ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  רוני
נושא: מה הסיכוי שיהיה לי רישום פלילי בבית דין צבאי?
בתאריך: 13/2/2005  13:46

תוכן ההודעה:

שלום,
אני נמצא בהליך שיפוט בבית דין צבאי ואני נמצא בשלב של אחרי גביית העדות על ידי קצין בודק וטרם שליחת העדויות לפרקליטות.
רציתי לדעת אם אני יכול להתחרט מהבקשה להגיש את התלונה לדיון בפני בית דין צבאי?? אם כן אז עד איזה שלב ניתן להתחרט, ומתי כבר חייבים להשפט בפני בית הדין?
אם אני מתחרט אז אני נשפט ביחידה רגיל?

עצם הבקשה שלי להשפט בפני בית דין הייתה בגלל שהייתי בטוח שביחידה יתנו לי עונש לא פרופורציונלי כשאני בכלל יכול לצאת זכאי....
אבל אמרו לי שכמעט על כל מקרה שלא יוצאים זכאים בבית דין הדבר כרוך גם בתיק פלילי...
הפרט הזה מאוד מפריע לי, ורציתי לדעת אם תיק פלילי יכול להרשם בבית דין על כל העבירות מהפעוטות עד החמורות ביותר?
העברה שמייחסים לי היא סירוב פקודה לבצע נקיונות בבסיס...
אשמח אם תוכלו לייעץ לי בעניין, כי מצד אחד אני בטוח שביחידה רוצים ממש ´לדפוק´ אותי בעונש אם אשפט שם, וחשבתי שבית דין יהיה יותר אובייקטיבי, אבל גם הסיכוי הקטן ביותר שאקבל תיק פלילי לא שווה את זה..
משהו נוסף... מה הסיכוי שזה יחזור לשיפוט ביחידה? והאם יש סיכוי גדול לביטול התלונה עוד בשלב הפרקליטות, מפרוצדורות בירוקרטיות???
בנוסף, האם יש אפשרות סבירה למחיקה של תיקים פליליים שניתנים בצבא? כי אני פוחד שזה יכול להשפיע עליי בעתיד למשל אם ארצה ללמוד עריכת דין, הדבר האחרון שאני צריך זה כתם לכל החיים מהצבא.
אגב עוד לא חתמתי ואישרתי את העדות שגבה ממני הק. בודק.

אשמח לקבל מכם קצת פרופורציות בעניין לטוב ולרע,
בתודה מראש, רוני

13:46 | 13/2/2005  מה הסיכוי שיהיה לי רישום פלילי בבית דין צבאי? - רוני     
00:34 | 14/2/2005    אין סיכוי כזה! - מנהל הפורום    
19:00 | 14/2/2005       תודה רבה - רוני    
20:38 | 16/2/2005       אתה סגור על הפרטים? - גלי