הדפסה
כרגע הארכיון מכיל 194 מקרים (עמוד 16 מתוך 20):

עתירה לבג"צ: אין שקיפות בחקירת מותם של חיילים. אח שכול נגד צה"ל!   (26/3/2004)
אתמול,  25.3.04 הוגשה עתירה לבג"צ ע"י אשר בן ברוך, (בג"צ 3001/04 - בן ברוך אשר נ' הרמטכ"ל ואח'). העותר, חייל שהשתחרר בימים אלה מצה"ל הוא אחיו של יהודה בן ברוך ז"ל אשר נהרג יחד עם סג"מ יואב דורון ז"ל מירי כוח צה"ל וממסוק חיל האויר ב13.3.03 בסמוך לישוב "פני חבר" בדרום הר חברון לאחר שבטעות סברו חיילי הכוח כי מדובר במחבלים. העותר טוען כי צה"ל מסרב לפרסם פרטי וממצאי התחקיר וחקירת מצ"ח במלואם וכי יש להדיח את המפקדים האחראים לתקלה המבצעית. (ראה פרטי המקרה)
בין היתר, מבקש העותר להדיח את האחראי מח"ט יהודה כיום אל"מ חגי מרדכי ועקב כך שמנע שיבוץ העותר תחת פיקודו מחשש שלא יגלה פרטים ועובדות מחקירת האירוע וכיוון שמנע עיון המשפחה בתחקיר. סוגייה נוספת לה ידרש בג"ץ בעתירה: מדיניות קידום מפקדים בנסיבות אלה והמשך שירותם בצה"ל. משבר האמון בין משפחות שכולות לצה"ל צובר תאוצה.אנו תומכים בהגשת עתירה זו ונאמר כאן שאינה אחרונה אשר באה לבחון שקיפות התחקירים בצה"ל וכבר דנו בעניין כאן. אנו ב"הקשב!" פועלים לשינוי מדיניות זו.(עוד פרטים בנושא זה)
חסר מיגון אישי? יצאת למשימה באיו"ש או עזה ללא אפוד קרמי?- דווח לנו !   (23/3/2004)
בקרוב מאוד יובא מידע להורי חיילים בדבר מצב המיגון האישי של החיילים הפועלים בשטחי איו"ש וחבל עזה לאור שאלת הורים מודאגים בנושא. כן נבחן באם ננקטו הצעדים הדרושים להבטחת שלום החיילים ובמיוחד עם פירסום דבר תיגבור הכוחות באיזורים אלה בעקבות ההתפתחויות הצפויות לאחר חיסולו של יאסין וההערכות לחגים?. נסקור התייחסות חטיבת דובר צה"ל שבאגף המבצעים לשאלות מהותיות בנושאים אלה ונבחן המצב בשטח ובאם הופקו הלקחים בתחום זה. האם כל חייל מצוייד לפחות באפוד קרמי כמיגון בסיסי ?ומה בגבול הצפון?
 
מאחר ומדובר בנושא הנוגע ישירות לביטחון חיי החיילים אנו פותחים ערוץ מידע "און ליין" מהשטח אלינו 24 שעות ביממה לחיילים באמצעות הודעות sms למספר 054-706160 בנושא זה בנוסף לפניות באמצעות דוא"ל. הפננו שאלות ישירות לדובר צה"ל. השאלות והתגובות תובאנה במלואן. אנו נפעל לבירור כל מחדל שיתגלה בתחום זה לאור חובת צה"ל לשמירת שלום החיילים .אין לך שכפ"צ חסין ירי (קרמי) ואתה משרת באיו"ש או עזה - דווח לנו בדחיפות.
 
עדכון:(3.4.04)-לאחר החג ביקשנו ליזום דיון דחוף בשדולה בכנסת ולזמן גורמי צה"ל להצגת נתונים. כן, ביקשנו ממבקר המדינה לבדוק אם צה"ל מיישם ממצאיו. אנו ממתינים גם לתגובת דוברת צה"ל. עד עתה לא השיבה תשובה ענינית.
על שוויון והזכות להיות לוחם: אליס מילר 1994 ...טור' מאיר פיטוסי 2004!    (17/3/2004)
עשר שנים חלפו מאז החלטת בג"צ בענינה של החיילת אליס מילר (ראה תקציר). דומה שהמסר בדבר שיוויון הזדמנויות לא הופנם. שנת 2004: טור' מאיר פיטוסי הינו חייל טירון 3 חודשים בצה"ל. הוא בעל נתונים לשרת כחייל קרבי, אולם צה"ל סבור שכיוון שלמד מקצוע מכונאות יעודו בצה"ל להיות... מסגר. פיטוסי ריצה 56 (חמישים ושש!!) יום בכלא רק משום התעקשותו להיות קרבי ובשל סירובו להתחיל קורס מסגרות. גם צה"ל מאשר כי נתוניו מתאימים לקרבי, אך בצה"ל מעדיפים שיבוצו במקצוע שלמד. כך, חייל שרוצה להיות לוחם מוצא עצמו שותף לתא עם סרבנים. לא יאומן כי יסופר...
 
החייל סיפר סיפורו אתמול(16.3.04) בקול ישראל ולטענתו לאחר שביקש לשרת כקרבי במשמר הגבול, צה"ל סבר אחרת ושלח אותו לקורס שבסיומו ישרת ...כמסגר. הוא ממשיך לסרב להתחיל בקורס שסופו להשתבץ כמסגר ומוכן לכל שיבוץ קרבי. אך צפוי היום שוב להישלח לריצוי תקופה נוספת בכלא. סיפור על חייל בצה"ל של שנת 2004 שריצה מאסר של כמעט חודשיים בכלא (נכון לעכשיו) כשכל חטאו רצונו להיות לוחם ולתרום למדינה. אנו סבורים שצה"ל פגע בזכות השוויון והחלטה לכלוא אותו מאחורי סורג ובריח בנסיבות אלה היא בלתי סבירה, עוול ופגיעה בצדק. אנו פנינו לדובר צה"ל ופנינו גם לפצ"ר.
בג"צ שהוגש ביוזמת ועל דעת "הקשב!" ביטל היום פסק דין משמעתי!   (10/3/2004)
השופטים פנו לב"כ הצבא וביקשו לדעת אם מדובר "בתקופת הפלמ"ח" ששופטים כך חייל ב"בוטקה" ושלא במסגרת צה"ל....הפרטים: לאתר "הקשב" הגיעה פנייתו של עורך דין אייל מנחם ולפיה נמסר מידע לפיו חייל מילואים נשפט באמצעות המג"ד שלו במקום עבודתו כקב"ט בפקולטה לחקלאות ברחובות. המג"ד שפט החייל ב"בוטקה" בשערי הפקולטה, תוך עבודתו הפרטית ודן אותו ל21 ימי מחבוש. קראנו לכך "קפקא במילואים". לאחר בדיקה משפטית, וכשסברנו שהצדק עם עו"ד מנחם, הבענו דעתנו תוך שהמצאנו לידיו את הטיעונים המשפטיים והאסמכתאות בחוק ולפיהן סברנו כי עליו להגיש מייד עתירה לבג"צ. עו"ד איליה עמד על כך כי פסק הדין בטל. העתירה אכן הוגשה (בג"צ 10745/03) ומתברר כי צדקנו משפטית.
 
שלוש אבחנות רפואיות: "זה לא רציני". התוצאה - שיתוק בפניו של חייל!   (7/3/2004)
חייל בסדיר מבסיס חיל הים בצפון פנה אלינו עם סיפור שלא הפתיע!!. נבדק במרפאה עלידי שלושה רופאים צבאיים שונים בשלושה מועדים במשך סוף שבוע אחד ואיש מהם לא העריך נכונה את האמנזה הרפואית. לכולם היתה דיעה אחת ש"אין מה לדאוג". אף לא ניתן לו פטור משמירות ("פטרול" בלילות סמוך לים), בפעם הרביעית הופנה לבי"ח רמב"ם בחיפה. שם ולאחר בדיקות אובחנה מחלה שגרמה לשיתוק זמני בחלק ימני של פניו.
 
הסימנים הראו: חום גבוה ומשתנה, כאבי גרון וקושי בבליעה, עין דומעת . הטיפול: קלגרון ודקסמול.
 
אבחנות הרופאים : רופא ראשון: "זה לא נראה רציני".רופא שני: "זה לא רציני". רופא שלישי : "זה כבר סופה של המחלה" . רק בפעם הרביעית הופנה למיון בי"ח רמב"ם ושם אובחן מצבו נכונה. לאחר שבוע של חופשת מחלה, שוב חזר לרופא צבאי נוסף שאמר "הכל נראה סביר". לאחר כמעט 3 שבועות יש אכן שיפור. השיתוק השפיע על איכות חייו והוא מודאג. למען האמת - גם אנחנו ולכן פנינו מייד ליועץ המשפטי של חיל הרפואה לבדוק מה קורה בשירותי הרפואה באותה מרפאה. במבחן התוצאה, לנו דווקא זה נראה - מאוד רציני. דאגתנו מה יהיה כשיגיע לבדיקה אצלם החייל הבא.
התיקונים העיקריים לחוק השיפוט הצבאי שהתקבלו בכנסת בפברואר 2004!   (5/3/2004)
חוק השיפוט הצבאי תוקן (תיקון 44 ותיקון 45) בפברואר 2004. כן התווספו עבירות חדשות. אנו מביאים לידיעת החיילים את עיקרי התיקונים והחשובים שבהם. יש לשים לב בכל מקרה שבו נתקלים בבעייה עליה עליכם להישפט אם בפני מפקד בדמ"ש או בפני בית הדין, לבקש לעיין בנוסח המתוקן, כיוון שמנסיון, אם מדובר בדמ"ש בפני המפקדים, לא תמיד אלה מעודכנים בשינויים שבחוק.(ראה בעיקר ב"הצעות חוק" של הכנסת הצעה 3100). אנו גם נסביר ונביע דיעה בעניין*. (שימו לב לדעתנו באשר לתיקון סעיף 133א).
 
בין הנושאים שתוקנו/הוספו : הוספה עבירות חדשות : "איבוד קשר של איש מילואים עם היחידה", "איסור עבודה עיסוק או התמחות" , אפשרות להפעיל מאסר על תנאי, סמכויות ענישה בעבירה של העדר מן השירות. אנו נפרט כאן למענכם את עיקרי התיקון/הוספה לחוק...
שוב מחדל: צה"ל לא לומד מטעויות. בפחות מחודש צה"ל שוב מסכן חייליו!   (4/3/2004)
עוד אנו מביאים לידיעת החיילים את הצורך לבדוק דרך הסקת המסקנות בצה"ל מתחקירי מחדלים בהם נפגעו חיילים ורק ימים מעטים לאחר שבאתר האינטרנט של צה"ל פורסם חומר סודי שיש בו לסכן חיי חיילים(ראה בהמשך), שוב מצוי חומר סודי ברשת האינטרנט לכל דורש.
 
Nfc שוב חושף היום (4.3.04 בצהריים)ידיעה המצביעה על סיכון אפשרי לחיי החיילים בשל חומר סודי המצוי באינטרנט ונדמה שלאיש בצה"ל אין נדודי שינה.דו"צ:...הנושאים המועלים ייבדקו ויעברו במידת הצורך לטיפול הגורמים הרלוונטיים"....
 
ללמדך, כי ככל הנראה לא זו בלבד שצה"ל אינו לומד מאירועים ותוצאות התחקירים, אלא אין בצה"ל איש שמוודא ליישם מסקנות. כאילו התחקיר נועד להרגיע הציבור מאשר להפיק לקחים. רק בפחות מחודש שלושה מחדלים חמורים : מחדל המידע הסודי באתר האינטרנט של צה"ל: ההפקרות בבסיס ח"א במרכז הארץ הפתוח לכל דכפין: כמו "שוב אותו הניגון": מחדל,בדיקה,מחדל בדיקה וחוזר חלילה.
זכות הציבור לדעת ממצאי תחקיר בו נפגע חייל ובמיוחד אם הוסקו המסקנות!   (2/3/2004)
תיקון 33 לחוק השיפוט הצבאי הטיל חסיון על התחקירים. המטרה לכאורה ראוייה והיא לאפשר ביטוי חופשי של חיילים על שאירע באירוע המהווה נושא לתחקיר. ואולם, מי בציבור יודע אם מאירועים קשים בהם נפגעו או נהרגו חיילים הוסקו מסקנות. מה קרה למפקדים שנמצאו אחראים במחדל או ברשלנות? האם ממשיכים לפקד? ומה עם השקיפות? האם אין זכות לציבור שבניו ובנותיו מצויים בשירות או לפני גיוס לדעת האם יושמו מסקנות ממצאים שמעידים על מחדל? מי בצה"ל שוקד על בדיקת יישום מסקנות ממצאי תחקירים? גם תיקון 44 לחוק שהתקבל ב2.2.04 לא מביא עמו בשורה בעניין לציבור. הצעת חוק לתיקון זה מיום 29.12.03 נותרה בגדר הצעה.
 
חיילים שהיו עדים לאסונות, ענו לשאלת "הקשב!" כי לא יושמו מסקנות כראוי מממצאי מחדל לו היו עדים. אחותו של חייל שנהרג בצה"ל עשתה עבודת סמינריון על היבט אחד הנוגע לתחקירים בצה"ל ונביאה לידיעת החיילים כאן בקרוב. בימים אלה, אנו פונים לסטודנטים למשפט, פסיכולוגיה ותקשורת בהצעה לבחור כנושא לעבודת סמינריון את בחינת היבט התחקירים בצה"ל ב10 השנים האחרונות - מי ואיך מתחקר, מה ההמלצות בנוגע לאחראים למחדלים והאם קיימת בקרה על יישום המסקנות.  אנו פונים בימים אלה לצה"ל ונבקש תשובות בדבר אופן ודרך פעולת צה"ל ליישום המסקנות. אנו נחושים לסייע במניעת עוד מחדל  או טעות או תאונה או תקלה שניתן לחזותה ...לחסוך את הצורך בתחקיר לאסון הידוע הבא...כמו המחדל הזה מהיום (2.3.04) שלמזלנו נגמר בטוב. "ynet" ראויים לכל שבח על חשיפת המחדל החמור.אפילו דוברת צה"ל השיבה הפעם כראוי.
האם סוף עידן למושג "חופשת רגילה" בצה"ל ? ומי יקפיד על הנוהל החדש?   (27/2/2004)
על פי עבודת מטה שנעשתה בצה"ל, יש כוונה לבטל את  "חופשת הרגילה" ולהנהיג נוהל חופשות חדש. כך, כל חייל ביחידה קרבית יצא מדי שנה לחופשה אחת ארוכה, למשך 20 ימים. מי שאינו משרת ביחידה קרבית (חיילי העורף) יצאו ל15 יום. עדיין לא ידוע אם תומכי לחימה המשרתים בבסיס בו חייליו "קרביים" יחשבו כמי שאינו קרבי.(הפקודה כיום ותגובות לחוסר בהירות)
 
עדיין אין סיבה להתלהב. יש להמתין לפקודה הסופית שתפורסם לכלל החיילים. כיום חופשת רגילה מוענקת אחת לארבעה חודשים ומשכה 6 ימים. ואולם,לא תמיד פקודה זו מיושמת ומפקדים רשאים להחליט שניתן לצבור חופשות רגילה, כשלא תמיד ניתן אישור הסמכות המוגדרת בפקודה או לפרשה כרצונם. תלונות חיילים בדבר אי קיום הפקודה כלשונה או חריגות ממנה, נראה כי אינן מטופלות כראוי ע"י ראש אכ"א ואגף כ"א בצה"ל . לא זו בלבד שלא תוקנו ליקויים, אלא אף לא נינתה תשובה ענינית בעניין תלונות חיילים אשר הופנו עלידנו ללשכת ראש אכ"א האלוף גיל רגב כבר בנובמבר 2003. נראה כי השינוי בנוהל החדש חייב לכלול גם צעדים ליישום הפקודה ונכונות אמיתית לאכיפה. אחרת יהיה השינוי בבחינת, "אין חדש תחת השמש".
מסתמן מחדל בצה"ל שיש לו השלכה על בטחון חיי החיילים !   (19/2/2004)
כתבה מהיום  באתר החדשות "nfc" חושפת לכאורה מחדל חמור. באתר צה"ל נחשף דיסק ובו פרטי הפריסה של מוצבי ובסיסי צה"ל . כך, כל אדם יודע אילו שמות כל הבסיסים והמוצבים ולאיזה פיקוד שייכים, וכן מיקומם של הבסיסים והמרחק בין העיר הקרובה למקום בו מצוי הבסיס, לרבות איזורי שליטה לפי מיקום הבסיס, פרטים על מצבת מסוקי ומטוסי חיל האויר ועוד. החמור מכל היא תגובת דובר צה"ל "אין תגובה". שוב ובכדי שלא תטעו. המידע פורסם באתר הרשמי של צה"ל.   (לכתבה ב"נענע")
 
בצה"ל עסקו גם אתמול בקדחתנות למחוק המידע בעקבות הפנייה של העתונאי. אף תשומת ליבנו כאן ב"הקשב!" הופנתה לחלקיק המידע (ולא נרחיב הדיבור). יש לציין כי זו לא הפעם הראשונה שמשרד דובר צה"ל ממלא פיו מיים כשמתפרסם מידע על מחדלים ואינו מגיב עליהם (ראו מקרה המסוקים) כי ככל הנראה מוטרדים שם יותר איך להתמודד עם חושפי המחדל ודורשי הבדיקה מאשר בתשובה וטיפול במחדל עצמו.
   << קודם   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15  16  17   18   19   20   הבא >>