נשלחה על ידי:
דני
נושא: עישון בצבא
בתאריך: 30/11/2007 16:40
|
|
|
תוכן ההודעה:
שלום לכם
אני חייל שהתגייס לא מזמן, וכחלק מהתפקיד שלי אני נמצא כ- 10 שעות ביום בחדר מסויים בקומה הראשונה (מעל הקרקע).
בבניין אסור לעשן - כל המעשנים יוצאים החוצה ומעשנים בפינת העישון, שנמצאת צמוד לכניסה לבניין, וגם בדיוק מתחת לחדר בו אני נמצא.
בפועל:
- אני מחויב לעבוד דרך פינת העישון כדי להיכנס לבניין.
- כל קומת הקרקע מעושנת.
- והכי חשוב: העשן חודר דרך החלון לחדר בו אני נמצא 10 שעות ביום.
אם זה היה תלוי בי, לא הייתי פותח את החלונות אף פעם, אבל הבעיה היא שאני לא לבד בחדר. כולם חוץ ממני רוצים שהחלונות יהיו פתוחים כדי שייכנס "אוויר". הם טוענים שכשהחלונות סגורים "חנוק" שם, אבל כשהם פותחים את החלונות אני לא מסוגל להימצא שם בגלל 4000 הרעלים שנכנסים מהחלון.
זה טענות מול עובדות. הטענות שלהם ש-"חנוק" שם מול העובדה שעישון כפוי מזיק לבריאות. ומצד שני זה רצון הרוב - אני המיעוט שם בעניין הזה.
כתוצאה מכך, אני נמצא בויכוחים תמידיים עם החיילים שנמצאים איתי באותו חדר, וגם עם המפקד הישיר שלי שצעק עלי כמה פעמים בגלל העניין הזה.
ניסיתי לדבר עם המפקדים עד 2 רמות מעלי, אבל עד עכשיו לא נמצא פיתרון מעשי. זה מסתכם בלהזיז את מקום הישיבה שלי באותו חדר רחוק יותר מהחלונות, לרסס מטהר אוויר, וכו´.
הם חושבים שאני הבעיה. במקום להזיז את המעשנים - מזיזים אותי. במקום לצעוק על המעשנים - צועקים עלי. כאילו אני המטרד.
רוב הזמן החלון סגור, אבל עדיין אחרי ויכוחים וצעקות, וזה ממש לא נעים לא לי ולא להם. והזמן הקצר הזה שהחלון פתוח גם מפריע לי, כי העשן לא יוצא מיד כשסוגרים את החלון.
ויכוחים עם המפקד הישיר שלי הגיעו למקומות שהוא דרש ממני להוכיח לו שכמות העשן שנכנסת מהחלון מזיקה לבריאות, ושהנתונים הסטטיסטיים הם נכונים ולא מפוברקים (ה- 1,500 איש שמתים מעישון כפוי). פעם אחת אפילו הגענו לדברים כמו "יש לך פטור מסיגריות?".
מכל החיילים שיושבים איתי בחדר רק 1 מעשן, ועדיין המודעות לנושא העישון הכפוי בקרב החיילים נמוכה מאוד, ואף אחד לא מבין אותי עד הסוף.
מופעלים עלי לחצים כבדים מכל הכיוונים: גם בגלל שמדובר בצבא, גם בגלל שאין שום חוק האוסר עישון ליד המבנה , אבל בעיקר לחץ חברתי כבד.
אבל מה בסופו של דבר הם מצפים ממני? שאשב בשקט ואנשום את הרעל הזה לגוף שלי?
אז לא, אני פשוט מאוד מפסיק את עבודתי ויוצא מהחדר על דעת עצמי בכל פעם שמסרבים לסגור את החלון.
אני חושש לקבל תלונה ולהישפט בגלל העניין, אבל בריאותי חשובה לי יותר.
מה לפי דעתכם אני אמור לעשות? למי עלי לפנות? מי יכול לעזור לי?
אני נואש! :=(
|
|
|
|
|
|

|
| 16:40 | 30/11/2007 |
עישון בצבא - דני
|
|