נשלחה על ידי:
אבישי
נושא: התחזות רופא כללי לרופא מומחה וטיפול רשלני בתאריך: 18/6/2005 13:49
תוכן ההודעה:
שלום רב.
אני סובל מזה זמן רב מבעיות אורתופדיות חמורות, המקשות על תפקודי, ואני מנסה לטפל בהן במסגרת הצבאית בטרם אאלץ לשלם כסף לטיפול בבית חולים, אך בינתיים ללא הואיל.
הייתי צריך להבדק אצל רופא מומחה אורתופד במרפאת חוץ. היתה לי הפניה וקבעתי תור.
במקום זה, מפקדיי דאז שעליי לציין שהם מאוד לא חיבבו אותי בלשון המעטה, שלחו אותי להבדק אצל "רופא אורתופד" שהוא מילואימניק שבמקרה הגיע לבסיס באותו היום.
הרופא הציג עצמו כרופא אורתופד מומחה ומנתח באיכילוב.
הצגתי לו את הבעיות הרפואיות שלי, והוא סרב לבדוק אותי בדיקה פיזית ובנוסף סרב לתת לי לעשות צילומים או להמשיך לקבל טיפול.
במקום זה, הוא בדק אותי בדיקה כלאחר יד בעין שלו בלבד שנמשכה 50 שניות לכל היותר, ואמר לי "אתה נראה לי בסדר" והצהיר על סיום הבדיקה. ובכן, בבדיקה שביצעתי במערכת המידע הממוחשבת בחר"פ היה רשום מי בדק אותי באותה הבדיקה המוזרה והיה רשום את שמו ותפקידו. תפקידו היה רופא ראשוני בלבד! האם באמת יתכן שנבדקתי אצל רופא כללי שהתחזה לרופא אורתופד? כיצד אני יכול לבדוק את העניין לעומק? אני רוצה לוודא שהרופא אכן איננו רופא אורתופד.
מה מגיע לי כחייל לאחר העוול הזה שנגרם לי? ומה העונש שיוטל על מפקדיי דאז (סג"מ וסא"ל)? נזיפה? נזיפה חמורה? האם אני יכול לתבוע אותם באזרחות? עליי לציין כי אם אכן יתברר בסוף שהרופא איננו אורתופד מומחה אמיתי והוא שלח אותי להמשך השירות ללא טיפול רפואי הולם המידע הזה יגיע לתקשורת.
אשמח לקבל כל פרט אפשרי שרק ניתן שיעזור לי לקבל את הטיפול הרפואי שמגיע לי ויעמיד את מפקדיי דאז לדין.
קצת רקע שיעזור להבין את הבעיה:
אני 4 וחצי חודשים בצבא. התחלתי טירונות, שלאחריה התחלתי קורס יוקרתי שממנו הודחתי לאחר שבוע, מהסיבות הרפואיות הנ"ל, אך לא נרשמה לי שזו סיבת ההדחה, אלא - אי התאמה כללית מה שמקשה עוד יותר על הטיפול בבעיות.
במהלך הטירונות לא זכיתי לטיפול הולם, אלא רק ניתנה לי האפשרות לראות חופ"ל כל יום, והצלחתי לראות רופא במרפאת הבסיס רק לקראת סיום הטירונות, שהמליץ על המשך מעקב.
במהלך הקורס ביקשתי הפניה לאורתופד וכך קיבלתי.
לאחר ההדחה מהקורס פונתי מהבסיס אך סופחתי אליו בחזרה מפני שניתנה לי כביכול הזכות לטפל בבעיותי בטרם השיבוץ החדש, אך כאמור זכות זו נפגעה בדרכים לא כשרות.