נשלחה על ידי:
נ´
נושא: בעיה רפואית והשלכותיה !
בתאריך: 7/2/2009 01:54
|
|
תוכן ההודעה:
שלום רב !
אני אזרח אשר מיועד לשרות ביטחון בצה"ל ויש לי בעיה רפואית. כמו כן, אני אחרי פרוצדורת הצו הראשון, אך עדין אין החלטה על הפרופיל שלי, וממצאי הבדיקות הרפואיות. התהליך בעיצומו.
ובכן, אני סובל מבעית הרטבת לילה. אני מרטיב באופן קבוע. לשם המחשה, בין 4-5 פעמים בשבוע. מידי פעם זה גם יכול להופיע בשינה אחה"צ. בעבר עברתי טיפול של פעמונים וכו´. . . אך הדבר לא צלח. כיום, כאשר אני בוגר, אני תחת הטיפול תרופתי המתקדם ביותר, אך גם הוא לא משפיע כמעט, ולמעשה מוריד באחוזים בודדים את רמת ההרטבה בשבועות הראשונים בה אני מתחיל את נטילת התרופה. הגוף למעשה פיתח חסינות להשפעת התרופה. הכפלת ושילוש המינון לא עוזרים באופן ניכר, שלא לומר בכלל לא אפקטיבים. אני כבר נואש ! האורולוגים אומרים שזה יעבור עם הגיל ולקראת סיום ההתפחות המינית, והתחלה של קיום יחסי מין סדירים. יש לציין שלאמא שלי הייתה את אותה הבעיה בצעירותה, וגם לה זה עבר לקראת סיום גיל ההתבגרות. אך כרגע, אינני מפסיק להרטיב, ולכן רציתי לשאול - מה יהיו השלכות הבעיה שלי כהשפעה על שירותי הצבאי? האם אני אמור לקבל פטור, ובמידה ולא מה כן? כיצד בעיה זו מוגדרת, מה חומרתה, וכיצד הצבא מתייחס לאנשים הסובלים מבעיה זו, מה הוא עושה איתם?
יש לציין, ששירות קרבי אינני יכול לבצע משום שאני ילד יחיד להורי, ואין להם עוד ילד מלבדי. אך מה קורה עם שאר היחידות, תומך קרבי, מודיעין, יחידות לוגיסטיות וכו´. . . דבר נוסף וחשוב, בעקבות בעייתי, אינני יכול לישון כלל בסביבה שאיננה ביתי. נוסף על כך, גם התלות שלי בלקחית התרופה משפיעה, כלומר ישנם שעות מסוימות שאסור לי לשתות גם במשך היום לפני ואחרי נטילת התרופה, וגם משעה מוקדמת בערב. כך שלפני שאני אוכל אני חושב פעמיים, אם כן הוא לא. משמע, אינני יכול לשהות באף מקום מלבד ביתי בשעות הערב והלילה, והשינה,כאמור, חייבת גם היא להתבצע בביתי. יחד עם זאת, כאשר אני מתעורר בבוקר, וסביר להניח שהרטבתי, אני קם תשוש, עייף משום ששינתי לא הייתה איכותית וכולה רטובה ובנוסף לכך, אני מפסיד המון שעות שינה משום שלא הצלחתי לישון כראוי במשך הלילה. וכאשר אני קם, עלי להתקלח, ולסבן עצמי ולחפוף את שערי, דבר הלוקח זמן רב. להוציא סדיני המיטה, להחליף מצעים, וכל דבר הקשור בהחלפת כל רכיבי המיטה ממצב רטוב ליבש לחלוטין, דבר המדריש זמן רב. יתר על כן, אני מפעיל מכונת כביסה על הדברים הרטובים, ממיין אותם וכו´. . . וכמו כן, גם זה הוא לא דבר הלוקח 5 דקות, אלא זמן ממושך. וכמו שהזכרתי לעיל, אני עייף ותשוש, מחוסר שעות שינה, וגם הזמן הכה מועט שאכן ישנתי גבל בחוסר איכותיות מוחלטת !
אשמח לתשובה בההקדם, שכן בנוסף להיותי נואש מבעייתי, אינני יודע מה יכלה בגורל שירותי הצבאי ואני לפני בדיקות רפואיות נוספות.
אנא ענו לי בבקשה תשובה מלאה ומדויקת.
תודה רבה !
|
|
|
|

|
|
22:39 | 13/2/2009 | תגובה - ד"ר |
|