נשלחה על ידי: מאוכזב נושא: שאלה לגבי המשך שירותי הצבאי בתאריך: 4/8/2007 02:28
תוכן ההודעה:
טוב, אני מקווה שאוכל לקבל פה עיצות לגבי כיצד לנקוט במצבי הנוכחי.
התחלתי את השירות במסלול ייעודי לקצונה, התאכזבתי מן המערכת ולכן החלטתי לחתום על ויתור מן המסלול. לאחר טרטורים הגעתי למז"י לשיבץ מחדש וכעת אני עומד בפני החלטה האם להסכים להתפנות לקורס משק"י לוגסטיקה= אפסנאות או לא?
(ידוע לי כי הנתונים האישיים שלי גבוהים ואני מעוניין לתרום לצבא בדופים כמו מודיעין או תקשורת או מחשבים ותחומים בהם יש לי ידע ואוכל לנצל אותו לטובת המדינה. כרגע כולי תחושה של אכזבה, חייל עם פוטניצאל לקורס טייס ללא בעיה רפואית נשלח להיות אפסנאי בצה"ל? האין זו בושה לצבא ולמדינה בכלל?) עוד ראוי לציין כי אחרים מן הקורס הייעודי הודחו ולא חתמו על ויתור והגיעו לתפקידי מודיעין, חובשים ורק אני נשלחתי למז"י לקבלת השיבוץ. תלונתי בפניות הציבור קיבלה תשובה כי לאחר בירור: "הצבא צריך קצינים בחילות נחותים כמו לוגיסטיקה וחימוש ולא כל החיילים האיכותיים צריכים להיות במודיעין".
הקורסים שהוצעו לי הם לבעלי קב"א 51 וצפונה אך אני מעבר לכך וידוע לי על כך שלצבא יש תפקידים אחרים להציע לי אך הממיינת שלי לא מוכנה להתפשר ושלחה אותי לקב"ן. עוד ניתן להוסיף שאני הייתי תלמיד מצטיין בבית הספר בידיעה על חשיבות הדבר למערכת הצבאית אך כעת תחושתי כי "נפלתי בין הכיסאות". בקרוב לאחר הפגישה עם הקב"ן ככל הנראה אסרב ואכנס לבית הסוהר. האם הדבר הולם? חייל אשר מעוניין לתרום יותר למדינה מאשר שהוצע לו ולא נותנים לו? האם עקב סירוב לההתפנות באמת ישלחו אותי לכלא הצבאי?
האם יש גורם סמכותי אשר אני יכול לפנות אליו? מישהו בעל דרגה גבוהה לפני סוף ההדממה? או אפילו ביום שלישי על הבוקר?