ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  someone
נושא: שאלה למנהל הפורום ולכולם בנושא אבט"שים
בתאריך: 27/9/2007  17:07

תוכן ההודעה:

הייתי רוצה לדעת למה בחיל האויר לא מסכימים לשלוח בנות למשימות חיליות ולאבט"שים.לא שמעתי עדיין אף סיבה שיכולה להצדיק את זה. עד כמה שידוע לי בכל בסיסי חיל האויר הסגורים בנות מבצעות שבוע שמירות בבסיס, וחיילות בבסיסים של יומיות מבצעות בחלקן תרנויות שמירה בלילה בבסיסים, ולכן מדוע אי אפשר להוציאן למשימות אבט"ש?? עכשיו בעת הזו השאלה הזו עולה יותר ויותר בפי חיילים רבים - כיוון שכמות האבט"שים בח"א עלתה בכמות אדירה, גם עקב אי שליחת מילואימניקים בגלל קיצוצים, וגם בגלל שמח"א לקח על עצמו (על החיל שלו יותר נכון) המון משימות אבטחה שחילות אחרים כמו ח"י ומז"י לא הסכימו לקחת על עצמן כנטל. לפיכך חיילי החיל הבנים - ברובם מבצעים המון משימות אבט"שים - וזה מובן כי אבט"ש זה תורנות ואין מה לעשות אבל יש גבול לכמות האבטשים שאפשר להוציא חייל.כמו כן החלוקה של האבט"שים ביחידות שנות ובלהקים השונים היא לא שוויונית כלל ובמיוחד בבסיסים הפתוחים ששם בעיית הפטורים נפוצה הרבה יותר (בסיסים של יומיות)- חלק מהענפים מקבלים הקצאות גדולות ולפעמים אין מספיק חיילים לשלוח באותה הקצאה ואז חיילים יוצאים פעמיים באותה הקצאה- ולעומת זאת יש ענפים שיש להם הרבה יותר חיילים לשלוח והם מקבלים הקצאות מזעריות ופעמים רבות כלל לא מקבלים - הכל מבוסס על קומבינות ואינטרסים והראשי להקים ומפקדי הטייסות מעלימים עין מכך. הכל עניין של למלות סד"כ ולאף אחד בדרג הגבוה ואף הבינוני לא אכפת מי מבצע יותר אבט"שים ומי פחות. אני יודע שכל חייל שיקרא את ההודעה הזו יגיד שאין מה לעשות אנחנו אפילו לא ברגים קטנים במערכת אבל בסופו של דבר אנחנו אלה שאוכלים את החרא - אז אם יש למישהו רעיון מה ניתן לעשות וכיצד ניתן לפתור מוזמן לעזור - תודה רבה!

17:07 | 27/9/2007  שאלה למנהל הפורום ולכולם בנושא אבט"שים - someone     
22:46 | 27/9/2007    תגובה - ניר חובש    
23:01 | 27/9/2007       תגובה  - ישראל    
23:10 | 27/9/2007       תגובה  - ישראל    
03:57 | 28/9/2007          תשובה - ניר חובש