נשלחה על ידי:
גלעד
נושא: טיפול רפואי לקוי?
בתאריך: 26/7/2005 20:02
|
|
תוכן ההודעה:
אשמח לשמוע תגובות של קוראים בקשר אלי.
נקבע לי פרופיל 64 כי עברתי ניתוח לכריתת כליה שמאל בילדות.
עכשיו לסיפור שלי...
התגייסתי בפברואר השנה ונשלחתי לטירונות 02 בניצנים. בזמן הטירונות כאב לי באיזור ימין במותן (במקום של הכליה הימנית), כשהייתי אצל החופ"ל הוא אמר לי שזה יעבור. אחרי שסיימתי טירונות זה לא עבר לי ובבקו"ם הלכתי אל הרופא והוא שלח אותי לעשות בדיקת שתן. עשיתי את הבדיקה וחיכיתי לתוצאות. בינתים נשלחתי על ידי קצין המיון לבה"ד 20- חיל החימוש. פניתי אל הרופאה ביחידה והיא אמרה לי שהבדיקה יצאה בסדר ושאין לי כלום.
כעבור חודש (בערך) הרגשתי מאוד מאוד חלש, אמרתי את זה לרופא השני ביחידה והוא שלח אותי בחזרה לחובש שיעשה לי בדיקת לחץ דם ודופק, שם נמדד לי לחץ דם גבוה של 170/100 וגם דופק יחסית מהיר. הרופא שלח אותי לעשות בדיקות דם והערכים לא יצאו תקינים –
Creatinine: 1.27 mg הנורמה בד"כ בין 0.6-1.3, כך שזה מאוד גבוה.
Urea: 55.1 mg הנורמה של הערך הזה משתנה ממקום למקום, בצבא ערך שנחשב תקין הוא בין 12-48 mg.
שני הערכים האלה מצביעים על תפקודי הכליות.
לפני שעשיתי את בדיקת הדם הסברתי למפקדים שלי על המצב שלי והם לא הקשיבו לי! הייתי ממש עייף והרופא לא נתן לי גימלים. נתנו לי לעשות שמירה ורק הרגשתי יותר ויותר גרוע... סיימתי את הערב ההוא במיון של אסף הרופא והרופא אמר לי שם שמצאו לי (שוב) ערך גבוה של Creatinine (הפעם זה היה 1.28 mg).
עם כל הבדיקות האלה הלכתי לרופאה ביחידה ודרשתי לראות נפרולוג, הרופאה נתנה לי הפניה לנפרולוג בחר"פ.
במשך כל הזמן הזה עדיין סבלתי מהכאבים החוזרים ונשנים באיזור המותן שלי ובאיזשהו יום כבר לא יכלתי לחכות לתור בחר"פ ופניתי עם זה לרופא היחידה – הוא אמר לי שזה לא הכליה אלה מעיים ושאחרי הטיפול של הנפרולוג אני אקבל הפניה לגסטרולוג.
הכאבים האלה מופיעים אצלי בדרך כלל אחרי שאני אוכל ארוחה גדולה, או לפני השינה. זה מה שקורה בדרך כלל, אבל לא חייב... לפעמים זה גם תוקף אותי בבוקר מבלי שהכנסתי לפה כלום... ככה שזה היה חשוד.
הלכתי אל הנפרולוג כדי להסדיר את לחץ הדם שלי, שעמד על ערכים גבוהים. לא הזכרתי לו את הכאבים במפגש הראשון כי הרופא ביחידה אמר לי שהכאבים הם באיזור המעיים. הנפרולוג הסתכל לי על בדיקות הדם ואח"כ התחיל במדידה של לחץ הדם – גם ביד ימין וגם ביד שמאל לחץ הדם שלי עמד על 160/90. הנפרולוג שלח אותי לבדיקת הולטר לחץ דם, שזהו מעקב אחר לחץ הדם במשך 24 שעות.
שוב חזרתי ליחידה שלי וביקשתי מהרופאה שלי הפניה לגסטרולוג, כי הכאבים המשיכו... היא בדקה אותי ואמרה לי שיכול להיות שזה נובע מהכליה שלי ובפעם הבאה שאני אצל הנפרולוג להזכיר לו את זה.
הלכתי לעשות את ההולטר לחץ דם (24 שעות) במתקן אישפוז בחר"פ, תוך כדי הבדיקה נמדדו לי ערכים של מיון! המקסימלי היה 176/120. תוך כדי ששהיתי באשפוז שוב חזרו לי הכאבים, הלכתי לרופא הפנימאי שהיה אחראי עלי והוא הפנה אותי לבדיקת אולטראסאונד – סוף סוף מישהו שם לב אלי!
באותו יום נגמרו הסוללות במכשיר של ההולטר, הלכתי לקצינות במחלקה והם לא ידעו מה לעשות כי לא היו שם בטריות... אחות אחת טיילה איתי בכל האשפוז ולקחה בטריות מהשלטים של הטלוויזיות בחדרים, אבל זה לא עזר והבטריות היו חלשות, ככה שהבדיקה שלי נפסקה באמצע. ביום למחרת עשיתי אולטראסאונד והרופאה שעשתה לי את הבדיקה מצאה נקודה לבנה על הכליה, נתנו את זה לרנטגנאי והוא רשם "כליה ימנית בודדת בגודל כ-14 ס"מ. פרנכימה שמורה, ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס. בקוטב העליון הודגם נוקב היפראקוגני זעיר – יתכן היסתידות. כיס שתן תקין. ערמונית לא מוגדלת."
חזרתי עם הבדיקה החלקית לרופאה ביחידה הסברתי לה את הבעיה שלי והיא לא נקטה בשום צעד חוץ מאשר להפנות אותי שוב לנפרולוג, למרות שלחץ דם גבוה הוא קריטי מאוד במצבי.
חיכיתי (שוב) עד לפגישה עם הנפרולוג, עם כל יום שעבר רק החמיר מצבי. כשהגעתי לנפרולוג אמרתי לו שיש לי כאבים במותן, הוא אמר לי שזה לא חשוב ומה שחשוב כרגע זה לאזן את לחץ הדם הגבוה שלי. סיפרתי לו על התקלה במכשיר והוא שלח אותי לבדיקת הולטר לחץ דם חדשה – הפעם הייתי צריך לקנות את הסוללות מהכסף שלי!
שוב אושפזתי בחר"פ והפעם נמדדו לי ערכים אף יותר גבוהים מהקודמים! 170/130 וגם 177/119 היו הערכים הכי גבוהים שנמדדו לי... הממוצע שלי בהולטר היה 148/104 (בל נשכח כי חלק מהמדידות נמדדו בלילה בזמן שישנתי, ואז לחץ הדם צונח).
כבר לא פניתי לרופאים שלי ביחידה בקשר לכאבים שלי כי ידעתי מה הם יגידו לי... אז חיכיתי לתור של הנפרולוג, איך שנכנסתי לחדר ישר העליתי את הכאבים שלי באיזור המותן, הוא לא אמר כלום וביקש רק את המדידות של ההולטר, הבאתי לו את המדידות והוא אמר שבהחלט יש לי לחץ דם פתולוגי עם טכיקרידה. הוא נתן לי Ikapress במינון של 240 מ"ג ליממה, זה בא כתחליף לתרופה המקובלת כי יש לי אסטמה והתרופה המקובלת לא תתאים לי. התרופה שהוא נתן לי חוסמת את הסידן ובכך מפחיתה את קצב פעולת הלב.... מה שגורם לעייפות. בכל מקרה, לאחר שהוא נתן לי את התרופה שוב העליתי את הכאבים בצד ימין במותן, הנפרולוג אמר לי "אני לא רופא משפחה" ואמר שהוא לא מתעסק בזה. התעקשתי שהוא יגיד לי ממה זה והוא אמר שיכול להיות שבגלל שהכליה שלי היפרטרופית ובגודל 14 ס"מ אז היא גורמת לכאבים ויכול להיות שבגלל שהכליה עובדת חזק מדי כדי לפצות על הוצאת הכליה השניה, ויש יתר לחץ דם, אז נגרמים כאבים. שאלתי אותו איך אפשר להפסיק את זה והוא לא ענה לי... רק אמר לי להשלים בדיקות דם ושתן של 24 שעות (לאחר שהוא ראה את תוצאות בדיקת הדם שעשו לי) אני קרוב במצב שלי ל60 אחוזי נכות והצבא בטח נלחץ...
בכל מקרה, הוא המליץ לי סעיף ליקוי 17604 ואמר לי לקבוע תור לועדה רפואית.
היום הייתי אצל רופאת היחידה והראיתי לה את תוצאות הביקור, היא נתנה לי הפניה לועדה רפואית – עכשיו הכל טוב ויפה חוץ מזה שהכאבים שלי ממשיכים באותו במקום... גם תוך כדי שאני כותב לכם את המילים האלה.
אמרתי לרופאה (שוב) על הכאבים והיא אמרה לי שהנפרולוג לא הפנה אותי לשום גורם, ושרק הנפרולוג מטפל בזה. הנפרולוג אמר לי ביום שני ש"הוא לא רופא משפחה" ככה שהבנתי שגם הוא לא מטפל בזה – אז מי כן? אני לא יודע מה לעשות, כל יום כואב לי ולא משנה מה אני אומר מפנים אותי לגורם אחר. כבר 5 חודשים שאני סובל מאותו כאב באותו מקום!!
בבקשה תעזרו לי, תפנו למי שצריך לפנות כי הגעתי למצב בריאותי לא טוב... הצבא הורג אותי בכל יום ואני צריך לקחת את התרופה הזאת שרק גורמת לכאבי ראש ולעצירויות...
נתנו לי פטור לעבודות משרדיות, אבל את המפקדים שלי זה לא מעניין... כל עוד לא משפריץ לי דם אני בריא בשבילם! אני צריך להביא כל יום ציוד לשבוע וככה יוצא שאני נסחב עם תיק ענק מדי יום וזה קשה לי... אני מגיע הבייתה באפיסת כוחות – וביום למחרת שוב זורחת השמש והכל מתחיל מחדש.
יש לכם הצעות בשבילי?
|
|
|
|

|
20:02 | 26/7/2005 |
טיפול רפואי לקוי? - גלעד
|
|
20:37 | 26/7/2005 | אני מציע ככה : - ערן |
|