ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  דניאל
נושא: אי כשירות רפואית כתוצאה מחוסר מענה לטיפול רפואי.
בתאריך: 7/8/2008  17:02

תוכן ההודעה:

שלום המקרה שלי הוא די יוצא דופן וכל הרופאים שפגשתי עדיין לא "ניתקלו" בו. אני חולה אסטמה פרופיל (45) מגיל צעיר, מהתקופה שהייתי ילד הייתי מטופל באנהלציות ומשאפים, אך תמיד סירבתי להשתמש באופן קבוע בתרופות לטיפול מונע מכיוון שישנם תופעות לוואי שאני לא יכול לסבול אותם בשירותי הצבאי. רופאת היחידה הפנתה אותי לרופא ריאות לצורך בירור פרופיל רפואי ,ניגשתי לרופא ריאות לפני כחודש שם הוא אמר לי שאין באפשרותו לשחרר אותי על פרופיל 21 כיוון שזה רק במקרה של אי שיפור במצב עם הטיפול המונע שאני סירבתי. אני כמעט כל שבוע במיון וכמעט כל יום בהתקף אסתמה ומבקר במרפאה לדוגמא מיוםראשון עד יום רביעי הייתי במרפאה. סיפרתי את זה לרופא המומחה והוא אמר שלדעתו אני איני כשיר רפואית כתוצאה מחוסר מענה לטיפול התרופתי. הגשתי את התשובה לרופאת יחידה והיא מצידה לא אמרה כלום. ישנם ימים שאני ממש עלול להימצא בסכנה כיוון שאני צריך את מכשיר האנהלציה לידי כשאני בהתקף ואני לא יכול להתחיל לעשות נסיעות באוטובוסים כרגיל, כתוצאה מכך קרו 3 מקרים שלא הגעתי לבסיס בכלל כיוון שלא הייתי מוכן לקחת את הסיכון של לצאת מהבית עם ההתקף. בשלושה שמקרים נשפטתי במשפא הראשון נתנו לי התראה על כך שלא הודעתי למפקד, במשפט השני נתנו לי ריתוק שהיתבטל כיוון שיש לי לינת בית, במשפט השלישי נתנו לי ריתוק הגשתי ערעור ודחו לי את הריתוק ולבסוף ביטלו. מה אני יכול לעשות כדי להשתחרר מהצבא מהסיבה הרפואית הזאת,, הרי נראה לי שהרופא ריאות שבדק אותי ורשם כי כשירותי הרפואית נפגעת כתוצאה מחוסר מענה, מספיקה כדי לגשת לוועדה רפואית.

17:02 | 7/8/2008  אי כשירות רפואית כתוצאה מחוסר מענה לטיפול רפואי.  - דניאל     
10:26 | 8/9/2008    מורכב... - קרפ"ח בדימוס