נשלחה על ידי:
רנת
נושא: מתוסכלת לגמרי
בתאריך: 7/1/2008 01:03
|
|
|
תוכן ההודעה:
הסיפור הוא די ארוך ואני לא יודעת מאיפה להתחיל אותו...
בכל מקרה, התגייסתי לפני כ4 חודשים, עברתי טירונות וקורס ניהול רשת בבסמ"ח. בשבועיים האחרונים לקורס היתי בגימלים בגלל ניתוח שעברתי ובכל זאת הכריחו אותי לסיים את הקורס בניגוד לרצוני ולא התחשבו בבקשות שלי לשיבוץ מכיוון שהיתי בגימלים בזמן ששאר הקורס נתן את דעתו על איפה כ"א רוצה להשתבץ. שלחו אותי לרמת"ג אמ"ש ומשם שיבצו אותי באמ"ש בקריה. יצא מצב שאני תקועה בתפקיד שאני לא רוצה בשיבוץ שאני לא רוצה.
התפקיד שרציתי מלכתחילה לאחר שהבנתי שהצבא לא יתן לי להשלים את הבגרויות היה להיות תכניתנית. לא קבלתי מיונים כנראה מכיוון שלא בחרתי באופציה הזאת בין האופציות הראשונות במנילה (קצונה יעודית, רפואה וכו´..) ובעצם התגייסתי בסופו של דבר בגיוס כלל צהלי.
כשהגעתי ליחידה בשיחות פתיחה שהיו לי עם המפקד הישיר שלי, עם הרמ"ד והרע"ן הבהרתי להם שאני לא מעוניינת בתפקיד שלי או בשיבוץ ומוכנה לתת הרבה בשביל להגיע למה שאני כן רוצה. גם כשזה כולל חתימת קבע ודח"ש. אמרתי שיש לי המון מוטיבציה לשירות, שאני כן רוצה לתרום ושאני חושבת שאני יכולה לתת הרבה יותר מאיפוס סיסמאות..
בהתחלה חשבתי שהם ראו את זה בעין יפה, כשהם אמרו לי שהם יבדקו את האופציה להוציא אותי איכשהו לקורס.. כי אחרי הכל זה קצת בעייתי בגלל שהקורס הוא קד"צ (בעייתי אך אפשרי). הודעתי ופניתי לעשות בינתיים את התפקיד שלי על הצד הטוב ביותר.. בשבועיים הראשונים באמת עשיתי הכל ולמדתי את התפקיד ועשיתי את כל מה שהיתי צריכה ומעבר לזה... ואז דברתי שוב עם הרמ"ד שלי ושאלתי אותו בקשר לקורס.. והוא אמר לי שהוא בודק ובלה בלה בלה.. שאלתי אותו אם זה נכון ואם הוא לא מורח אותי.. הוא אמר לי שהוא לא מורח אותי ושהוא באמת בודק.. היתה לי תחושה לא טובה בעניין, במיוחד אחרי ששמעתי מחברי למשרד שאין סיכוי שיתנו לי לצאת מכאן כשזה בניגוד לאנטרסים שלהם וכמובן הם צדקו...
עם הזמן התחלתי לתפקד פחות ופחות.. זה כבר הגיע לכמה שיחות שהיו לי בנושא עם המפקד שלי..
ביום רביעי הכל התפוצץ.
חזרתי לבסיס אחרי חופשה קצרה שלקחתי.. ואיך שנכנסתי לבסיס כבר ידעתי שמהיום הזה לא יצא שום דבר טוב.
קפצו עלי 3 מ.צ ורס"ר ונתנו לי דו"ח על נעליים לא תקניות. אחלה. מקובל. מכיוון שזה היה מבצע מלביש היה לי משפט מהיר שבסופו גזר הדין היה 3 ימי ריתוק.
שאלתי את השופטת מה אני יכולה לעשות אם אני לא יכולה לישון בבסיס בגלל בעיה בריאותית והיא אמרה לי לפנות למפקד שלי.
התקשרתי למפקד ושאלתי אותו.. הוא אמר לי שהוא יבדוק מה הוא יכול לעשות בעניין..
לאותו יום נקבעה לי גם עוד שיחה בקשר לתפקוד שלי...
לאחר המשפט הלכתי לאכל ארוחת בקר והמפקד שלי התקשר לשאול איפה אני ולהאיץ בי לחזור למשרד בשביל השיחה.. אמרתי לו שאני צריכה לאכל בשביל לקחת כדור וששיחה תחכה.
חזרתי למשרד.. דברנו.. הבהרתי לו שאני לא מתכוונת לעשות כלום, הוא אמר לי שאני אתחיל לקבל עונשים. אמרתי לו שאין בעיה. ושכל עונש שהוא יתן לי לא יגרום לי לתפקד.
מאוחר יותר באותו יום בזמן שמותר לי לקחת הפסקה של שעה לארוחת צהריים אמת לקחתי לי הפסקה והלכתי לדבר עם אחד האנשים מהמדור שלי. המפקד שלי ראה אותי שם וכנראה שלא אהב את זה במיוחד.. הוא התקשר אלי ואמר לי לחזור למשרד בגלל שאחד החיילים שבמשרד רוצה לצאת לאכל.. אמרתי לו שאני בהפסקה כרגע ואין שום סיבה שאני אצא ממנה.. אז הוא אמר לי שאני כבר חצי שעה לא במשרד. אמרתי לו שנכון ושמגיעה לי שעה.. הוא התחיל להתווכח אתי אז נתקתי לו וחזרתי למשרד.. הוא התקשר שוב. אמרתי לו שאני במשרד ונתקתי לו.. הוא התקשר עוד פעמיים ולא עניתי לו. בזמן שבאתי למשרד ראיתי את אותו חייל ש"היה אמור לצאת להפסקה" יושב מול המחשב, אז שאלתי אותו למה הוא לא יוצא להפסקה.. אז הוא לא הבין מה אני רוצה ממנו בכלל ומסתבר שהוא בכלל לא תכנן לצאת להפסקה והמפקד שלי סתם התקשר אלי להגיד לי את זה. בנוסף לאותו חייל, היה עוד מישהו שלא תכנן לצאת להפסקה, כך שלא היתה "סכנה" שהמשרד ישאר ריק.
נשארתי במשרד בכל זאת.. ואז בא המפקד שלי והתחיל להתלונן על זה שנתקתי לו בפנים.. שאלתי אותו מה הוא רוצה ממני ומה הוא מתנכל אלי בכלל.. אז הוא אמר לי שאני לא יוצאת יותר מהמשרד בלי להודיע לו. אמרתי לו שבסדר וישבתי בשקט.. אחרי משהו כמו שעתיים הלכתי לשירותים.. אחרי דקה כשכבר היתי בדר חזרה הוא התקשר אלי. אמרתי לו שהיתי בשירותים אז הוא התחיל לצעוק עלי "למה לא הודעת לי לאן את יוצאת" אמרתי לו שהוא לא שפוי ושזה גובל בהטרדה מינית וחדירה לפרטיות ושאין שום בן אדם בעולם שאני צריכה להודיע לו מתי אני יוצאת לשרותים כי זה עניין שלי בלבד.. אז הוא התחיל לאיים שהוא יעניש אותי.. אמרתי לו "אמרתי לך שאתה מוזמן להעניש אותי כמה שבא לך, וזה לא מה שיגרום לי לעשות את מה שאתה אומר לי" אז הוא נתן לי להשאר שעה אחרי כולם. כך היה.. נשארתי שעה.. לאחר מכן הוא פקד עלי לעשות משהו וסרבתי פקודה אז הוא התלונן עלי לרמ"ד ויום למחרת היה לי משפט. בערך חצי שעה לפני המשפט הוא בא אלי עם ערימה של דפים ופקד עלי למיין אותם למרות שהוא ידע שאני לא אעשה את זה. שוב סרבתי פקודה ואז הוא אמר "עוד תלונה" אמרתי לו שאין בעיה. במועד המשפט נשפטתי פעמיים על שתי התלונות וקבלתי 10 ימי ריתוק נוספים. לאחר מכן דברתי עם אמא שלי בטלפון והמפקד שלי שוב בא אלי עם אותה ערימה של דפים ופקד עלי למיין אותם שוב... אמרתי לו שמעכשיו הוא יכול לתת לי עוד 1000 תלונות על סירוב פקודה כי אני לא מתכוות לעשות שום דבר שהוא אומר לי לעשות ושיצא לי כבר מהחיים כי נשבר לי מהמשחקים האלה.
כעבור שעה בערך היה לי תור לרופא. יצאתי לשם ואחרי שיצאתי מהרופא המפקד עמד מחוץ לדלת של הרופא (פשוט לא שפוי), אמר לי "היי" התעלמתי ממנו והמשכתי ללכת לכוון היציאה מהמרפאה.. הוא הלך אחרי ואז הוא הלך לכוון הכניסה לבסיס.. אני נעמדתי מחוץ למרפאה וחכיתי להוא ילך.. התלבטתי אם לחזור לבסיס או לא. בסוף החלטתי ללכת הביתה ולא לחזור לשם.
כמובן הוא התקשר אלי 1000 פעם ושלח אנשים לדבר אתי.. אמרתי לו שאני לא מעוניינת לחזור לשם ולא מעניין אותי נפקדות או מה שזה לא יהיה.. זה לא שוה את הבריאות והעצבים שלי.
עכשיו, אני באמת לא יודעת מה לעשות. מצד אחד אם אני אחזור וארצה את העונשים שיטילו עלי זה לא יעזור לי בלצאת מהיחידה או לצאת לקורס הרצוי.
מצד שני, גם אם לא אבוא ואהיה נפקדת זה לא בדיוק הפתרון הכי טוב למי שרוצה לעשות עם עצמה משהו בצבא..
אני אובדת עצות לגמרי.. אין לי מושג מה לעשות עם עצמי. אני חייבת למצוא איזה גורם שיעזור לי לקבל איכשהו את המבחנים לקורס ושאני אעוף סוף כל סוף מהמקום הנוראי הזה..
אני לא יודעת כמה עוד אוכל לשאת את כל הבלאגן הזה.. זה גורם לי למתח נפשי וכאבי ראש.. ואני מפסיק עצבנית גם בלי השטויות האלה..
אז בכל לשון של בקשה.. מה אני יכולה לעשות כדי לקבל הזדמנות לעסוק במה שאני רוצה ולתרום לצבא את מה שאני יכולה באמת?
סליחה על החפירה, ותודה לקוראים ולמגיבים.
|
|
|
|
|
|

|
| 01:03 | 7/1/2008 |
מתוסכלת לגמרי - רנת
|
|
| 07:59 | 7/1/2008 | תגובה - מנהל הפורום |