ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  ארנון
נושא: רשלנות רפואית\חוסר אונים
בתאריך: 10/4/2006  19:20

תוכן ההודעה:

שלום לכולם.

מקווה שיהיה לכם כוח לקרוא הכל..

יש לי פרופיל 45 רפואי ואני משרת מזה שלושה חודשים.

אני חולה במחלה די נדירה.. קוראים לה ספונטאנוס פנאומוטורקס(חזה-אוויר בעברית) שפוגעת בריאות. המחלה הזו התפרצה אצלי שנה לפני הגיוס המקורי(מצד ימין) וחצי שנה אחר כך מצד שמאל. לאחר אשפוז ממושך ודחייה של שנה(24) התגייסתי, עשיתי טירונות, ועכיו אני בסדיר.

עכשיו העניין הוא, שמלבד מספר די עצום של הגבלות, ישנו סיכוי (80% לפי רופאיי בבית החולים) שהמחלה תחזור שוב, שזה אומר להיכנס לניתוח שפותחים לי חצי גב ומוציאים חלק מהריאה עם כאבי תופת ואח"כ אשפוז ממושך.

אני מרגיש שאני מסכן את גופי, ואת חיי בכל פעילות ופעילות בצבא(אפילו שיש לי תפקיד פקידותי).. אסור לי להרים שום דבר, אסור לי לעסוק בפעילות פיזית כלשהי(אסור, וגם לא מסוגל פיזית לשאת נשק+אפוד), אסור להימצא ליד מעשנים. לא דברים שאני תמיד יכול לשלוט בהם.

את הטירונות העברתי בכאב רב וקרו אינספור מקרים של רשלנות רפואית מהדרגה הראשונה שבגינה הגעתי כבר אז לאישפוז עם דליפת אוויר קטנה מהריאה.

עכשיו אני בסדיר.. מסכן את חיי כל יום.. (לכו תנסו לשכנע איזה מפקד שאתם _באמת_ לא יכולים לעשות דבר כזה או אחר והוא אומר רק "שני ידיים שני רגליים נו בחייך".

פניתי לרופא יחידה וקבעתי תור לרופא מומחה. אתמול קבעתי תור למרפאות חוץ בבאר שבע(לרופא שטיפל בי כשהייתי מאושפז) והיום באתי להוציא טופס 103 כפי שנתבקשתי.

ישבתי אצל רופא היחיד והסברתי לו, והוא פשוט סירב להביא לי את הטופס! אחרי המון הסברים ושכנועים הוא הסכים להדפיס את הטופס, אבל לא בלי להוסיף כמה דברים משלו לטופס ואליי אישית.

בהתחלה זה התחיל מזה שהוא צעק שאני סתם ממציא, אחר כך לשזה שהוא ידאג שאני אשאר פה 3 שנים לא משנה מה, ושאני לא יקבל שום טיפול רפואי ממנו וכו´ וכו´..

אבל הדבר שהכי הרגיז אותי, זה שהוא רשם על הטופס "לדעתי אין מקום לפרופיל 24 או 21" !איך לעזאזל הוא בכלל מעיז לרשום שם את "דעתו" כשהוא בכלל לא רופא שמבין במחלות האלה!? זה כמו שרופא אוזניים ייתן המלצות למישהו חולה סרטן! איך לעזאזל הוא מעיז לכתוב שם את "דעתו" כאשר הוא בכלל לא מכיר את העבר הרפואי שלי!??

הבנתי שהוא מנסה לדפוק אותי ופשוט מאוד להכשיל אותי, אבל זה פשוט מאוד עולה לי בחיי. זוהי רשלנות רפואית ואין לי מושג כבר למי לפנות.. הרי יש לו יותר השפעה ממני, והוא בקלות יכול להגיד לרופא בחר"פ שאני "סתם ממציא" או שלא יאמין לי וכו וכו.. אני ממש מפחד שזה מה שהוא יעשה ואז אני פשוט אהיה מוזנח ואבוד..

אשמח לשמוע כל הצעה\דעה\משהו שאפשר לעשות בנידון.

תודה רבה לעוזרים,

ארנון.

19:20 | 10/4/2006  רשלנות רפואית\חוסר אונים - ארנון     
23:34 | 18/4/2006    כנס לרופא מומחה ...כנס - אריאל    
23:13 | 19/4/2006       מה שעליך לעשות - מנהל הפורום    
21:06 | 23/4/2006    תודה לשניכם. - ארנון