נשלחה על ידי:
.
נושא: דין משמעתי בתאריך: 7/9/2006 20:43
תוכן ההודעה:
שלום,
קיבלתי דו"ח ממשטרה צבאית, בשל גיזרה נמוכה. תחילה ניסו להמיר לי את הדו"ח באזהרה, אך המשטרה הצבאית לא נעתרה לבקשה.
נערך לי משפט ביחידה, קיבלתי 14 יום ריתוק. מישהי נוספת מהיחידה שלי נשפטה ע"י אותו הקצין וקיבלה רק אזהרה. התיק שלי נקי מעבירות, זוהי פעם ראשונה שאני מועמדת לדין והחוות דעת שהמפקדים שלי רשמו עלי, היא שאני חיילת מצויינת ובכל זאת החליטו להעניש אותי.
בנוסף לכך, מיום גיוסי נאמר לי ע"י מפקדי מהטירונות וגם מפקדי בקורס היסוד שמותר להנמיך עד חגורה וחצי וזה בדיוק מה שעשיתי. לאחר מכן שהגעתי לבסיס החדש וליחידה- נוכחתי לדעת שגם מפקדי ושאר הבנות בבסיס מסתובבות עם גזרה נמוכה. מכשלאחר הוראת הרמטכ"ל להחמיר בנושא זה ועם אכיפתו המשמעתית, ניגשתי אל אפסנאות הבסיס ואל אפסנאות היחידה בפרט, על מנת להחליף זוג מכנסיים. שם נאמר לי כי יש מחסור. גם את התלת שלי לא קיבלתי לאחר מעל שנה של שירות בצבא.
ברצוני לציין שהשופט מראש קיבל את גזר הדין מרס"ר היחידה, עוד לפני שבכלל התחיל המשפט והייתה לי הזדמנות להביא בפניו את טיעוני. ככה שמבחינתו יכולתי גם לדבר סינית ופסק הדין היה זהה.
האם אני אמורה להיענש מלכתחילה, כאשר יש מחסור במכנסיים? והאם מותר לתת לחיילת אחרת הקלה בעונש, רק מפני שהמפקדת שלה טרחה להגן עליה?