הדפסה
כרגע הארכיון מכיל 194 מקרים (עמוד 17 מתוך 20):

האם רשאי מפקד לחייב חייל לקבל טיפול רפואי רק ביחידתו?   (16/2/2004)
פנייה אלינו : שוב בעניני רפואה - מפקד גף באחד מבסיסי חיל האוויר הורה לחייליו שלא לפנות למרפאה צבאית לקבלת טיפול רפואי כשהחייל בחופשה או ביום בו עליו לחזור לבסיס, אלא למרפאה שביחידה בלבד. לטענתו אסור לאיש להעדר ממסדר הבוקר ומי שיתקשר להודיע כי פנה לטיפול רפואי במרפאה אזורית או שמצוי בחופשת מחלה ("ג") שקיבל במרפאה שאינה מרפאת הבסיס, יועמד לדין משמעתי, אף אם בידו אישור מחלה.
נבהיר כבר עתה. מפקד חייב לכבד החלטה רפואית. ובאשר לחייל : בעת צורך רפואי שאינו סובל דיחוי ולא ניתן להמתין לחזרה ליחידה למרפאת הבסיס בו משרת החייל, רשאי חייל לפנות למרפאה איזורית. נבהיר כאן את המצב המשפטי .
חשיפת מחדל מסוקי החילוץ : דיון אצל הרמטכ"ל היום בפניית "הקשב!" !   (4/2/2004)
החשיפה באתר החדשות "nfc" מיום 22.1.04 על ביטול הכוננות של מסוקי חילוץ ופינוי בגזרה הצפונית מטעמי קיצוצים הגורמת לסיכון חיי החיילים המשרתים בגזרה וכן הפירסום בעקבותיו ב"הקשב!", ופנייתנו אל הרמטכ"ל ואלופי צה"ל הנוגעים לאור סיכון חיי החיילים, הביא את סגל הפיקוד הבכיר של צה"ל לדון בעניין.
תחום שירותי הרפואה בצה"ל והיחס לחולה – הנושא המוביל בפניות לאתר!   (29/1/2004)
אף כי בראשית הדברים ראוי לציין לטובה הרצינות ומהירות התגובה והטיפול של היועץ המשפטי לחיל הרפואה סא"ל תמיר מוריץ וסגניתו סרן תמר תבורי בכל פניותנו בתלונות המגיעות לאתר, אין בכך להשפיע על כמות תלונות החיילים המצביעות כי עדיין קיים פער ניכר בטיב שירותי הרפואה הניתנים לחייל בשטח או בבסיסים ע"י חלק מגורמי הרפואה השונים. מעבר לכך, עולות שוב השאלות עד כמה מפקדים מקפידים בהמלצות רפואיות. זהו התחום בו מירב הליקויים.*
 
מתחילת חודש ינואר הנוכחי הופנו פניות לא מעטות בתחום זה שחלקן הועבר לטיפול צה"ל וחלקן עדיין בבדיקה שלנו באשר לאופי הטיפול והגורם המטפל. מצאנו לנכון להצביע שוב על נושא זה במטרה להביא לצימצום התופעה ולמנוע רשלנות ונזק רפואי לחיילים. יחס המפקדים לחולה ולהמלצת הרופא - מתברר כנושא המטריד ביותר את חיילי צה"ל.* 
 
מחדל - צה"ל מסכן חיי חיילים: הופסקה כוננות מסוקי פינוי בגזרה הצפונית!   (22/1/2004)
מחדל מן החמורים ביותר. חיילי צה"ל המשרתים בגבול הצפון עלולים להיות בסכנת חיים של ממש אם יפגעו עקב התלקחות בגבול או תאונת אימונים בצפון הארץ. בשל שיקולי חסכון, אין מסוקי פינוי וצוותי פינוי רפואי בהיטס או חילוץ כדוגמת 669 בבסיס מחניים או רמת דוד בכוננות למתן תגובה מיידית. דבר המחדל נחשף הבוקר באתר "nfc" ברשת.
בקרות אסון או אם יפגע חייל, יוזנק מסוק חילוץ ופינוי על צוותו מבסיס פלמחים או בסיס תל נוף, דבר אשר יעכב חילוץ ופינוי בשעת הצורך בכ20 דקות עד חצי שעה.צה"ל חצה קו אדום ואין לאפשר כל פשרה.
אנו פנינו בהול לרמטכ"ל, למפקד חיל האויר ולאלוף פיקוד צפון ונפעל אפילו משפטית לתיקון מחדל זה.
 
עדכון: לשכת הרמטכ"ל מגיבה (שעה 14:20) - הנושא בבדיקה דחופה ותינתן החלטה ותשובה לפנייתנו תוך זמן קצר.
האם חיילי צה"ל יוכלו לממש זכות ההצבעה למועצות האזוריות ?   (12/1/2004)
ל"הקשב!" הגיעו פניות דחופות שנושאן אחד: הדרישה לבחון אפשרות משפטית לחייב את צה"ל לשחרר את החיילים המתגוררים בתחום המועצות האזוריות לממש זכות הצבעתם ככל בעל זכות בחירה ביום 27.1.04 .
 
בדיקת המצב המשפטי מגלה שאכן קיימת לקונה (חוסר) בחוק המועצות האזוריות . בה בעת שזכות ההצבעה לכנסת ולרשויות המקומיות מוסדרת בחוק ראשי של הכנסת ומחייבת כל מוסד ובכלל זה את צה"ל, אין חובה זו חלה בהצבעה למועצות האזוריות.
 
יחד עם זאת, ניתן לראות בזכות ההצבעה המהווה זכות בעלת מעמד חוקתי ומהמשתמע מחוקי היסוד לרבות חוק יסוד : כבוד האדם וחירותו כמקימים חובה לאפשר מימוש הזכות.
הלוגו : "במחנה- עיתון חיילי צה"ל" . האמנם? מי מצנזר מידע חופשי לחייל?   (5/1/2004)
למערכת "הקשב!" הגיעו שתי פניות חיילים אשר התלוננו כי עתון "במחנה" מונע פירסום של כתבות אשר נערכו עמם או תלונות שנשלחו למערכת העיתון. המשותף בפניות אלו היא העובדה כי חיילים אלו התלוננו כנגד גורם מהמערכת הצבאית בשל עוול שנעשה להם. באחת התלונות נאמר כי אף הובאה צלמת אשר צילמה מספר צילומים את החייל . כלום מאלה לא הובא לדפוס.
 
מאחר ואירוע זהה לחלוטין קרה לנו כאן במערכת "הקשב!" כאשר עו"ד סמי איליה רואיין 3 פעמים ביוזמת "במחנה" אשר פנו במספר פניות ולבסוף לא פורסם דבר, אנו סבורים שראוי לבדוק מי מפחד מביקורת על צה"ל ומצנזר ומה קורה לחופש הביטוי ב"עיתון חיילי צה"ל" .כך אולי נגלה גם מי לא רצה לידע החיילים על פעילות אתר זה?
 
 
תלמיד ישיבה,התנדב לשירות קרבי ונשפט..כי איחר להשתחרר בבקו"מ!!!   (27/12/2003)
לג', תלמיד ישיבה אשר התנדב לשירות בצה"ל ביחידה קרבית ושירת בה 48 חודשים , מתוכם 32 חודש ללא שכר, נשלח זה מקרוב צו שחרור המזמין אותו לבקו"מ לשיחרור מהשירות. אלא שהצו נשלח לישיבה בה לומד וכך, ג' קיבל לידיו הזימון לאחר המועד הנקוב, אשר הוקדם ע"י צה"ל במספר ימים ללא ידיעתו של ג'.
 
ג' זומן שוב טלפונית להתייצב מייד בבקו"מ ולהפתעתו, לפני תחילת הליכי השחרור, הועמד לדין על ...איחור לשחרור. לא עזר הסברו כי לא קיבל במועד הצו ורותק 4 ימים. העונש נדחה בימים ספורים, ג' חלה והוחלט ע"י ראש בני"ש עם הגעתו לריצוי הריתוק לשפוט אותו שוב והפעם על כך שלא התייצב בערבו של יום הכיפורים לריתוק..
 
אף כי מדובר במי שהתנדב לשירות, הסברו מוצדק ואף בצה"ל הודו כי קצינת השיפוט טעתה, בהעמדתו לדין, לצה"ל גירסאות שונות למחדל ואולם, לא השכילו לבטל ההליכים.
3 ימים בטירונות, הרגיש ברע, נשכב באוהל ונשפט ל...28 ימי מחבוש !!!   (21/12/2003)
ל"הקשב!" הגיעה פנייתו של חייל מגוייס חדש אשר סיפר כי חברו לשירות בהיותו אך ביום השלישי בלבד לטירונות, נשפט ל28 יום מחבוש לאחר שבהיותם בשטח אש הרגיש אותו חייל ברע, לא אופשר לו לראות חובש ואז הלך לשכב באוהל.
משנתבקש לחזור לפעילות והסביר כי אינו חש בטוב ולא יכול לחזור לשטח האש, החליטו מפקדיו במקום להובילו למרפאה, להצעידו ב"שמאל ימין" ולהעמידו לדין על סרוב פקודה.
שוב, נאלצנו להתערב ולפנות לפרקליטות הצבאית ולקצין רפואה ראשי.
עתירה לבג"צ: קפקא במילואים!! - הפקולטה לחקלאות ...הפכה לבסיס צבאי ?   (5/12/2003)
עדכון: שופט בית המשפט העליון, החליט ביום 3.2.04 להעביר הדיון בעתירה לפני הרכב של 3 שופטים. טרם נקבע מועד.
הזלזול בחרויות הפרט בצה"ל, עלה מדרגה. יותר נכון לומר - הגיע לפתחה של הפקולטה לחקלאות ברחובות. צה"ל אינו מפסיק להפתיע אף את המנוסים שבאנשי המשפט.
סיפורו של איש מילואים, אשר לא זומן כדין למילואים , ובפגישה אליה הוזמן למקום עבודתו של המג"ד, המשמש כקב"ט בשער הכניסה לפקולטה לחקלאות ברחובות, ל"שיחה". כאשר איש המילואים והמג"ד - שניהם שלא בעת שירות פעיל ולבושים אזרחית - שוחחו, הוציא המג"ד בסופה של השיחה טופס תלונה ודן את החייל במקום (בתוך הבוטקה של שער הכניסה לפקולטה) ל21 ימי מחבוש.
בצה"ל טוענים שאף שההליך היה במקום עבודתו האזרחי של המג"ד ועל אף האופן שבו התנהל "ההליך המשפטי" - "הכל חוקי".
יש לאפשר לבית המשפט העליון לומר דברו לעניין הקלות הבלתי נסבלת של שלילת חירות ומה היא תחולתו של הדין המשמעתי.עד היכן הרחיק לכת המחוקק שהעניק סמכויות שפיטה למפקדים חסרי השכלה משפטית...
 
עו"ד איל מנחם ועו"ד סמי איליה הגישו בשם החייל עתירה לבית המשפט העליון היום 7.12.03 - בג"צ 10745/03 סי אורן נגד ראש המטה הכללי, הפרקליט הצבאי הראשי ואחרים. עם הגשתה, הורה שופט תורן בבית המשפט העליון להוציא צו ביניים המופנה לצה"ל שתוקפו עד למתן החלטה אחרת האוסר על צה"ל לבצע פסק הדין (המשמעות היא שלא ניתן להכניס החייל לכלא או לעוצרו) והורה לרמטכ"ל ולפצ"ר להשיב תשובה מקדמית תוך הזמן הזה עד לדיון בעתירה. בשלב זה, החייל חופשי.אנו נשוב לעדכן...
האם צה"ל מפלה בשיבוץ יוצאי מגמות מקצועיות או טכניות בתיכון ?   (28/11/2003)
ל"הקשב!" הגיעה פנייתו של י' אשר סיים לימודיו במגמה אלקטרונית וביקש להתגייס לצה"ל ולבחור ככל מתגייס את העדפתו לשירות. הוא אף פנה לאחד החילות וביקש לשרת במסגרתו. אותו חיל אף זימן אותו לראיון אישי. עוד בטרם הגיע מועד הראיון, הודיע נציג החיל לי' שהראיון מתבטל, כיוון שהוא "מסומן כבעל מקצוע".
בלשכת הגיוס הודיעו קצין הגיוס כי צה"ל מייעד אותו לשירות במקצוע האלקטרוניקה והוא יחוייב אף בשנת קבע. האם אין בכך כדי להגביל את חופש הבחירה של י' ושכמותו אשר נשללה מהם זכות הבחירה כחבריהם המתגייסים רק משום שלמדו במגמה מקצועית?
אנו פנינו לראש אכ"א בשאלה זו ובידינו אף "טיפ" למתגייס וללומד במגמות אלו בתיכון.
   << קודם   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16  17  18   19   20   הבא >>