כתובתו של עמוד זה באינטרנט:   http://www.hakshev.co.il/all_items.asp?type=1&PagePosition=18

כרגע הארכיון מכיל 194 מקרים (עמוד 18 מתוך 20).

על לוחמת שנלחמת על זכויות ועל משמרת שלא נגמרת...!   (24/11/2003)
לוחמת במג"ב מועסקת בסיורים ופעילות מבצעית במספר רב של פעמים במשמרות של כ-12 שעות רצופות בסבב של שלוש משמרות - בוקר, צהרים ולילה. ואולם, מפקדיה בסידור העבודה ביחידה מציינים כי הועסקה בכל משמרת 8 שעות בלבד.
בנוסף למשמרת, יש כל יום תדריכים מקדימים, מסדרים, כך שבעצם מועסקים החיילת וחבריה ליחידה שעות רבות ביום בפעילות מבצעית או בפעילות נלווית. כך מתקצר הלילה שלפני משמרת הבוקר ועמו שעות השינה. כל זאת שלא במצב חירום, אלא בפעילות מבצעית שבשגרה.
אנו הפנינו המקרה לראש אכ"א על מנת שימציא לידינו הפקודות המאפשרות מצב זה.
אין גבול לדמיון הצבאי - ואין אויר...מסדרים בחניון תת קרקעי ..!   (23/11/2003)
ביום ו' האחרון התקבלה במערכת "הקשב!" פנייה של חייל, אשר התלונן כי הוא ושאר החיילות והחיילים ביחידה סובלים מכאבי ראש בשל...הצורך לשהות זמן ארוך בחניון סגור תת קרקעי שם נערך המסדר ליחידה. למקרא האמור בפנייה, גם אנו סקרנים לדעת מדוע. סיפורה של יחידה אשר הועברה ומוקמה בבניין אזרחי אי שם בארץ ומפקדיה בשל חוסר במיקום למסדרים, החליטו לערוך המסדרים בחניון שבתחתית הבניין. אנו כמובן פונים היום לקצין רפואה ראשי כדי לשאול כיצד ולמה נאלצת אותה יחידה לנשום אויר דחוס וגזים של מכוניות.
הוכרזת כ"עריק" – בצה"ל יעשו הכל שלא ישתלם לך לחזור – בחזקת אשמים!   (12/11/2003)
ל"הקשב!" הגיעו פניות אחדות של חיילי מילואים וגם סדיר ואשר הוכרזו כעריקים. הטענה בפי כולם כי לא מאפשרים להם לחזור לשירות מבלי שיעצרו ויוענשו בחומרה. אף כי מבחינה משפטית מעצרו של מי שהתייצב ביחידה או במשטרה הצבאית אינו מגלה עילה חוקית למעצר במקרה והחייל התיצב מרצונו. בנוסף, הכרזתו כ"עריק" כאשר מדובר לכל היותר בהעדרות מהשירות ללא רשות, הוא עוול בפני עצמו ועיוות משפטי הגובל באי חוקיות הבא להציג מצג שווא שאינו מציג העבירה אשר נעברה בפועל ע"י אותו חייל. האם צה"ל נוהג סיכול ממוקד באלה שעדיין מתייצבים לשירות מילואים ? היש מגמה להקים חטיבות של כלואים ?
טרם השכלנו להבין מדוע צה"ל עושה הכל כדי שחייל אפילו לא התכוון מעולם להעדר מהשירות על מנת שלא לחזור -  לדוגמא : עבר כתובת,לא הגיע לידיו הצו וכיו"ב- הופך לעבריין גם אם בחר להתייצב מרצונו משנודע לו שהוא נעדר ונעצר כעריק אף כי נסתרת החזקה כי הינו עריק.(ראה המצב המשפטי ומקרה באותו עניין) בכך, צה"ל הופך את החזרה מהעדרות לבלתי משתלמת ומנציח את העדרות החיילים. לצה"ל תרומה לא מבוטלת להמשך ההעדרות . לדוגמא:
ביטול הנסיעה החופשית לחיילים ברכבת בקו ראשונים ובית שמש - אפליה ?   (31/10/2003)
פניות לא מעטות של חיילים מגיעות אלינו לאחרונה והמשותף לכולן היא השאלה מדוע חיילים הגרים בראשון לציון או בית שמש מופלים לרעה כך שהם נאלצים לשלם על הנסיעה ברכבת. על פי פירסום בתחנות הרכבת, החל מיום 1.11.03 לשני יעדים אלה או משני יעדים אלה על החיילים לשלם בעד הנסיעה.
של מי הרעיון, מהן הסיבות ? מערכת "הקשב!" פנתה לדובר צה"ל ודובר הרכבת לבירור הסיבות להודעה תמוהה זו. יש להניח כי הסיבות הן תקציביות. השאלה היא אם החלטה זו היא גם סבירה.
טיפול צה"ל בעריקים – משפטי שדה או חוסר הבנת החוק ?   (19/10/2003)
נראה כי יש כאלה בצה"ל, הסבורים שסדיר או מילואים - כשאתה מוכרז כעריק - הכל מותר ובלבד שתענש. סיפורו של חייל מילואים בן 24 אשר נעצר בידי המשטרה הצבאית והושם 18 שעות במעצר טרם נשפט, הוכנס למשפטו בפני ה"שופט התורן" באותו יום בבסיס המשטרה הצבאית שלא היה אחר ממפקד יחידתו שדן אותו ל -14 ימי מחבוש. החייל הגיש ערעור שהועבר להחלטתו של...אותו שופט. על הפגמים נספר בהמשך. סיפור "תקינות" ההליך המשפטי הנ"ל מתווסף לאירוע נוסף של חייל מילואים אחר שסיפורו הובא כאן (ראה המקרה) כאשר משותף לשני המקרים היא חוסר ההקפדה בזכויות החייל. על אלה ועל השאלה מיהו "עריק" - כפי שאנו רואים המצב המשפטי החוקי בצירוף המלצות לחייל ה"עריק", בהמשך .
תופעה מדאיגה ו"לא בריאה" בתחום הרפואה בצה"ל - מה באמת קורה שם?   (3/10/2003)
תלונות לא מעטות מגיעות ל"הקשב!" וענינן טיפול רפואי לקוי בחייל. הנה רק קומץ מן המקרים שליקטנו:
חייל עם אבחנה של פריקת ברכיים נאנח מכאבים בבסיס, חייל אחר הושאר חודשים ללא שיבוץ אך קב"ן ששקל להמליץ על העברתו חשש ממפקדיו, רופא צעק על חייל עם קוצר נשימה כי הוא מתחזה, בחור ישיבה שחזר בשאלה והיה בדיכאון נפסל לשירות ע"י קב"ן, אחר שהצהיר כי הוא הומוסקסואל נקבע לו פרופיל נפשי ולא גוייס, חיילת שנכוותה במטווח לא זכתה לטיפול רפואי, חייל שהגיע לבי"ח 10 עקב נפיחות בחצי פה לאחר שנעקץ במארב טופל בשני כדורי "אקמול", חייל שסובל מ"מחלת ירח" לן בבסיס כשהוא מחזיק בנשק ומסכן עצמו וחבריו והקב"ן מציע כי בלילה "יקשרו אותו למיטה", חייל שנתגלה גידול בראשו מסולק מצה"ל ללא טיפול... .
מה באמת קורה בתחום הרפואה בצה"ל ... תהיה הסיבה אשר תהיה, ראוי כי מישהו יבדוק את מה שנראה כתופעה "לא בריאה".
במשטרה הצבאית לא הסיקו מסקנות מבג"צ שגיא צמח. שוב עוצרים ללא עילת מעצר !   (20/9/2003)
נראה כי המשטרה הצבאית זקוקה שוב לקיצוץ סמכויות שוטריה. אחרת לא ניתן להבין כיצד ללא כל עילת מעצר עוצרים חיילים רק כדי שיספיקו לשפוט אותם. הקלות הבלתי נסבלת של זלזול בחירויות האדם והפעם כלפי חיילי מילואים. זהו אחד המקרים החמורים שהובאו לידיעתנו
חייל קרבי ולוחם במילואים , ס' שמו(שם בדוי) הוא אדם נורמטיבי שהשתחרר לפני כשבע שנים משירות סדיר כלוחם בצנחנים וכיום עוסק בעריכת דין. בכל שנה כמעט מאז שחרורו, נקרא לשירות מילואים והתייצב כנדרש. מעולם לא השתמט מקריאה לשירות .
לפני כמה חודשים עבר דירה ושכח להודיע זאת לקצינת הקישור. צה"ל, מסיבותיו הוא או אולי בשם הסיכול הממוקד של כל לוחם שעדיין נענה לקריאה כאחד ממערך המילואים הלוחם, שלח לוכדי עריקים לחפשו בכתובתו הישנה והכריז עליו כעריק. מייד כשנודע לו הדבר, ס' התקשר לקצינת הקישור, הסביר הטעות, אך הופנה למשטרה הצבאית. שם התעקשו כי למרות שהתייצב,יעצר ליומיים ואז ישפט. חוות דעתנו המשפטית : מעצר בנסיבות אלה בלתי חוקי.
חיילת שנפצעה במטווח וסבלה מכוויה נאלצה להמתין שעות רבות לטיפול רפואי!   (8/9/2003)
עפרה (שם בדוי) התגייסה לצה"ל לפני 5 חודשים ונשלחה לקורס מכ"ים. בתאריך 9.6.03 יצאה עם מחלקתה לתרגיל באש חיה בשטח אש אי שם בצפון הארץ. תוך תרגיל של הסתערות באש חיה, עף תרמיל רותח מפתח הרוס"ר בו ירתה, הישר לצאוורה, נדבק לעור וגרם לכוויה ולפצע פתוח. מפקדיה הודיעו לה כי אין חובש בשטח המטווח. כאשר לבסוף פגשה בחובשת...כעבור 5.5 שעות, טיפולה בעפרה הסתכם בהמלצה לרחיצת הפצע וחזרה אליה לבדיקה ביום המחרת. רק אז- למחרת - ניתן לה לראשונה טיפול רפואי.
ואנו שואלים:  מה היה קורה אילו חלילה נפגעה חיילת מאותה מחלקה ממעופו של קליע? אנו הפנינו הפנייה לקצין רפואה ראשי ולפרקליטות צבאית לבדוק מי התרשל בבטיחות ובשמירת חיי החיילות במטווח.
צה"ל במיטבו ! חייל ששהה במחבוש בכלא שוחרר לבדיקת סיבות נפקדותו !   (26/8/2003)
חייל שהתריע על ביצוע עבירה בבסיסו, נפקד מהבסיס מחשש שיבולע לו בשל "הלשנה" למפקדיו על מעשי חבריו ששיחקו משחק מסוכן בנשק. על נפקדות זו נדון ל-14 ימי מחבוש .באמצעות "הקשב!" חזר החייל לבסיסו, בצירוף בקשתנו כי העונש יעוכב עד לבירור האירועים שהביאו לנפקדותו. מפקדיו סברו אחרת והוא נשלח לרצות העונש בטרם עניינו נבדק.
פנינו מייד לסגן הפרקליט הצבאי הראשי, אל"מ אביחי מנדלבליט, אשר הורה לבדוק המקרה, ולאחר טיפול מסור וראוי שלו ושל צוותו, ראש מדור דין משמעתי, סרן שרון, ופרקליט צפון, שוחרר החייל מהכלא עד לבדיקת מצ"ח המקרה. ללמדך כי יש בצה"ל מי שחרויות הפרט וכללי הצדק נר לרגליהם.
כל חייל זכאי לחופשת "רגילה". עד כמה צה"ל מקפיד בזכות זו?   (20/8/2003)
חייל מחיל המודיעין פנה אלינו והתלונן כי לא קיבל חופשת רגילה על פי הפקודות. פניות חיילים נוספות ל"הקשב!" מלמדות כי אין הקפדה על זכותו של החייל לחופשות "רגילה" המעוגנות בפקודות הצבא.חופשת "רגילה" על פי פקודת מטכ"ל 35.0402 ניתנת כל 4 חודשים וחייבת להיות לתקופה של 6 ימים רצופים אלא אם לא מתאפשר הדבר מסיבות מבצעיות.
אולם, התרשמותנו היא כי אין שום פיקוח פיקודי כי זכות זו מיושמת .
   << קודם   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  18  19   20   הבא >>