ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  ל
נושא: שאלה בקשר לרשלנות בטיפול הרפואי ועגמת נפש
בתאריך: 16/6/2007  12:17

תוכן ההודעה:

שלום רב,
ניגשתי לרופא יחידה בשל בעיות שאני נושא עימי כבר כשנה.
טופלתי ברואקיוטן לפני שנה וסיימתי את הטיפול לפני חמישה חודשים.
התופעות הן: עיניים אדומות, צריבה בעיניים, פיהוקים חוזרים ונשנים שאחריהם יש דמעת בעין, נזלת באף, סחרחורת, לחץ מעל העיניים ובראש, ולעיתים קרובות גם כאב ראש. אחרי אותם פיהוקים אני מתקשה לחזור לפעילות כגון דיבור וחש לחץ חזק בראש.
מכיוון שלא ניתן בצבא טיפול רפואי הולם וכבר שנה אני סובל מאותן תופעות החלטתי לפנות לרופאים וייעוצים פרטיים.
נאמר לי כי רואקיוטן, לפי מחקר חדש שיצא, עלול לגרום להצטברות של נוזלים במוח וכמו כן לעליית הלחץ התוך גולגלתי, ולכן עליי לעבור בדיקות CT של מוח לפי התופעות שאני מספר.
ניגשתי אל הרופא וסיפרתי לו על התופעות (שוב!!!) ועל מה שאמרו לי בגינן גורמים פרטיים. זה החל לצחוק ואמר כי בחיים לא שמע על המחקר הזה. הוא הסתכל על מסך המחשב ומלמל: "אההה אתה נוטל פריזמה?!" (תרופה לבעיית OCD) ואז אמר לי: "אני לא חושב שאני הכתובת לתלונותיך, לך לפסיכיאטר!" זה המשיך ללגלג ולומר כי מדובר במחשבות נפשיות ותו לו, והקביעה הזאת שלו נעשתה אפילו בלי בדיקה מינימלית של הנושא.
ייאמר כי בעיית OCD איננה קשורה למחלות או לאובססיה למחלות, להזיות, שקרים פתולוגיים וכו´, בסה"כ בעיה שסובלים ממנה כ-3% מן האוכלוסייה.
מה עושים כדי לקבל את בדיקת הCT? תודה מראש!

12:17 | 16/6/2007  שאלה בקשר לרשלנות בטיפול הרפואי ועגמת נפש - ל     
14:20 | 16/6/2007    תשובה - ניר חובש    
14:21 | 16/6/2007       תוספת - ניר חובש    
18:45 | 16/6/2007          יש דווקא דרך להוכיח... - ל    
19:32 | 16/6/2007             תשובה - ניר חובש