, בגלל חול המועד והחגים, לא התאפשר לפנות לגורמים הרלוונטיים, וזה מאלץ אותי לבטל את התור למחר שנקבע עם רופאת הנשים (עפ"י הוראת רופאת היחידה, כאמור) ביטול כזה של "הדקה ה-90" יגרום לכך שבעתיד הרופאה הספציפית הזו לא תסכים לקבל את החיילת לטיפול במרפאה (הוזהרנו מראש ע"י מזכירתה)
אני גם לא בטוחה שמפקדת (רב"ט) רשאית לבחור רופאת נשים ולקבוע תור עבור חיילת.

מקרה אחר שהיה הבוקר
הסעתי את ביתי למכון אורטופדי לצורך התאמת מדרסים (עפ"י הפניית רופאת היחידה ובאישור המפקדת)
המפקדת אפשרה לה להגיע עד שעה מסויימת עם אופציה להארכת זמן אם תידרש. היה ברור שעם עומס תנועה כבד כמו זה שהיה הבוקר אין סיכוי להגיע בזמן לבסיס. הבת התקשרה למפקדת ועדכנה אותה בעיניין האיחור הצפוי. כמו-כן עדכנה אותה לגבי השעה בה הרכבת אמורה להגיע לת"א. בהתאם לכך קבעה המפקדת את השעה המדוייקת שעל החיילת להתייצב ל"הקשב". עיכוב בן 10 דקות של הרכבת, אילץ את הבת להתקשר ולעדכן שוב. מכיוון שהמפקדת לא הייתה זמינה ולא רציתי שהבת תסתבך הצעתי לה לשלוח הודעת s.m.s למפקדת. תוך שניות המפקדת התקשרה בכעס וצעקה עליה "אני לא חברה שלך! אסור לך לשלוח s.m.s
כאשר הגיעה לבסיס המתינו לה שתי מפקדות. מרב לחץ התבלבלה ובמקום להגיד "הקשב המפקד קורס..." אמרה "קורס... הקשב המפקד" השתיים צעקו עליה ואמרו דברים שגרמו לה להרגיש מושפלת, ובנוסף נזפו בה על אותה הודעת ה-s.m.s ( העיניין הובן למה לחזור על כך שוב, למה שתיהן?)
(מסתבר, שרב הבנות בקורס בכלל לא ידעו/זכרו שאסור לשלוח הודעות s.m.s

האם בדרך כזו משיגים משמעת והערכה למפקד בצה"ל?
האם הכוונה היא לפגוע ולהשפיל?
האם חיילת יכולה להיות מרוכזת בחומר הנלמד במהלך הקורס, כאשר היא מונעת מפחד, או במצב רוח מדוכדכך כל כך? (למי זה יתרום?)
האם המטרה היא לדכא את המוטיבציה?
לא חשבתי שיהיה כל כך קשה להיות הורה לחייל בצה"ל. עצוב.

19:42 | 31/3/2010  עבור אור.  - הורה שדואג     
10:47 | 4/1/2010    תודה רבה .... עידכון - אור    
17:57 | 4/1/2010       לאור שלום - הורה שדואג    
00:42 | 4/7/2010       דברייך ראויים בהחלט! - אור    
01:32 | 4/7/2010          השבוע רק התחיל.... - אור    
01:11 | 4/9/2010             לאור היקרה - הורה דואג!