ניווט מהיר - בחר/י פורום:   נושאים כללים | זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | שיח מילואימניקים

פורום נושאים כללים - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  חייל שבוז בלבנון
נושא: חייל מוכה
בתאריך: 30/6/2009  21:37

תוכן ההודעה:

אני חייל כבר שבעה חודשים. בתחילת דרכי בצבא הייתי בחיל החימוש ויצאתי משם לאחר חצי שנה עקב פטור רפואי. קיבלתי צו הצבה לבקו"ם ולאחר מכן למז"י ואז לאוגדת איו"ש.

באיו"ש שלחו אותי לחטמ"ר שומרון שזהו בסיס סגור, הסברתי למפקדים שלי שאינני מסוגל מבחינה רפואית, חברתית ונפשית לישון בבסיס והם אמרו לי שיקבעו לי תור לקב"ן ושיחה עם הסמח"ט

.בשיחה עם הסמח"ט הסברתי על הרקע שלי וכאשר אמרתי לו שאינני מסוגל לישון בבסיס הוא אמר שאני מפונק והחליט להחזיר אותי לאיו"ש עם המלצה לצאת מהצבא

.חזרתי לאיו"ש והמפקדים שלי החליטו שכרגע אני אישן בבסיס עד שיחליטו מה לעשות איתי. גם להם אמרתי שאינני מסוגל לישון בבסיס, אבל זה לא היה אכפת להם אז החלטתי ללכת לישון בבית ויום למחרת לחזור לבסיס

חזרתי לבסיס יום למחרת והמפקדים שלי החליטו שאני עדיין נפקד עד שאני לא מביא ציוד. בקשתי מהם שיסבירו לי למה אני ממתין ולמה אני עדיין נפקד והם פשוט לא התייחסו אליי, כמו כן כשנסיתי להראות להם את הפטורים הרפואיים שלי הם היו בשלהם והחליטו לא להתייחס אליי אלא לעשות לי בכוונה

עליי להדגיש שזה כבר כמה שבועות אני מנסה לקבוע תור לקב"ן והם פשוט לא מוכנים להייחס אליי עד שאני לא אבוא עם ציוד לבסיס

.החלטתי שעד שאני בבסיס לפחות שיענו לי על השאלות, אז נכנסתי לחדר של המפקד שלי שעד לאותו זמן פשוט התעלם מכל השאלות שלי והחליט שאני אינני חייל שלו עד שאינני מביא ציוד ומבחנתו אני נפקד

הוא אמר לי לצאת מחדרו ואמרתי לו שאינני מוכן ללכת הביתה עד שיענה לי השאלות שלי. התיישבתי על הכסא בחדרו והוא פשוט קם, אחז לי בזרוע ופשוט דחף אותי החוצה מחדרו כשהייתי בחוץ

.הבחנתי שכל הזרוע שלי הייתה אדומה ומלאה שריטות. המפקד צעק עליי והתייחס אליי בזלזול והלכתי לביתי פגוע ובוכה

השאלה שלי היא כזאת: האם מותר למפקד בצבא לגעת בחייל שלו, שלא לדבר על להרביץ או לדחוף?

תודה רבה, וסליחה על המכתב הארוך.
קישורים מצורפים: http://www.hakshev.co.il/forums/NewMessage.asp?fid=21

21:37 | 30/6/2009  חייל מוכה - חייל שבוז בלבנון     
21:13 | 1/7/2009    לשאלתך - 4U    
22:05 | 7/1/2009    אבל.. אבל.. אבל.. - חייל שבוז בלבנון    
23:50 | 1/7/2009       לשאלתך - 4U