כתובתו של עמוד זה באינטרנט:   http://www.hakshev.co.il/all_items.asp?type=1&PagePosition=5

כרגע הארכיון מכיל 194 מקרים (עמוד 5 מתוך 20).

איפה אוכלים במקרה של "הקפצה" ?   (23/3/2008)
מספר פניות הגיעו לאתר מחיילים באחת היחידות המבצעיות בהן נדרש מענה לטענה בדבר אי קבלת ארוחות. להלן המקרה בקצרה:
 
חיילים באחת היחידות המבצעיות הוקפצו במיידי למשימה בטחונית באיזור מסויים בארץ. בסיום היום לכשחזרו לבסיס, התברר לאותם חיילים כי לא הוכנה עבורם ארוחת צהריים וארוחת ערב. לכשהתלוננו נמסר להם כי מאחר והוקפצו במיידי ומשימתם אליה יצאו היא בתחום עירוני רגיל, ההנחה היתה כי כל חייל דאג לארוחה באופן עצמאי. לכן לא אכלו אותם חיילים לטענתם ארוחות מסודרות.
 
אנו משיבים כי כל נושא אספקת המזון הן בשיגרה והן בפעילות מבצעית ואפילו ב"הקפצה" מיידית הוא באחריות הצבא. נראה לנו כי מדובר בתקלה מקומית שכן לכל מי שמצוי בפעילות מבצעית מגיעות 3 ארוחות ביום, אם עלידי הבאת מזון לשטח הפעילות, אם ע"י קביעת מקום מוסכם לקבלת האוכל ואם ע"י תיאום עם גורם אזרחי כמו מסעדה.
תקדים: חייל בסדיר הגיש בקשה לצו הגנה נגד מפקדיו !   (18/2/2008)
בלעדי ל"הקשב" : ד' חייל בשירות חובה בצה"ל הגיש באמצעות אימו עורכת דין במקצועה ועו"ד נוספת - בקשה לצו הגנה לפי החוק למניעת הטרדה מאיימת,התשס"ב-2001 ביום 12.2.08 בבית משפט בקרית שמונה. (הליך: ה"ט 3479-02-08 ו' נ' ל' ואחרים - שלום ק"ש) במטרה למנוע לדבריו ממפקדיו בדרגות סא"ל וסגן להתעמר בו ולאיים עליו.
 
תקציר:- על פי הפרטים בבקשה ובתצהיר לבית המשפט, נטען בין היתר כי ד' נשפט פעמיים במעורבות מפקדיו אלה למחבוש בדין משמעתי באותו בסיס בו נמצא בהליכים שלא כדין והליכים אלה בוטלו ע"י ס' הפצ"ר בשל אי חוקיותם. עוד נטען כי על רקע זה של ביטול הליכי הדין המשמעתי והגשת תלונה כנגד המפקדים, איימו המפקדים לאשפז את ד' בצו אישפוז ואף ביקשו את תיקו הרפואי ואחד הקצינים נהג בהתעללות והשפיל החייל . כן נטען כי אותם מפקדים מתנכלים למבקש ומטרידים אותו ומונעים ממנו שיבוץ בבסיס אחר.
 
בהחלטתו מיום 12.02.08 קבע כב' השופט מרדכי נדל כי על צה"ל להשיב תוך 7 ימים לבקשת הצו וכן כי התגובה תתיחס גם לקובלנה שהגיש החייל.
 
יובהר כי טרם הוגש הליך כזה כנגד מפקד ע"י פקודו למיטב ידיעתנו וההליך הינו תקדימי.
 
אנו נשוב ונעדכן בהרחבה ובפרטים נוספים.
עיקר הנושאים בתלונות שהגיעו לאחרונה למערכת הקשב !   (16/2/2008)
בחצי שנה האחרונה : ל"הקשב" מגיעות מדי חודש 80 פניות בממוצא באימייל מחיילים והורים. באתר מעל 700 גולשים מדי יום .נושאי הפניות האחרונות :
 
אלימות או חשד להתעללות : בחודשיים האחרונים אנו עדים לקבלת מספר תלונות בהן נטען על הכאת כלואים בכלא 4 ונטען ליחס מחפיר כלפי כלואים. כנ"ל פניות בהן נטען על התעללות בכלא 6.אם בידכם פרטים על מקרים נוספים, אנא העבירו אלינו פרטי המקרה באמצעות האימייל בדחיפות. בכוונתנו להעביר המקרים לחקירת הגורמים המוסמכים.(כדי לא לפגוע בחקירה אנו מעכבים הפירסום).
 
הקפדה על קיום פקודות הצבא: תלונות רבות הגיעו אלינו מחיילים בהן נטען כי מפקדים ביטלו הנחיות רופאים וכן כי נדרשו להשלים ימי "ג". כבר התייחסנו לנושא זה בעבר (לחץ למאמר). מדיניות צה"ל והפקודות היא כי על מפקדים לכבד הוראות רופאים. אי קיום הוראות רופאים בניגוד לפקודות הצבא הינה עילה לקבילה.
 
טיפול רפואי : תלונות על טיפול רפואי במרפאות "ביקורופא" בחיפה ות"א. התלונות מתייחסות לזמני המתנה וליחס רופאים לחיילים. אנו פונים לקבלת תגובת החברה.
 
בקשות מידע: פניות בדבר איתור ולשון הפקודות והנוהלים בצה"ל, זכויות בשירות הצבאי וחוקי מדינת ישראל בנוגע לחיילים משוחררים.
יוזמות חקיקה חשובות של ועדת צבא וביטחון בלשכת עוה"ד !   (19/1/2008)
ועדת החקיקה לעניני צבא וביטחון של לשכת עורכי הדין בישראל יצאה לדרך בקדנציה חדשה לפני חודש וכבר דנה בנושאים חשובים לכלל ציבור המשרתים בצה"ל – נושאים אותם מתכוונת הועדה (במתכונתה החדשה המאפשרת לוועדה להעיר הערותיה להצעות חוק, ליזום ולקדם יוזמות חקיקה בכנסת), לקדם נושאים חשובים אלה.
 
הנושאים הינם :
 
1. ביטול מרשם פלילי לחיילים אשר הורשעו בעבירות צבאיות המייחדות השירות בצה"ל.
 
2. הקמת ערכאה לדון במחלוקת ו/או בעוולות שענינן תנאי השירות של משרתי הקבע .
 
3. הסרת החסיון מ"ספר הפרופילים" כך שתהיה נגישות לקודים של הפרופיל הרפואי החסויים כיום.
 
ארבע השנים הבאות בקדנציה החדשה של וועדת צבא וביטחון בראשות עו"ד אילן כץ מי שהיה עד לא מכבר מנכ"ל לשכת עורכי הדין ועד לפני שנים ספורות סגן הפרקליט הצבאי (אל"מ במיל.) , תתאפיין במעורבות אקטיבית של לשכת עורכי הדין בחקיקה הצבאית ולראשונה בהובלת יוזמות חקיקה במקרה הצורך בכל הנושאים הצבאיים – הצעות חוק מטעם צה"ל והכנסת וכאלו שהועדה תיזום ותקדם בכנסת כפי שניתן להתרשם כבר מישיבתה הראשונה של הועדה ביום 17.12.07.
תעודת שחרור בכבוד ולה שלושה צבעים !   (6/1/2008)
       
 
 
 
 
                       מחודש מרץ 2008 : תעודות השחרור החדשות. צבע זהב ללוחמים, כסף לתומכי לחימה וארד לכל השאר .
בשורה : שיפורים במזון בצה"ל וגם... אוכל ממסעדה !   (8/12/2007)
החל מן החודש הבא על פי פירסום מרכז המזון באתר צה"ל, הארוחות ללוחמים ולשאר החיילים השוהים בשטח תסופקנה ע"י מסעדות אזרחיות, 5 מנות ביום. כבר לא מחכים ל"חמגשית" מהבסיס.
לכל חייל יסופק באמצעות היחידות תלוש בשווה ערך של 25 (עשרים וחמש) ₪ לארוחת צהרים "עיסקית" הכוללת במסעדות שבהסדר: מנת בשר,תוספות,ירקות ופירות,4 סוגי סלטים ושתיה. צה"ל הגיע להסדר עם 120 מסעדות ברחבי הארץ בעניין זה. כך, יוכל כל חייל לבחור תפריט מגוון יותר ולא להסתפק בארוחה שהוכנה בבסיס האם ונשלחת ליחידות בשטח.
 
וזה לא הכל. גם לחיילים שבבסיסים יש בשורה. מחודש הבא שינוי בתפריט הצה"לי כך שיתווספו לתפריט פריטי מזון כמו כדורי פלאפל,פסטת רויולי וניוקי.
 
ולאוהבי הבשר : "על האש" במטבח הבסיס. יוגשו בשרים על האש כמו קבבים,המבורגר וקציצות שכולם על טהרת המנגל שיוצבו בבסיסים.
ולאחר הסופגניות שמרכז המזון מחלק בחג החנוכה לכל הבסיסים והמוצבים, לא נותר לנו אלא לומר :
חייב שינוי: התחבורה הציבורית בישראל אינה ערוכה להסיע חיילי צה"ל !   (12/11/2007)
העומס ברכבות של בוקר יום ראשון מדי שבוע, בעיקר של חיילים הממהרים להגיע לבסיסם, הוא מראה מכוער אך בעיקר מסוכן. דחיפות בתחנות ברציפים הומי אדם, רכבות עמוסות עד אפס מקום ולעיתים בקושי ניתן לסגור הדלתות. על הליכה בתוך ובין קרונות הרכבת אין מה לדבר. ערימות של חיילים על רצפת הקרונות , מחנק ומה לא. אוי לבושה, אבוי למראות.
 
כך בימי ראשון בבקר ולא פחות מכך בימי חמישי אחר הצהריים. שנים המצב נמשך ואין שינוי באופק. רכבת ישראל וכמוה האוטובוסים בתחבורה הציבורית אינם עומדים בנטל הסעת כמות כה גדולה של חיילים בנוסף לאזרחים.
 
כך המראה לעיתים בקווי האוטובוס של "אגד" לבסיסים הגדולים. לצריפין למשל. כך גם קו 6 של חברת "סופרבוס" הקו הפנימי בצריפין. שלא לדבר על בסיסים אליהם אין תחבורה ציבורית סדירה. העומסים וזמינות דלה יחסית לדרישה – היצע מול ביקוש - גורמת לסיכון חיי אדם רבים במקרה של תאונה או פיגוע חלילה. הערכות התחבורה הציבורית בשעות השיא אינה מסוגלת לתת שירות ראוי לנוסעים שלא לדבר על נוחות נסיעה.
 
חיילים רבים מאחרים לבסיסם, אימונים נדחים, רכבות מתאחרות, אוטובוסים שלא ניתן למצוא בהם מקום בעמידה - וזאת בטרם הזכרנו את הצפיפות בכלל בכבישים.
 
תלונות רבות מגיעות אלינו על כך ולצערנו אין בידינו להושיע. ויחד עם זאת, להתעלם מהמצב הרי לא נוכל. זהו מצב שמחייב בדיקה של הגורמים המוסמכים ושל קברניטי הרכבת והתחבורה הציבורית בכלל. האם חוסר תקציב או חלילה שיקולים פסולים לפיהם ממילא לא רווחי להוסיף רכבות או קווי אוטובוס להסיע חיילים אשר לא משלמים עבור הנסיעה (שכן המדינה באמצעות משרד הביטחון מממנת נסיעתם במחירי עלות), או תכנון לקוי הם הגורמים לכל אלה – זאת לא נדע.
נפצע בתאונה בשירות הסדיר, התשלום על הטיפול ..."חתם קבע" !   (1/9/2007)
אנו מביאים כאן את טענתו של חייל שנפצע בשירות בתאונה.  דרך סיפורו, נביא בפניכם מידע בדבר זכויותיכם. לפני 4 שנים היה מעורב ע' - אז חייל בשירות סדיר, בתאונת דרכים כאשר הג'יפ הצבאי בו נסע התהפך. ע' פונה עלידי מד"א אל בית החולים מאיר בכ"ס לטיפול רפואי ובהמשך טופל בבית חולים "שיבה" בתל השומר.
 
ע' כבר מרגיש הרבה יותר טוב, ואולם, מאז...הוצאות הטיפול הרפואי...רודפות אחריו . מד"א ובית החולים "שיבה" לא מפסיקים לדרוש מע' את תשלום ההוצאות בגין הפינוי והטיפול הרפואי. דרישות ומכתבי אזהרה בגין החוב ש"חייב" ע' להם לא נותנים מנוח. משפחתו נאלצה להתערב במלחמה בינו לבין..."כוחות" הרפואה ואין מושיע. וכבר ערב ראש השנה...ארבע שנים אחרי...
 
אז מי אמור לשלם בעד טיפול רפואי של חייל שנפצע בתאונת דרכים ברכב צבאי ? כדי שלא נשאירכם סקרנים, יאמר בפשטות : לא החייל.
 
במדינת ישראל יש חוק המסדיר תשלומים בגין פינוי וטיפול רפואי של נפגע בתאונת דרכים. כולנו יודעים כי כל רכב הנע בכבישים חייב בתשלום ביטוח חובה. זהו הביטוח המכסה בגין פגיעת גוף כתוצאה מתאונה.(אפילו במד"א ובבי"ח "שיבה" שמעו על ביטוח חובה) . במקרה כזה פונים אל חברת הביטוח שביטחה הרכב לגביית החוב. יתרה מכך, פינוי ממקום תאונת דרכים בכביש אינו גורר כיסוי ההוצאות למד"א עלידי הנפגע.
סמים אחי – זה הכי לא קרבי ....וגם ...הכי לא חוקי !   (11/8/2007)
המקרה החמור שנתגלה לפני ימים אחדים בקרב לוחמי הנח"ל במוצב החרמון שם נחשדו חיילים בעישון סמים במוצב, אינו אמנם מקרה יחיד אך הוא מסוכן עד מאוד. הן בשל היות החשודים לוחמים המופקדים על "העיניים של המדינה" והן בשל העיתוי - בעת כוננות ודריכות בימים אלה במיוחד - שמא מצפון תיפתח הרעה.
 
נדרשנו לעניין אף שהנושא פורסם כבר בכל המדיה בגלל פנייתו של אחד הלוחמים אלינו ואשר רק "נחשד" בעישון. לדעתו של הפונה על פי הפקודות אסור להעביר חייל מתפקיד של לוחם רק בשל חשד אף כי לא היה בין החיילים המעורבים באירוע, אך סירב לדרישת מצ"ח לתת בדיקת שתן.
 
סברנו שיש עניין ציבורי רב דווקא באתר כשלנו הקשוב לרחשי ליבם של חיילים, להביע בעת הזו דעה נחרצת בעניין, המופנית אל כלל החיילים.
 
עישון סמים בכלל ובעת שירות בצה"ל בפרט (אפילו בחופשה) מהווה עבירה על החוק ובנוסף להיות הדבר בלתי חוקי, אנו סבורים שמדובר ברעה חולה שיש לעוקרה מן השורש בכל מקום ובוודאי בצבא . דעתנו היא כי חייל הנוגע בסמים בעת שירות , בשל רגישות השירות בצבא, אינו ראוי לשרת בצה"ל.
חתימה במחשבה תחילה. תמיד חושבים לפני שחותמים !   (7/7/2007)
חתימה על מסמך הינה מן הסתם אחת הפעולות הטרויאליות בחיי היום יום. כך אם אלה מסמכי בנק,התחייבות לחברה סלולרית, שכר דירה, רישום ללימודים, רכישת מוצר, חתימה על שובר כרטיס אשראי בחנות בתום עריכת קניות, על כתב ויתור על סודיות בעת רכישת ביטוח נסיעות לחו"ל ועוד תחומים רבים מאוד בחיים המודרניים.
 
אף שאנו עושים זאת כדבר שבשיגרה – ואולי דווקא משום כך – חושינו כבר כהים מלשים לב לפרטים הקטנים. ואולם, כשנולדת בעייה, הם מקור הצרה הפוגעים בהנאה.
 
מה שמאפיין את החיים המודרניים לא פוסח גם על תקופת היותנו חיילים. פניות רבות לאחרונה מחיילים מלמדות על בעיות שנובעות מחתימה שלא במחשבה תחילה.
 
כן, גם חייל בן 18 מצווה כמו כולנו למחשבה לפני חתימה על מסמך. כפי שלמדנו ונפרט בהמשך, עצתנו טובה לכל זמן ומקום. לא לחתום לפני שקראתם,הבנתם את כל התמונה והחלטתם בדעה צלולה כי אתם מוכנים ומעונינים בחתימה. שכן, חתימה על מסמך לא אחת מהווה חוזה משפטי ולפעמים ראייה לאמור שם בחתימתכם.
   << קודם   1   2   3   4  5  6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   הבא >>