ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  יאיר
נושא: פגיעה מכוונת במטופל
בתאריך: 9/2/2006  14:56

תוכן ההודעה:

אני מעתיק, תוך החסרת פרטים איישים, חלק עיקרי מתוך המכתב שהכנתי לנציב הקבילות, אני מעוניין לשמוע את דעתכם:

התייצבתי במרפאת השיניים בשעה שנקבעה לצורך העקירה,לאחר המתנה של מס´ דקות יצאה הסייעת וביררה מי הממתין לעקירה (בהמשך אציין את היחס וההתנהלות שבה התבצעו הדברים), סימנתי בידי לסייעת ונכנסתי לחדר הטיפולים.שכבתי על מיטת הטיפולים, הכירורג בירר באיזו שן מדובר והזריק את חומר ההרדמה המקומי. מייד לאחר מכן, ללא המתנה להשפעת החומר, התחיל הכירורג את העקירה. בתחילה ציינתי בפניו כי אני מרגיש את הכאב ואני מבקש עוד זריקה או זמן לצורך השפעת החומר, הכירורג סירב וציין כי "קיבלתי את מנת הזריקות שלי וזהו" והמשיך בעקירה. לאחר מספר שניות הרגשתי כאב עצום והרמתי את ידי השמאלית לבקשה שיפסיק. הכירורג מייד אמר בטון גבוה וציני :"אתה רוצה לעזור לי עם היד?! תוריד את היד!", הורדתי והתאפקתי עם הכאב. לאחר מספר שניות נוספות הרגשתי כאב בלתי נסבל והרמתי את ידי שוב לבקשה שיפסיק, בזוית עיני ראיתי את הכירורג מוציא את המקדח מהשן, דוקר אותי בכרית כף היד, ומוסיף בנימת ניצחון :"אתה רואה מה קורה כשאתה מרים את היד?!" הסייעת הגישה לי פד גזה להחזיק על הפצע החדש, והכירורג המשיך בטיפולו לקול צרחותיי כשבאחת מהן הוא אומר :"בשביל מה אתה צורח? שישמעו אותך בחוץ?" לאחר שמסכת הסבל והכאב הסתיימה, הסייעת העבירה לי במהירות את ההוראות הכלליות לגבי הטיפול בשן מצדי והסייעת השניה הגישה לי את טופס ימי ה-ג´ ובו אושרו 2 ימי ג´ (דבר אשר עורר תימהון מצד סגל המרפאה, כי לדבריהם על עקירה מסוג זה נהוג לתת 3 ימי החלמה.)

14:56 | 9/2/2006  פגיעה מכוונת במטופל - יאיר     
14:58 | 9/2/2006    הערות - יאיר    
16:42 | 9/2/2006       אני מחזק אותך על קבילתך!!!! - ניר