נשלחה על ידי: אורי נושא: דין משמעתי - עדות שקר בתאריך: 9/4/2006 19:50
תוכן ההודעה:
שלום !
אבקש התייחסות במיוחד מבעלי האתר
לפי כשנה נשפטתי בדין משמעתי. ביקשתי להישפט בפני בית דין צבאי לצורך כך הוכן תיק קבו"ד. אחד ממפקדי מסר לקבו"ד עדות שקר באופן מהותי במטרה לדפוק אותי (למעשה השקר הוא עצם היותו של המעשה עבירה)
המפקד שלי טען שהלכתי הביתה ב-17:30 ללא אישור (כלומר, שנאמר לי להישאר) ואילו אני טענתי שאושר לי ללכת.
המקרה מן הסתם חזר לשיפוט ביחידה וקיבלתי לא פחות מ-14 ימי ריתוק על העבירה האומללה הזו. את הריתוק בפועל לא ביצעתי - המשפט נפסל מטעמים טכניים והתקבלה הוראה לשיפוט מחדש בפני קצין אחר.
כדי לתת לי סיכוי מול עדות השקר של המפקד החליטו הורי לממן לי בדיקת פוליגרף על חשבונם (500 שקל למתעניינים). בה נמצאתי מן הסתם דובר אמת. יש לציין אגב שגם בתיק הקבו"ד וגם בע"פ בפני קצין השיפוט הראשון הודעתי שאני מוכן להיבדק בפוליגרף על העובדות. במשפט השני אגב קיבלתי התראה (דהיינו אשם) אך החלטתי להסתפק בכך ולא להסתכן בערעור.
מאז וכמעט עד עצם היום הזה אני מתרוצץ בין נקח"ל, הפרקליטות הצבאית, מדור דמ"ש וקצינת פניות הציבור בבקשות לפתוח בבירור (אם לא פלילי אז לפחות פיקודי) כנגד המפקד ששיקר. קפ"צ טענה שאין זה מתפקידה, נקח"ל טען שעדות שקר היא עבירה פלילית ואינו מוסמך לדון בה, דמ"ש טענו שזה תפקיד של הפרקליטות והפרקליטות טענה שזה תפקידו של דמ"ש. אחרי מאבק עיקש בשניים האחרונים הם הוציאו לי מכתב בו הם טוענים שפוליגרף אינו ראייה והוצאות הפוליגרף הם החלטה של הורי וזה בעייה שלהם - צה"ל לא אמור לשלם. (יפה מאוד שקצינה בדרגת סגן במדור דמ"ש ביצעה חקירה שלמה ללא זימון אפילו של נשוא התלונה)
ונעבור לשאלותי:
- למי עלי לפנות ע"מ לפתוח בבירור כנגד המפקד ששיקר?
- האם יש דרך כלשהי לתבוע את הסכום, בין ישירות מצה"ל ובין אישית מהמפקד ששיקר בתביעה אזרחית?
- האם יש עוד משהו שאתם ממליצים לעשות בשביל שינקט איזשהו צעד כנגד המפקד? (ובכלל זה גם נזיפה פיקודית תהיה צעד סימבולי בעל משמעות)
כל הגורמים המעורבים הוכיחו הלכה למעשה שסעיף 112 לחש"צ (מתן עדות שקר) ריק מתוכן. המשמעות הערכית של כל הסיפור הזה איומה - הצהרה לכל המפקדים שהם יכולים להמציא על פקודיהם תלונות שווא ככל העולה על רוחם ואיש לא יטרח לעולם לבדוק זאת.