נשלחה על ידי:
עודד
נושא: אסטמה בבקשה בתאריך: 16/6/2007 18:29
תוכן ההודעה:
שלום.
התגייסיתי כלוחם, ולאחר המסלול הורידו לי פרופיל עקב אסטמה ל72. הוגדרה כאסטמה קלה. מאז התקפי האסתמה שהגיעו בזמן הכשרתי כלוחם אני מקבל יותר ויותר התקפי אסטמה. יש לי אלרגיה לאבק, ומחר יש לי תור לבדיקת ריאות.
הצרה היא שיש לי היסטוריה רפואית עשירה עם רופאי צה"ל ומומחי צה"ל. היה לי ניתוח של בקע טבורי, שהייתי צריך לעבור מספר רופאים שחשבו שאני "עובד עליהם" וש"סתם" אני אומר שכואב לי. בסוף התברר בקע, ועשו לי ניתוח ברמה דחופה. כך היה גם בנוגע לאסטמה שלי שהגעתי איתה לביקור רופא, חצי כחול, ואמרו לי שאני "מזייף טוב". שבוע אחרי זה הורידו לי פרופיל.
בתחילה הפרופיל היה אמור להיקבע ל64 ובסוף נקבע ל72 עקב תחנונים עם בכי לרופא.
אני באמת רוצה לתרום למדינה, אבל התקפי אסטמה זה לא משחק, וזה חוסר נשימה. קרה מקרה כבר שקיבלתי התקף והמשאף שלי היה גמור.
הפחד שלי הוא שהרופא מחר יהיה כמו שאר הרופאים ויגיד לי שאני "בסדר" ושאני "מזייף טוב" כשעוד חודש יגידו שהמצב המחיר ואיך נתנו לו להגיע לזה.
מה אני יכול להגיד לרופא בשביל שיתייחס ברצינות? לעמוד על שלי? לספר את כל הסיפור? דגש על משהו מיוחד?
*נב. יש לנו חדר אסמתיים בגדוד. זו הנפצה מטורפת, אין לילה אחד שאני קם בלי התקף. אני לא יודע מי המציא את השטות הזו אבל הדבר היחיד שעוזר זה אינהלציה. גם משאף זה רק פסיכולוגי לטעמי.
אודה על העזרה, נמאס לי לקום באמצע הלילה לשעתיים וללכת לשאוף אדים במקלחת!