ניווט מהיר - בחר/י פורום:   נושאים כללים | זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | שיח מילואימניקים

פורום נושאים כללים - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  ניטרלי
נושא: מספר אבט"שים בשנה!
בתאריך: 23/10/2006  21:36

תוכן ההודעה:

שלום.
יש לי שאלה בנושא של אבט"שים, מהו מספר אבט"שים יחידה יכולה לשלוח את חייל במשך שנת שירות אחת. לפני כחצי/שנה אם אני לא טועה ניתן היה לשלוח ל-4 אבט"שים אך במרווח של 3 חודשים בין כל אחד, אך עכשיו למיטב ידעתי זה שונה אבל לאיזה נוהל?
השאלה זאת מאוד רלוונטית וחשובה לא רק לי כפרט אלא ליחידה שלמה (חיילים מדרגת טוראי עד סמ"ר). ביחידתי חיילים "נתחנים"> יש לנו מעט חיילים לכן סבב של שמירות ושבתות קצר מאוד (כמעט תפקיד בשבוע ושבת ל-4/5 שבועות) ובנוסף יש לנו סבב אבט"שים.
רוב החיילים ביחידה יצאו לפחות ל-4-5 אבט"שים מתחילת יולי 2006.
פנינו למפקד היחידה, אך הוא אמר שאין ביכלתו לענות על השאלותובקשות של חיילים (לא בשליטתו).
עקב הבעיה נוצר מצב שחיילים מבצעים תפקיד וסוגרים שבת באותו שבוע ושבוע הבא יוצאים לאבט"ש. המצב גורם לחוסר מוטיבציה אצל החיילים והתחילה תופעה של נפקדות.
אני מדגיש שהבעיה המרכזית היא אבט"שים, ולא ריבוי של תפקידים פנים יחידתיים (זה נושא אחר לגמרי).
1.האם יש פקודה שאומרת מה מספר האבט"שים/הגנ"שים שחייל מחוייב לבצע (יכול להישלח) במשך שנת שירות אחת?
2.והאם יש אפשרות להטיל אחריות על מפקד היחידה על חוסר התיחסות לבעיה (גם אם הדבר כרוך בקבילה)?
אשמח לכל הצעה או דעה.
הדבר מאוד חשוב להרבה חיילים ביחדתי.

21:36 | 23/10/2006  מספר אבט"שים בשנה! - ניטרלי     
23:20 | 23/10/2006    למיטב ידיעתי - מישהו    
20:20 | 9/12/2006    תגובה לנייטרלי - שלומי