ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  יואב שטיין
נושא: יום הגיוס
בתאריך: 24/3/2005  10:19

תוכן ההודעה:

שלום , אני מתגייס ב 4 באפריל לתותחנים , יש לי פרופיל 72 על עיניים ,וכמו כן שלחתי לצבא לפני חודש מסמכים רפואיים מנוירולוג בנוגע למיגרנות בתדירות של פעמיים -שלוש בשבוע ואני מטופל בכדורים לטיפול מונע וכדורים ללקיחה בזמן התקף , לאחר ששלחתי מסמכים אלה הצבא שלח לי בקשה להגיע ביום הגיוס עם המסמכים הרפואיים האלה ואישורים מנוירולוג , ושם תקבע לי ועדה רפואית אשר בפניה אני יציג את המצב ,. כמו כן אובחנה אצלי לפני חודש בעיה בגב המכונה ספונדילוליזיס ,שגורמת לי לכאבים בגב בזמן פעילות גמו הרמת משאות כבדים וריצה , וכמו כן קיבלתי אישור רפואי מהאורתופד שלי אשר מאשר את המצב הזה ובנוסף כתב לי באישור הזה הערה אשר ממליצה המנעות מהרמת משאות כבדים .
שאלותיי הם כאלה :
1. למה לא קבעו לי ועדה רפואית לפני הגיוס בנושא המיגרנות על מנת
להקל עליי ועל הצבא מבחינת תהליך הגיוס.
2. את המסמכים על הבעיה בגב קיבלתי רק השבוע ולא שלחתי אותם ללשכת הגיוס עדיין ,האם כדאי לשלוח אותם במועד כל כך קצר לפני הצבא או אפשר פשוט להביא אותם לועדה הרפואית ביחד עם עניין המיגרנות והנושא יטופל ביחד עם המיגרנות בועדה הרפואית , למרות שזה יהיה חדש לצבא קצת .
3 . אני באמת מוטרד מעניין הועדה הרפואית ביום הגיוס , כי בנוסף להתרגשות של הגיוס עצמו , אני אמור עכשיו להתמודד גם עם ועדה רפואית ולהסביר להם את מצבי הבריאותי ובמטרה שהם יתיחסו אלי בהתאם למצבי . איך לדעתך תפעל הועדה הרפואית בנושא שהסברתי לעיל ,? איך הרופאים הצבאיים פועלים במצב כזה ואיך ספר הפרופילים הצבאיים מכתיב לפעול במצב הזה ?

אודה מאוד אם תוכל לענות לי על השאלות על מנת שאני יוכל להבין קצת יותר את המצב ואוכל לנצל את זמני עד הגיוס בנחת ולא בדאגות למה שיקרה .
תודה מראש
יואב שטיין

10:19 | 24/3/2005  יום הגיוס - יואב שטיין     
12:13 | 25/3/2005    יום הגיוס - צוות הקשב    
21:52 | 26/3/2005       תגובה - יואב שטיין    
21:56 | 26/3/2005          שאלה - יואב שטיין    
03:14 | 29/3/2005             לשאלתך - דין