ניווט מהיר - בחר/י פורום:   נושאים כללים | זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | שיח מילואימניקים

פורום נושאים כללים - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  עמי
נושא: משפט על תאונה שתבצעה במעלה שירות סדיר
בתאריך: 9/5/2007  15:43

תוכן ההודעה:

חבר שלי היה נהג בשירות הסדיר, השתחרר לפני ארבעה חודשים או קצת יותר.

התקשרו אליו לפני חודש בערך ממשטרה צבאית והודיעו לו שהוא זומן למשפט על תאונה שנגרמה לו בזמן השירות.

מדובר בתאונה קלה, בה או נסע בכביש יציאה מנתב"ג לתל אביב. בפניה הכביש היה רטוב והרכב החליק לעבר הגדר ביטחון. התאונה קרתה לו שנה לפני שהוא השתחרר, ולאחר שהיא התרחשה הוא היה בחקירה של מצ"ח על התאונה ונתן להם את כל הפרטים.

מהבחור שהתקשר עליו נמסר לו שהנזק שנגרם לרכב היה בסביבות ה 6000 שקלים. (שזה נראה קצת הגזמה)

חבר שלי לא הלך למשפט שהתקיים שבוע שעבר למרות שהזמינו אותו (טלפונית). והיום התקשרו עליו להודיע לו שגזר הדין הוא שלילת רשיון לשלושה חודשים.

אין לי מילים לתאר עד כמה חבר שלי שבור עכשיו. הוא תרם כל כביכולתו לצה"ל ושירת את המדינה נעמנה, ומשהו שאמור להיות בעצם תאונה עבודה, כי זה היה במהלך משימה בסוף פוגע בו בצורה כזאת משפילה.

האם יש דרך לתקן את המצב, לערר על המשפט, להשתמש בסניגור?, האם אין חוק התיישנות? למה הם נתנו לו כזה עונש חמור על תאונה שהסתכמה בנזק כספי? האם זה בגלל שהוא לא הגיע למשפט?

אני אשמח לקבל כל פיסת מידע שתעזור לי בנושא. מה שקרה כאן זהו לא צדק והעונש לא תורם לאף אחד. האם יש סיכוי שבכלל הוא היה יכול לצאת מזה בלי עונש אם הוא היה מגיע למשפט ומספר את הגרסה שלו, או שכל המשפט הזה זו הצגה מבויימת שהסוף שלה ידוע מראש ולא ניתן לשנות אותו תוך כדי?

תודה מראש
עמי

15:43 | 9/5/2007  משפט על תאונה שתבצעה במעלה שירות סדיר - עמי     
23:12 | 5/11/2007    הוא עשה תאונה - 51%    
13:51 | 13/5/2007       תודה רבה על העידוד. - עמי    
16:14 | 5/12/2007    החוק אומר שעד שנה מהשחרור אפשר לשפוט אותו  - גלית