נשלחה על ידי:
כואבת
נושא: המלצת רופא לדחיית שירות מילואים בתאריך: 16/2/2009 12:55
תוכן ההודעה:
שלום רב,
אני סובלת מכאבי גב עזים מזה מס´ חודשים. סדר היום שלי מאוד השתנה ונותרו מעט פעולות שאני יכולה לבצע עקב המגבלה הפיזית (איני יכולה לשב, ללכת יותר ממרחקים קצרים ולשאת שום משקל- זה פשוט כואב).
בעייתי עדיין לא נפתרה, אני נמצאת בבירור ועוברת סדרת בדיקות וכן "שיקום" אצל פיזיותרפיסט, במטרה לבצע פעולות מינימליות.
ליחידת המילואים שלחתי טופס רפואי בו מפורט המצב ע"י אורטופד בו צויינו ממצאי בדיקות שבוצעו עד כה וכן המלצה לשחרור ממילואים עד לגמר בירור. כמו כן ציין האורטופד כי אני מועמדת לM.R.I. קצינת הקישור חזרה אלי טלפונית ואמרה שאני כשירה למילואים, הסברתי שאני לא זזה מהמיטה כמעט וזה נשמע לי לא הגיוני. היא הסבירה שאין מה לעשות אלא להגיע ביום הגיוס ולהיבדק, באם אמצא בלתי כשירה אשוחרר. פניתי שוב לאורטופד שהוסיף על המכתב שלחתי שוב, ושוב הרופאה הכריזה שאני כשירה. הסברתי לקצינת הקישור שאין לי דרך להגיע ליום הגיוס מכיוון שאני סובלת מכאבים עזים ולכן לא יכולה לשבת, מה ששולל ממני את האופציה להתנייד ע"י תחבורה ציבורית ולהגיע לבדיקה, האופציה היחידה שהייתה לה היא שאוגדר כ"נפקדת" באם לא אגיע באותו יום. האם חוקי להכריז על חייל כ"נפקד" באם מרותק למיטה וסובל מכאבים עזים שמונעים ממנו להגיע לבדיקת רופא היחידה?
לציין שהגעה לבדיקה דורשת הסעה מיוחדת עם אופציה לשכיבה וכן לא לזמן ממושך כי התנודות ותנוחת השכיבה תורמים להחמרת הכאבים. בפועל יש מרחק רב ביני לבין הרופאה וכן לא הוצעה שום אופציה להסעה שכזו מאת היחידה. (והפרופיל שלי גם כן לא גבוה)
בנוסף, ברצוני לקבול את אותה רופאה שכן ניכרים- זילזול, בלתי מקצועיות וכן סיכון למצב הרפואי שלי מדרך עבודתה, מיחידת המילואים לא נמסרו פרטים מזהים של אותה הרופאה מלבד שמה הפרטי. מה עלי לעשות?
אגב, אפילו את המכתב הזה מקלידים עבורי כי אפילו לשבת מול מחשב איני יכולה....