נשלחה על ידי: נטע-לי נושא: האם המכמים פוגעים בראייה?? בתאריך: 12/4/2005 17:36
תוכן ההודעה:
שלום... אני חיילת שמשרתת כבר כמעט שנה בתפקיד בקשי"ת (בקרית שליטה ימית) בחיל הים. התפקיד כולל ישבה מול מכ"מ 12 שעות ביום כאשר העבודה היא במשמרות של 6 שעות, כלומר 2 משמרות ביום, לא ברצף...
בזמן האחרון, בערך בשבעה- שמונה חודשים האחרונים החל המספר שלי במשקפיים לעלות ולעלות ולפני כחודש אף הייתה לי דלקת בקרנית העין הימנית וכתוצאה מכך נפגעה חדות הראייה בעין זו. הרופאים שאיתם התייעצתי אמרו לי שאי אפשר לתקן את האייה באמצעות משקפיים יותר, הבעיה היא שהם אומרים שאין קשר ישיר בין הישיבה מול המכמים לבין ההפרעות בראייה. ( למרות שיידעתי את הרופא שאינני היחידה שמספרה החמיר כתוצאה מהתפקיד.
אחד הרופאים אף אמר לי שייתכן מאוד שבעוד שנה כשאני אשתחרר המספר עשוי אף להגיע ל -05 ( שזה כמעט עירוון בעין).
הבעייה שלי כעט היא שהם אינם מסכימים לאשר לי פסילת מקצוע מה שאומר שאני חייבת להמשיך בתפקיד ו" להשתתף בניסוי" שלהם- אם המספר יעלה שוב אז יישקלו את הפסילה, וגם זה בספק גדול.
בעייה נוספת היא שהמפקד שלי אינו מתייחס ככל לבעיה שלי ואף איים להעיף אותי מהמוצב אם אני ימשיך להוציא פטורים...
אני לא יודעת מה לעשות.. האם לסרב פקודה ולא להיכנס למשמרות? ומה בכלל ההשלכות של פעולה זו? האם ניתן להגיש תביעה למשרד הביטחון על פגיעה בעיניים?
אם יש כאן מישהו שמבין או אולי קרא איזה מאמר או משהו בנושא של המכמים והפרעות בראייה ואם באמת המכמים אשמים למצב שלי, אני ממש אשמח לקבל את התגובה שלכם....