ניווט מהיר - בחר/י פורום:   נושאים כללים | זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | שיח מילואימניקים

פורום נושאים כללים - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  אוהד
נושא: פסילת מקצוע וחוסר יחס לחייל עקב הפסילה - מחודש!
בתאריך: 21/1/2006  18:06

תוכן ההודעה:

שלום רב

שמי אוהד ואני גר (בצפון).ואני בחיל הקשר משרת (בדרום-במחנה נתן)

עשיתי קורס בחשמל (טמ"ח-טכנאי מערכות חשמל/טכנאי רכב קשר) ועברתי אותו בהצלחה לפני חודש חיל הקשר החליט שהקורס יסוד שעשיתי לא עבר בצורה הנכונה ולכן אסור לי להתעסק בתחום החשמל וכל מה שנוגע בו בצבא לכן, "עקרו" אותי ואת חברי מהשרות הסדיר לעשות קורס חוזר בפיקוח משרד העבודה בבה"ד 7.
אחרי 3 וחצי שבועות סא"ל צור אהרון רע"ן הקורס החליט להדיח אותי ואת ששת חברי לקורס מכיוון שלא עברנו את המבחנים, ולכן אני לא מוכשר להתעסק בחשמל בצבא וכל מה שנוגע אליו.(מצורף בזאת מכתב מסא"ל צור אהרון שאוסר על עיסוק בחשמל).
אני משרת בבצ"פ דרום בסך הכול חודש. הגעתי לשם כי לא היה תקן בשום בסיס אחר בכל הארץ.(יש לציין כי לפני שהגעתי לשם הייתי עושה יומיות למשך 6 חודשים ממחנה שמשון ואחר כך צריפין).
בנוסף לכך אני גר עם סבא וסבתא שלי בקרית ביאליק אשר יש להם בעיות רפואיות ואני היחידי שעוזר להם והם תלויים בי.
אחרי שחזרתי לבצ"פ,הבנתי שעלי לחכות לוועדה לפסילת מקצוע כדי שזה יתעדכן במחשב הצבאי ואז אחשב כעובד כללי ואוכל לשרת בבסיס בצפון ולעזור לסבא וסבתא שלי.
הוועדה הקרובה היא ב 23 לחודש, וכבר הזמינו לוועדה 4 מחברי לקורס אך אותי לא הזמינו.
ביררתי למה לא הזמינו אותי ומסתבר שהמפקד האישי שלי אמור למלות טפסים מסוימים וגם השלישה.
לפני פסילת הקורס שהייתי מוכשר להתעסק בחשמל קיבלתי יחס כמו כל חייל בבצ"פ דרום, מהמפקד האישי שלי מהמפקד היחידה וכולי...אבל אחרי שנפסלתי מהמקצוע אף אחד לא מוכן לדבר איתי יותר!
מאז שחזרתי לבצ"פ (מה-15 ל-1) אני מנסה לדבר עם מפקד היחידה רס"ן דני פרץ אך הוא דוחה אותי ולא מוכן לדבר איתי. הוא שולח אותי לשלישה נופית אך היא אומרת שהיא לא יודעת מה לעשות איתי בטענה שהיא חדשה, לאחר מכן חזרתי למפקד היחידה אך הוא שוב סירב לדבר איתי ושלח אותי לשלישה נופית. אחרי 4 ימים של לחץ מצידי על מפקד היחידה הבנתי שצריך ללכת למש"קית ת"ש שהיא גם מטפלת באותם טפסים. בדרכי אליה נתקלתי במפקד היחידה שאמר לי לא לדבר איתה, כי המפקד האישי שלי ממש צריך אותי, והוא איים עלי שהוא יתן לי תלונה אם אני לא ילך.
בינתיים המפקד האישי שלי סמ"ר דורון חיון שיודע אסור לי להתעסק בחשמל מוצא דרכים מאוד מקוריות שאני יהיה צמוד אליו בתור נושא הכלים שלו, למרות העקמת בגב שיש לי (הורד לי פרופיל על כך).
שנוכחתי שאף אחד לא מוכן לעזור לי או לדבר איתי, התקשרתי לאגף התקשוב המרכזי ומסרתי למפקד האישי שלי שהוא צריך למלא טפסים מסוימים כדי שאני אגיע לוועדה ב-23 לחודש, והוא אמר "שהוא לא יודע על מה אני מדבר ואיזה טפסים צריך למלות ושאני יפסיק להציק לו על זה".
לאחר בירור נודע לי כי 4 חיילים שנפסלו מהקורס איתי נשלחו כבר לוועדה שתתקיים ב-23.1.2006 וזאת חובתו של המפקד האישי שלי לברר איזה טפסים צריך למלא כדי שגם אני אגיע לאותה וועדה.
שוב חזרתי למפקד האישי שלי, הבאתי לו את מספר הטלפון של הפקידה שמתעסקת באותה וועדה ועם אותם טפסים, וביקשתי מימנו להתקשר אליה,אך ללא הועיל הוא צעק עלי ואמר שאין לו זמן והוא מאוד עסוק.

לאור המצב הנוכחי אני מבקש את עזרתכם כדי להגיע אם לא לוועדה שתתקיים ב-23.1.2006 אז לוועדה הבאה מכיוון שבבסיס שלי אין לי עם מי לדבר, שכן למרות פסילת המקצוע אני מעוניין לעסוק בתפקיד אחר שיתרום לצבא, בבסיס בצפון וגם כדי שאוכל לעזור לסבא וסבתא שלי.

18:06 | 21/1/2006  פסילת מקצוע וחוסר יחס לחייל עקב הפסילה - מחודש! - אוהד