ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  עתודאי
נושא: פרישה מהעתודה ות"ש.
בתאריך: 2/8/2006  20:25

תוכן ההודעה:

לא ידעתי אם ההודעה רלוונטית לפורום הזה או למקביל. לכן אצרף כאן העתק. בתודה מראש.

שלום רב.

אני הולך לפרוש בקרוב מאוד מהעתודה.
כשהייתי בצו הראשון נקבע לי פרופיל קרבי (התלוננתי על נזלת אלרגית).

אני סובל דרך קבע (2-3 פעמים בשבוע) מכאבי ראש קשים הפוגעים בתפקוד, בנוסף בעיות נשימה באף (עקב סינוסיטיס כרונית). לקראת החזרה לשירות (ידעתי שאני הולך לפרוש כבר לפני זמן מסויים) בדקתי את התופעות ונמצא כי כל אלה נגרמים בגלל אלרגיה חריפה לאבק הבית. האלרגולוג קבע כי עלי לשרת קרוב לבית.
רופא האא"ג קבע כי כאבי הראש החזקים נגרמים בגלל האלרגיה, וכך גם בעיות הנשימה.
רופא שסיכם את המחלה (בהתייחס לכל ההפניות) קבע והמליץ לצבא מפורשות כי עלי ללון בבית במהלך השירות ולשרת קרוב לבית (ולהמנע מחשיפה לקור ולאבק).

אני חוזר בקרוב לשירות כי אני נאלץ לפרוש.

מה אני עושה כעת? (הבנתי ע"י הרופאים שעלי לפנות למש"קית ת"ש ביחידה שלי (מדור עתודה) כדי שזו תאשר את ההמלצות של המומחים ולקבל הת"ש5 רפואי. האם זה נכון?)

לאן הולכים להפנות אותי? או שמא לאן אני צריך לפנות בעצמי? (האם יש צורך בוועדה, האם רופא צבאי מספיק או שהמשקית כבר מעבירה את הבקשה לבד)

האם הרופאים הצבאיים חייבים להתחשב בהמלצת המומחים האזרחיים? (יש לציין שהבעיה שלי היא בעיה שחלק גדול מהאוכולוסיה סובל ממנה בצורה קלה. אצלי זה בצורה הקיצונית ביותר).
האם ייתכן כי רופא צבאי יפסול את החלטת שני המומחים האזרחיים?

תודה מראש.

20:25 | 2/8/2006  פרישה מהעתודה ות"ש. - עתודאי